Reklama

Reklama

Z for Zachariah

  • Kanada Z for Zachariah (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh je zasadený do sveta po nukleárnej vojne. Mladá Ann (Margot Robbie) má strach, že môže byť tou príslovečnou "poslednou ženou na Zemi". Táto obava sa však rozplynie, keď jedného dňa uvidí niečo neuveriteľné: ďalšiu ľudskú bytosť. Je to Loomis (Chiwetel Ejiofor), vedec, ktorý vplyvom radiácie a neúspešného hľadania iných ľudí takmer prišiel o rozum. Medzi týmto párom, aj vďaka okolnostiam, pomaly vzniká romantický vzťah. Keď však do ich údolia zavíta ďalší neznámy, Caleb (Chris Pine), ich krehké puto sa začína rúcať. (xzajox)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (117)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašně zdvořilý a milý film s decentními konflikty. Na postkatastrofický snímek hodně netradiční průběh zápletky - krásná dívka v chatě na horách, kterou navštíví černý a pak bílý muž. Když jsem to začal vykládat známému, myslel že popisuju úvod pornografického filmu... kriste pane. :D Herecky hodně silné, fantastická Margot Robbie, jako dívka snů a oba pánové si také nic nedarují. Konec spíše pro zamyšlení, krásná reflexe naší doby. Konflikt vědy a víry. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Konceptom to bol jeden z tých viacej zaujímavých indie tohto roka, bohužiaľ je to celé tak strašne komorné, civilné a vlastne sa tam okrem inšpiratívneho stavania mlynu a mierneho citového konfliktu medzi postavami nič zásadného nestane. Bolo ale príjemné vidieť Margot naposledy v tejto polohe pred tým, než si ju navždy zaškatuľkujem ako Harley Quinn. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, thriller...............no já nevim. O nukleární katastrofě se tu sice mluví, ale prostředí je, pokud nepočítám vyrabovaný obchod či zbořený kostel, od postapokalyptického na míle vzdáleno. Naopak krajina je takřka idylická a sem tam se dá dokonce ulovit i zjevně neozářený krocan. O nějakém napětí nebo thrillerové atmosféře také nemůže být řeč. Vlastně se jedná jen o romantický vztahový trojúhelník, kdy ona neví který jen ten pravý. Margot Robbie hraje i vypadá dobře, Pine si drží ten svůj hezounský průměr a Eijofor střídá ublížené pohledy se zoufalými. Čekal jsem tedy mnohem víc. 30% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Okrem troch hercov v tejto post-apokalyptickej dráme/romanci uvidíte už len reďkovky, burgyňu, traktor, (opekané, aj živé) ryby, sliepky, zemiaky, ľadový šalát, psa a austrálsku mrd-pannu Margot Robbie. Dej sa síce odohráva v „dobe po ľuďoch“, ale nečakajte boj o prežitie s tlupou kanibalov, ani nič podobné. Producenti Tobey Maguire a Gary Ross (v roku 2003 robili Seabiscuita – Dupot koní) dali dokopy film, ktorý neponúka bežné sci-fi súčiastky. Tým môže naštvať divákov, ktorí o ňom vedia len to, že sa odohráva v post-apokalyptickej budúcnosti. Mne ale práve „nekonfliktnosť“ a absencia „poriadnych“ problémov vyhovovala. Hoci... čo je väčší problém, ak nie láska? Otvorený koniec pokladám za mínus. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zajímavá post apo vztahovka, kde Margot Robbie hraje jako o život a režisér si vystačí s minimalistickou atmosférou, pár záběry na zalesněné hory a scénář, který má co nabídnout a díky bohu polopaticky nedoříkává ani jednu ze svých dějových premis. Nechť si tedy každý přebere jak sám uzná - tenhle přístup vůči divákovi není jeden z obvyklých a určitě stojí za ocenění. Škoda pomalejšího tempa a pár zbytečně hluchých pasáží. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Původně si měla hlavní ženskou roli zahrát Amanda Seyfried, ale poté, co se natáčení zpozdilo, byla nucena odstoupit kvůli jiným závazkům. Nahradila ji Margot Robbie. (Spidey3)
  • Maska, kterou má na sobě na začátku filmu Ann (Margot Robbie), je ve skutečnosti paintballovou maskou Dye i4. (TaNya_)

Související novinky

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama