Reklama

Reklama

Bahno z Mississippi

Trailer

VOD (1)

Dobrodružné drama vypráví příběh dvou 14letých chlapců Ellise a Neckbonea, kteří na ostrově uprostřed řeky Mississippi objeví muže jménem Mud. Ten jim prozradí, že v Texasu zabil muže a pronásledují ho pomstychtiví nájemní vrazi. Na ostrově se má setkat se svou životní láskou Juniper, se kterou plánuje ujít. Pochybující, ale i fascinováni Ellis s Neckboneom mu přislíbí pomoc. Netrvá však dlouho a Mudovy představy se stanou skutečností. Chlapci v malém městě objeví nejen krásné děvče, ale i hordu zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (349)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco vystavaná južanská dráma so skvelými postavami a ešte lepším príbehom, ktorý je taký živý a realistický, že si viem predstaviť, žeby sa mohol odohrávať aj kdesi v Kamenici pri Lipanoch. Matthew McConaughey totálne dáva a jeho dixie prízvuk je neskutočný. No skvelé výkony podávajú všetci a to vrátane chlapcov. Úžasný príbeh o tom, ako sa rodia a ako končia drsní chlapi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Empatie, láska, nenávist, dobro, zlo a nad tím vším přátelství v rámci iniciace dvou kluků do věčně rozbitého kolotoče zvaný život. A nebo taky důkaz, že muži jsou pro ženy moc snadní a ženy pro muže příliš komplikované.. Tempem vyprávění není Mud nějakým útočným ploskolebcem, ale až na konci doplujete k ústí řeky Arkansas a zbyl ve vás ještě kousek toho kluka, bude vám dobře.. P.S.: Pro ty, jenž nemohou pochopit, jak se loď dostane na strom, mám dvě dobře míněné rady. Myslete si, že je to letadlo a nebo se podívejte na Coenovic O Brother, Where Art Thou? ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přesně na hraně tří a čtyř hvězd. Dobrý film, jen mi tam to 'něco' chybělo; pro mě asi neměl dost jiskru, šťávu, vím jak je to nekonkrétní pojem... Každopádně ale výborně situovaný, poutavě obsazený, středně rychlým tempem plynoucí, pěkně vygradovaný. Spíš vás může zdeprimovat než zahřát u srdce, ale to je diskutabilní. V hlavní roli je tu dítě a výjimečně jsem to snášel, McConaugheyho po tomhle a white trash eposu KILLER JOE začínám mít velmi v oblibě, jo a thx, při návštěvě bahenního Arkansasu dám extra bacha na vodní hadí ssssssvině. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Tom Sawyer & Huckleberry Finn v 21 storočí v najväčšom dobrodružstve ich doterajšieho života po zoznámení sa s chlapíkom menom MUD na malom neobývanom ostrovčeku mu pomôžu s opravou člnu,ale blížia sa pomstychtiví prenasledovatelia,ktorí sa chystajú na LOV,ale v zálohe má stráž,ktorá mu bude kryť chrbát a nie sú to „Tom a Huckleberry...” McConaughey presedlal z komédii na drámy,ktoré mu sedia,v tejto role je stále na ostrove,kde sa schováva,dôveruje dvom teenegerom,ktorí mu nosia jedlo a potrebné veci na opravu,v okolí sa dá nájsť hocičo... Atraktívna priateľka Juniper sa Mudovi odsudzuje svojim nevyspytateľným správaním sa,lebo kvôli nej zabil chlapíka,ktorý na ňu liezol,a tak to schytal,teraz mu idú po krku jeho rodina,ktorá najíma nájomných zabijákov! Okrem Matthewa je vynikajúcim Tye Sheridan ako Ellis,ktorý má problém v rodine v roztržke rodičov,čo si nerozumejú,pričom to na neho nejak tak negatívne vplýva,našiel si známosť,priateľku,ktorá si z neho vystrelila,takže vzniká u neho averzia voči ženám.Stáva sa z neho bitkár,ktorý je prchký,schytáva monokle aj o hodne starších,napríklad,keď bráni sexy Juniper na moteli práve pred bratom zavraždeného Mudom! Film väčšinou závisí na výkone oboch kamarátov v ťažkostiach pred nástrahami zlovestného okolia sa zachovajú duchaprítomne,na veľkých dospelákov,ale zistia,že ich Mud len využíva,vynahradí to inak,že Ellisovi zachráni život! Matthew má vcelku menej priestoru,rovnako ako aj Reese,tak je tu priestor pre mladých,ktorí prežívajú „najlepšie časy svojho života...” Určite sa oplatí vidieť psychologickú drámu,ktorá síce šľape podla predpísaného pravidla,čo sa dá prepáčiť,i keď by to lepšie mohlo byť!? ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak by asi vypadalo Dobrodružství Toma Sawyera zasazené do 21. století? Nejspíš jako Mud. Po strhujícím apokalyptickém thrilleru Take Shelter se specialista na jižanský genius loci Jeff Nicholson rozhodl natočit další filmovou sondu do prostředí amerického jihu a tak vznikl film spojující sociální drama a klasický klučičí film, tedy něco, o čemž jsem si už myslel, že se dnes ve své krystalické podobě netočí, neboť to bylo globálně vytlačeno unifikovanou náhražkou v podobě teenagerských komedií. Nicholsovi jižanští Páni kluci jsou fascinujícím filmem, neboť jejich největší deviza je v dokonalém postižení jižanského prostředí, v každém detailu je jasně patrno, že Jeff Nichols atmosféru jihu důvěrně zná. Svorníkem je řeka (a to i svorníkem s hrdinou a dějem Twainových knih), Mississippi coby podstata všeho života, archetyp (odtud motivy hadů, Mudovy mystiky atd.), cosi nadčasového, zachyceno ovšem právě v momentě přicházejícího epochálního zlomu, kdy staré nenávratně končí a přichází cosi nové, ještě nepoznané (společný rys s předchozím Nicholsovým filmem Take Shelter, kde se řeší taktéž příchod zlomového momentu končící epochy, symbolizovaný příchodem konce světa), a to jak ve významu konce starých časů na řece Mississippi, zároveň ale i konce dětství hlavního hrdiny. Svět je v obou případech nejistý a vypořádat se s nejistotou není zrovna jednoduchý úkol. Snímek Mud je dobrodružný klučičí výlet, tak jak by ho chtěl zažít ten věčně malý kluk ve mně, sázející na nepopiratelné charisma malého Tye Sharidana. Ten klučina má v sobě jiskru a před sebou možná velkou hereckou kariéru. Malou (ale ne nedůležitou) roli opět dostal i režisérův dvorní herec Michael Shannon. Středobodem jsou mezilidské vztahy, přičemž prim hraje ten nejdůležitější - vztah muže a ženy a s tím spojená emocionální vazba - láska. Zkoumání je podrobena i tradiční mužská role, jejíž krizi zjevně nejen já vnímám jako jeden z největších problémů dneška. A pak samozřejmě ta řeka, dobrodružství... Tom Sawyer ve 21. století... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Hlavním povahovým rysem Muda (Matthew McConaughey) je jeho citový a pověrčivý vztah ke své košili. Paradoxně, v reálném životě si je z McConaugheyho často utahováno pro jeho zvyk chodit bez košile. (Mrs.Blue)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho celé natáčanie prebiehalo v americkom štáte Arkansas. (MikaelSVK)

Související novinky

Tiché místo se dočká spin-offu

Tiché místo se dočká spin-offu

11.11.2020

Letošní rok mělo do kin přijít pokračování hororového hitu Tiché místo od režiséra Johna Krasinskiho, nejspíš ale nemusím říkat, jak to dopadlo. Druhého dílu se tak s trochou štěstí dočkáme až 23.… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama