Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (276)

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo je stále taký nasratý?“ – „Je z Birminghamu.“ Ponorkové filmy nie sú mojou srdcovkou, čiže ani tento som si neužil. Herecké obsadenie je na prvý pohľad silné, ale v konečnom efekte prehajdákané a zbytočné. Okrem toho je to veľmi dlhé a scenár je, ehm, blbý. Možno naschvál, ale proste JE blbý, no podľa mňa nie až do takej miery, aby bol taký blbý, až je zábavný. Je tam síce dosť akcie (prekvapivo aj suchozemskej), ale to nie vždy stačí. Tentokrát to nestačí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,767,460Tržby Celosvetovo $29,325,209Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Taký béčkový námet ale tento krát to celkom ustojí svižná réžia a z chuťou hrajúci Gerard Butler. Podla ohlasov som čakal ale dosť pofidérnu uletenú vtákovinu ako naposledy Geostorm. Butler proste nemal v poslednom čase dosť dobrý výber filmov (stačí spomenúť len túto trojicu Geostorm, Bohovia Egypta či Londýn v plameňoch), tak už som videl ďalšiu pofidérnosť na ceste. Také nič sa nekoná a máme tu opäť obľúbený námet američanov zo studenej vojny, niečo tipu Honba na ponorku (1990), ktorý dobre sadne aspoň mne. Tieto podmorské súboje ma vždy dostali. Vizuálne a trikovo to nemá slabšie chvíľky, akcia a napätie na slušnej úrovni. Rozlúčka na záver s ruským kapitánom v podaní Michaela Nyqvista ma proste dostala, tam boli body na vyše. /70%/ ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poctivá chlapsko-militaristická záležitost, která sice pracuje s poněkud za vlasy přitaženým tématem, nicméně pokud se tento atribut rozhodnete ignorovat, budete se díky skvělému tempu královsky bavit. Hunter Killer rovněž zaujme svým zpracováním, které může směle konkurovat i mnohem dražším snímkům. Celou tuto akční jednohubku vyjma hereckých výkonů obestírá i velké množství palných hraček pro "velké kluky", což u mne osobně, jakožto velkého fanouška vojenství, způsobilo nejeden nadšený výkřik. Takže co dodat na závěr? Pokud od snímku Hunter Killer čekáte nějaké hlubší myšlenky zabývající se podstatou vrozené lidské agrese a potřeby válčit, zcela určitě Vás zklamu. Avšak pokud máte v oblibě “jednodušší” akční snímky z ponorkového prostředí, nemusíte vůbec váhat. Jako vysokooktanová filmová jízda na nedělní odpoledne totiž Hunter Killer funguje více než skvěle. Dobrá práce! PS: Gerard Butler tu je výjimečně za sympaťáka! „I would like to take one last breath before we go under. You never know what it's gonna be like when you come up.“ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Proč Gary Oldman vzal roli Dicka Cheneyho v tomhle céčku je asi stejná záhada jako co dělal Andrej junior na Krymu. Občas působí dojmem, že šel kolem a nafasoval uniformu, tak prostě něco utrousil, rukou potřásl a šel do prdele. Gerard Butler už si z té chlapácké parodie sebe sama udělal živnost, takže mi jeho machohomoerotické etudy vlastně dělají dobře. Chybí jim pořádný rejdivý brežněvák s Michaelem Nyqvistem, kterému by měl Putin pomalu dát občanství. Je to ten Rusák. Co dál. Tenhle typ filmů kupuje TV Barrandov, akorát efekty to má horší. Rusové mluví chvíli lámanou ruštinou, chvíli lámanou angličtinou, Toby Stephens se někde zatoulal v Benghází a našel se na setu v Poljarném, scénář napsal dementní bratr Toma Clancyho a Donovan Marsh má jedinečný cit pro hnusné greenscreeny a v jedné scéně nepokrytě vykrádá Godzillu Garetha Edwardse. Každopádně je to film, kde se ponorky potápí, vynořují, míjejí skály o žiletku a vydrží masáž hlubinnou pumou. Nemůžu dát míň než tři, protože když pominu letargický střed, tak je to vlastně zábavná kravina, která najela mentálně na minu 90. let. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Dost to připomínalo film ze studené války, akorát zbraně byly o třicet let novější. A zároveň docela propaganda americké armády. To byla víc než zjevné. Stačí se podívat na to, jak jsou koncipované záběry na americké a ruské námořnictvo. Celkově ale jako akční podívané dost dobré, asi jedna z nejlepších, co jsem v poslední době mohl vidět. A taky jsem byl rád, že opět viděl Michaela Nyqvista a přijde mi líto, že on už moc filmů nepřidá. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Když si kapitán Joe Glass (Gerard Butler) prochází ponorku a seznamuje se s posádkou, vejde do kajuty, kde námořníci ještě mají volno a naproti dveřím stojí překvapený mladík v brýlích. Když potom kapitán vstoupí do další kajuty, kde námořníci sledují televizi, hned v pravém rohu přijímače sedí tentýž obrýlený mladík. (Kodousek)
  • V Barentsově moři v okolí Murmanské oblasti nejsou ledové kry k vidění po celý rok. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama