Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (276)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Do puče, to je zápletka! I když jim oni nepomohli u Little Big Hornu, zachraňují američtí hoši ruského prezidenta, potažmo celé Rusko ze spárů převratuchtivých živlů! Fascinovala mě postava bojechtivého náčelníka Oldmana, který řádil jak George C. Scott v Divnolásce a k úplnosti mu chyběla jen věta: „Hodíme tam atomovku!“, nicméně velitelský můstek si tady zabral někdo jiný. Doteď jsem žil v přesvědčení, že nejsuverénnější kapitán všech dob je Kirk z Enterprise, ale to jsem neznal Butlerova Captaina „Pride runs deep“ Joea Glasse. Vida dál než periskop a moudrý jak sova zkřížená se Spockem manévruje s ponorkou stejně lehce, jako by to byla dětská hračka ve vaně a své neomylné instinkty a záměry staví nad status přítel / nepřítel. Věřím, že mít v řetězci osudových rozhodnutí čas, uměl by pro mužstvo připravit zelené fazole s kukuřičnou kaší lépe než lodní kuchař a kdyby snad vydal rozkaz odpálit fotonová torpéda, neřekli byste ani popel. Jen byste odešli do své kajuty, svlékli se a polití javorovým sirupem tiše doufali.. Ano, je to stupidní jak necky a greenscreeny jsou k poblinkání, jenže já byl celou dobu napnutý jak podvazkový pás Hermanna Göringa! Dle sekce Zajímavosti to nejpovolanější kritik Laďa označil za dílo spíše fantastické. Souhlasím. On by nic takového nedopustil a pokud by se USS Arkansas jen přiblížila k murmanským fjordům, vylovil by ji vlastníma rukama jak amforu.. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Studená válka neskočila a začíná být pěkně horká! Ještě že USA má drsňáky pod vodou i na zemi. Překvapivě Gerard Butler není největším drsňákem filmu, neboť mu ukázal jasně záda Toby Stephens! Holt pirátský kapitán je víc než kapitán ponorky:o)). Správná akční oddychovka, která přináší závan starých časů. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi naivná rozprávočka, kde opäť nechýba neohrozený a úplne dokonalý kapitán ponorky, ktorý nikdy neurobí chybu a pre svetový mier bez zaváhania obetuje život celej posádky ponorky. A na druhej strane opäť raz šialený generál, ktorý sa zbaví prezidenta, ktorý mu stojí v ceste, len aby si mohol ukojiť svoje chúťky v novej totálnej svetovej vojne. Hrdinstvo, statočnosť a veľa pátosu, kto sa ešte má chuť na toto dívať? Väčšina postáv na zvracanie, snáď len Nyqvist a Cardellini boli fajn. ()

imf 

všechny recenze uživatele

S mírným náběhem na čtvrtou hvězdičku z čiré nostalgie, že tyhle filmy už dneska v kinech projíždí pod radarem, v trafikách je přehlédnete a musí vás trefit do frňáku až v televizi. Butler znovu potvrzuje, že jako osamocený béčkař v poli dokáže herecky statečně odtáhnout celý podvyživený žánr. Tentokrát je po akční stránce jištěný charismatickým Tobym Stephensem a mým oblíbeným Michaelem Nyqvistem, který té novodobé studené válce dává trochu hřejivější tvář. Nebýt ve scénáři to násilné rozpůlení na suchou a mokrou linii, pravděpodobně by to Donovan Marsh se svým předvídatelným řemeslem celé dvě hodinky neutáhnul, ale nakonec to vlastně klaplo, a když vezmeme v potaz, že se v ponorkovém žánru něco děje zhruba jednou za deset let, mohou si fandové skoro až gratulovat. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Řemeslně slušně udělaná pohádka o boji Dobra proti Zlu. Už jen ty dialogy jsou klasické a samozřejmě už stokrát slyšené. Někdy ale člověk nemá dost a chce si prostě užít oldschoolovku, tak tady máme nově natřenou starou koloběžku jak z partesu. Jen se chtít nechat houpat a užijete si to náramně. Pokud ovšem budete skuhrat jak je tohle a tamto nemožné a jak tohle by nikdo neudělal a hledat nelogičnosti, bude to veliké zklamání. Já si to užil. 80% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Kvůli roli kapitána podmořského plavidla strávil Gerard Butler spolu s režisérem Donovanem Marshem pár dní na palubě skutečné jaderné ponorky, a díky spolupráci s americkým námořnictvem měli možnost zde i natáčet. [Zdroj: prochlapy.cz] (Duoscop)
  • V Barentsově moři v okolí Murmanské oblasti nejsou ledové kry k vidění po celý rok. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama