Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (276)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tohle je tak extrémně blbý,že je to mnohem blbější než oba filmy kde Žérarovi nejprve upadnul Bílý dům a poté Londýn dohormady.Na druhou stranu ta blbost a nepravděpodobnost všeho co se tady děje je tak osvobozující,že mi to vůbec nevadilo (narozdíl třeba od Geostorm,kde to bylo utrpení) a vlastně sem si tu možnost úplně vypnout naplno užil.Ano,pořád je to béčko jako prase,ale pořád slušně vypadající béčko,kde se navíc celou dobu něco děje (i když to většinou nedává smysl).Bylo by rozhodně špatně,kdyby vznikaly pouze takové filmy,ale jednou za čas si dopřát pořádné guilty pleasure...proč ne...70% (možná 80% v rámci béčko-céčkové zábavy) ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Průměrné ponorkové minidrama které neurazí,ale ani nenadchne.Líbila se mi jen poslední půlhodina a to je dost málo na dvouhodinový film.Hned na začátku jsem si vzpomněl na snímek Rocky IV kde Sylvester Stallone na konci po zápase básnil něco o tom že všichni se můžeme změnit a očekával že snad skrz film udrží mír mezi národy navždycky a přitom Američané stále dokola natáčí filmy kde je Rusové ohrožují a oni ti správní a spravedliví jim musí čelit všemi prostředky co mají k dispozici že už je to až směšné.Gerard Butler v hlavní roli kapitána působil hodně prkenně,ale to mi spíš tak jen připadalo hlavně proto,že mým oblíbeným ponorkovým filmem je K-19:Stroj na smrt kde hrál kapitána Harrison Ford a ten ho ztvárnil fakt excelentně.Útok z hlubin měl opět dojemný konec kde si kapitáni americké a ruské ponorky potřásli rukama a zavládl klid jako o Vánocích.Na jak dlouho? ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo je stále taký nasratý?“ – „Je z Birminghamu.“ Ponorkové filmy nie sú mojou srdcovkou, čiže ani tento som si neužil. Herecké obsadenie je na prvý pohľad silné, ale v konečnom efekte prehajdákané a zbytočné. Okrem toho je to veľmi dlhé a scenár je, ehm, blbý. Možno naschvál, ale proste JE blbý, no podľa mňa nie až do takej miery, aby bol taký blbý, až je zábavný. Je tam síce dosť akcie (prekvapivo aj suchozemskej), ale to nie vždy stačí. Tentokrát to nestačí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poctivá chlapsko-militaristická záležitost, která sice pracuje s poněkud za vlasy přitaženým tématem, nicméně pokud se tento atribut rozhodnete ignorovat, budete se díky skvělému tempu královsky bavit. Hunter Killer rovněž zaujme svým zpracováním, které může směle konkurovat i mnohem dražším snímkům. Celou tuto akční jednohubku vyjma hereckých výkonů obestírá i velké množství palných hraček pro "velké kluky", což u mne osobně, jakožto velkého fanouška vojenství, způsobilo nejeden nadšený výkřik. Takže co dodat na závěr? Pokud od snímku Hunter Killer čekáte nějaké hlubší myšlenky zabývající se podstatou vrozené lidské agrese a potřeby válčit, zcela určitě Vás zklamu. Avšak pokud máte v oblibě “jednodušší” akční snímky z ponorkového prostředí, nemusíte vůbec váhat. Jako vysokooktanová filmová jízda na nedělní odpoledne totiž Hunter Killer funguje více než skvěle. Dobrá práce! PS: Gerard Butler tu je výjimečně za sympaťáka! „I would like to take one last breath before we go under. You never know what it's gonna be like when you come up.“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO JSME ZAČALI VÁLKU?“ … „ NE, ALE MOŽNÁ JSME DO NÍ VPLULI“… /// Béčkovej příběh, ale vytahujou fakt zajímavý věci, jako je třeba akce s torpédy. Fajnově natočený a trikově zmáklý. Na efekt jsou dělaný i další věci – třeba seskok speciálního komanda v bouřce. Laciný, ale… proč ne. Občas haprujou myšlenkový pochody – hlavně politiků (a to tam není Kalousek!), ale beru to jako akční a navíc ponorkovej film. Příběh se nevodehrává jen ve vodě, ale vojáci „makaj“ i na souši, takže akce je fakt celkem dost. Důležitý je se na hodně věcí povznýst! Scénárista prostě chtěl akci s ponorkou, torpédoborcem, Tomahawkama … a tomu podřídil všechno vostatní. Jestli to neumíš… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Firing Point“, kterou v roce 2012 napsali Don Keith a George Wallace, neznám. 2.) Miluju pohádky. Nejvíc tu, jak Rusáci s Amíkama zabránili Rusákům rozpoutat válku. 3.) Thx za titule „blacklanner“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Okrem britských filmových štúdií Pinewood sa natáčalo aj v Bulharsku a Hongkongu. (MikaelSVK)
  • Kvůli roli kapitána podmořského plavidla strávil Gerard Butler spolu s režisérem Donovanem Marshem pár dní na palubě skutečné jaderné ponorky, a díky spolupráci s americkým námořnictvem měli možnost zde i natáčet. [Zdroj: prochlapy.cz] (Duoscop)
  • V druhé polovině filmu jsou vidět vojenské raketomety TATRA T815 8*8. (everlast44)

Reklama

Reklama