Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adele (Kate Winslet) před časem opustil manžel a ona se z toho dosud nevzpamatovala. Místo toho, aby se starala o svého třináctiletého syna Henryho, pečuje on o ni. Rozpad manželství navíc prohloubil její uzavřenost, úzkostlivě se proto vyhýbá styku s okolím. Výjimkou jsou jen pravidelné výpravy pro zásoby do blízkého supermarketu. Při jedné z nich se seznámí s Frankem (Josh Brolin), který ji dost nesmlouvavě požádá o pomoc. Frank právě uprchl z vězení, během útěku se zranil, a proto hledá dočasnou skrýš, alespoň než se přežene první vlna pátrání. Vyděšená Adele ho vezme k sobě domů a snaží se mu ve všem vyhovět, jen aby jí nebo Henrymu něco neudělal. Postupně se ale odhaluje, že pod drsnou slupkou zločince se skrývá tragický příběh chlapa, který by neublížil ani mouše, kdyby ho k tomu nedonutily okolnosti, a Frank začne Adele postupně ukazovat i svou pravou tvář. A žena, která si podvědomě naplánovala, že zbytek života prožije v zoufalství, najednou pocítí záchvěv štěstí, naděje a lásky. Uvědomí si, že se má o koho opřít, byť je to zločinec na útěku. Otázkou je, zda jim to může vydržet déle než jeden prodloužený víkend na konci léta. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (387)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Prodloužený víkend jsem zhlédl v rámci akce Valentýn, kdy je člověk ochoten pro naplnění představ o svátku zamilovaných podstoupit nějakou tu romanci a trošku zabodovat v partnerském vztahu. Film se dá zjednodušeně shrnout frekventovaným slovním obratem "neurazí, ale ani nenadchne". Neurazí už jen kvůli přítomnosti ústředního hereckého páru. Kate patří v rámci své generace mezi elitu ženského charakterního herectví a tu opuštěnou maminku jí zkrátka věříte. Josh Brolin by si mohl na role charismatických vousáčů s drsným zevnějškem a dobrým srdcem dát patent - typově tam zkrátka sedne. Ostatní kolem hrají, co mají, a režisér to celé dokáže ukočírovat. Potíž je ve scénáři, který některé věci vůbec neřeší a jiné jen nakousne. Na tom námětu je nejzajímavější a nejdůležitější vzájemné poznávání, budování důvěry a vztahu mezi uprchlým vězněm a jeho rukojmími. Jenže právě to je neuvěřitelně odbyté. Skoro se zdá, jako by Kate Winslet na něco takového jen čekala a s nadšením po pár hodinách skončila v posteli s vrahem odsouzeným na 18 let. Co si potom ale máte o takové postavě myslet? Psychologie je zkrátka odbytá, případně zcela nedůvěryhodná. A ten naroubovaný romantický závěr jako by vypadl z pokleslé červené knihovny. Celkový dojem: 55 %. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet je opravdu výborná herečka! Vážně postlesk jejímu výkonu. Jinak celkově příběh je skvěle zkomponován a diváka opravdu vtáhne do děje a nemůže se od toho vůbec odtrhnout. Je to napínavé, plné otázek, emocí, ale trochu předvídatelné. Jediné, co mě zklamalo byl konec. Klasický americký happy ending se mi tam vážně nehodí a kazí celý film. ()

Reklama

charlosina 

všechny recenze uživatele

Herecká plejáda těch nejlepších - všichni tři excelujou, i když uznávám, že pro Joshe Brolina a Kate Winslet mám slabost. A na nich to celé stojí - svým výkonem dokážou vytvořit vypjatou atmosféru v situacích, které si to žádají, sexuální napětí taky funguje, jsou zkrátka důvěryhodní. Alespoň první část filmu... // Kdyby to Reitman ukončil o dvacet minut dřív, udělal by lépe. Takhle pro mě Labor day sklouzává do zapoměníhodných příběhů s růžovým pozlátkem, jakých bylo už stovky. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Film spíš pro dámské publikum, ale i já musím uznat, že Reitman je velmi nápaditý režisér. Dokázal napříč filmem vytvořit velmi zvláštní těžko popsatelnou atmosféra strachu, obav, ale i lásky a vzrušení. Samozřejmě tempo je místy docela pomalé, ale každý moment má svůj smysl a dokresluje jednotlivé postavy. Nadšení budou určitě hloubavější a citlivější diváci, ale zasáhnout či zaujmout to může kohokoli, kdo se dokáže přizpůsobit tempu a způsobu Reitmanova vyprávění. 75% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Reitman umí výborně zachytit na plátně chemii mezi lidmi skrze šikovně stříhané záběry na hlavní protagonisty a jejich řeč těla. Koneckonců uměl to už v jeho dřívějších filmech - především pak v "Up in The Air". V podstatě je to i velmi podobná konverzačka, akorát o dvě dekády zpět a s tím rozdílem, že tentokrát hlavní protagonisté vědí naprosto přesně CO chtějí, v minulém filmu si na TO museli nejprve přijít. Možná tohle ubírá snímku na puncu realističnosti a lehce to padá do červené knihovny (formou zpracování a vypravovaní), avšak Brolin i Winslet mají charizma. Škoda scénáristicky předvídatelné druhé poloviny, protože počáteční konverzačka bavila velmi. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (11)

  • „Dúfam, že sa mi podarilo natočiť film, pri ktorom diváci nebudú dopredu vedieť, čo môžu očakávať. Chcem, aby na začiatku túto čudnú romancu spochybňovali a na konci obom držali palce," vyjadril sa Jason Reitman. (kacer4)
  • Film se odehrává v září 1987. (SONY_)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama