Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (277)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jo kde jsou ty časy filmů, kdy nějaký ten U - Boot naháněl nějaký ten americký či britský torpédoborec a my měli dojem, že sledujeme šachy.. tah kapitánů střídal tah a byla to hra velmi napínavá... Po filmu člověk zjistil, že s chipsy sežral nejen pytlík, ale že mu chybí i nehty na rukách... No tady to nehrozí a během sledování si klidně skočte na jedno pivko vedle na roh do výčepu, nebo konečně vyměňte ten olej v sekačce na trávu... Film mi hned z kraje připomněl Gray Lady Down a vypadalo to celkem slibně, jen že pak už to byla jen čistá akční ptákovina... Ctihodný občan Butler se stal ctihodným kapitánem americké ponorky a hned poté co se stal pokrevním bratrem ruského kapitána se vydal zachránit ruského prezidenta do Murmansku. Šílený ministr totiž udělal puč chtěje rozpoutat světovou válku (proč - nebylo nutno divákovi vysvětlovat) . A aby na to námořnictvo nebylo samo, vyšle se paravýsadek amerických výsadkářů. To jsou drsní hoši a klidně běhají uprostřed ruské vojenské základny s obřími bágly na zádech, nejsou vůbec vidět na šedých betonových plochách přístavu páč mají khaki maskáče a vůbec tam všelijak táboří a kempují bez spatření... No a když už to ale nakonec přeci jen vypadá na třetí světovou, svět pochopí a zlo je potrestáno. Ufff ! Těch kamenů co spadlo v kinech ze srdcí ! Místo slziček to tedy skončí klasickou trapnou americkou tleskačkou a poplácáváni se vzájemně po rameni... je jedno jestli jste v řídícím středisku Houstonu a právě se opět podařilo spojit s Apollem, nebo na velitelském stanovišti ponorky... Prostě na závěr se musí tleskat! Chyběli jen New Yorští hasiči a tleskající prezidentka (ano film je soudobý a tudíž už je genderově vyvážený - bohudík) a tak jsem za tu trestuhodnou absenci prezidentky při tleskání (i ona má přeci také právo tleskat!) ubral hvězdu a dávám jen za 2 ruská torpéda! * * ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Dost to připomínalo film ze studené války, akorát zbraně byly o třicet let novější. A zároveň docela propaganda americké armády. To byla víc než zjevné. Stačí se podívat na to, jak jsou koncipované záběry na americké a ruské námořnictvo. Celkově ale jako akční podívané dost dobré, asi jedna z nejlepších, co jsem v poslední době mohl vidět. A taky jsem byl rád, že opět viděl Michaela Nyqvista a přijde mi líto, že on už moc filmů nepřidá. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

To, že jsem se já podívala na tenhle film, mi připomíná takové ty automobilové nehody, kdy auto vyletí ze zatáčky a skončí zabodnuté ve střeše nějaké stodoly ve velké výšce a všichni se diví, jak se tam dostalo, ale pravda je taková, že jsem si to vlastně celkem užila. Je to taková naivní pohádka pro dospělé, ale pasáže s Tobiáškem byly celkem napínavé, film nechal být prezidentem ženu a Linda Cardellini vypadá v obleku s drdolem proklatě cool. Plus jsem si nějak dřív nevšimla, že Michael Nyqvist je mrtvý, a tak mě jeho hrdinská role a krvavé oko docela dojalo, odpočívej v pokoji, Michaeli Nyqviste. Kdybych mohla cestovat v čase do před-produkce filmu a navrhnout nějakou změnu, tak by to bylo vykašlat se na Garyho Oldmana a do jeho role obsadit nějakého levnějšího a klidně i no name herce, a za ušetřené love si pořídit někoho pořádnějšího do role kapitána místo Gerarda Butlera. Ten se hodí tak do rolí hláškujících side-kicků, ale nebyl to dobrý tah svěřit mu hlavní charakterní roli. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Z hlavy vysypu určitě 5 lepších filmů s ponorkama, ale jakmile se natočí nějaký další, stejně na něj potom koukám. Tady kromě ponorkového temátu máme navíc také únos zajatého ruského prezidenta neohroženou skupinou 4 elitních vojáků. No jako, není to opravdu nijak extra úžasné. A Butler už by se na ty hrdinné postavy měl asi vykašlat. Rusové zde vypadají jako banda absolutních neumětelů a amatérů. Ovšem pár slušných akčních scén se zde přecejen najde. Celou dobu jsem žasnul nad tím proč v tomhle proboha hraje Oldman. 50% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Milunka akcna hovadinka. Keby to malo lepsie triky, kameru, hercov, hudbu, rezisera a scenar mohla to byt dokonca super pripomienka 90. rokov, podobne ako vyborny White House Down. Viem si to totiz predstavit, ze namet vznikol stylom "Co sa dialo vonku pocas pribehu Crimson Tide?". Proste zase raz fajn sympaticke becko. 6/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • V druhé polovině filmu jsou vidět vojenské raketomety TATRA T815 8*8. (everlast44)
  • Úvodní scéna ukazuje ledové kry, které mají většinu svého objemu nad vodou. Ve skutečnosti jsou kry ze sedmi osmin pod vodou. (Hal_Moore)
  • V čase 01:47:00 má kapitán Andropov (Michael Nyqvist) stále výrazné krvácení v levém oku, ovšem v následující scéně během rozhovoru s kapitánem americké ponorky Arkansas Joe Glassem (Gerard Butler) má již oko naprosto v pořádku. (Mufuck)

Reklama

Reklama