Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energický a neúplatný revident bankovní filiálky v Renešově Popelec Hadimrška je vyslán do Prahy se závažným úkolem zachránit před bankrotem velkoobchod s gramofony, firmu Zlatník a spol. Její mladý majitel se totiž víc než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Popelec vtrhne do podniku jako vichřice s pevným úmyslem uvést vše do naprostého pořádku za každou cenu. Mimo jiné oznámí panu Zlatníkovi, že se musí oženit s Astou, dcerou bohatého konzula Wielanda. Ta se sice nebrání sňatku s mužem, který jí byl poněkud nezvyklým způsobem vybrán, ale chce se přesvědčit, jaký je. Domluví se s dívkou ucházející se u Zlatníka o místo sekretářky, aby se mohla s budoucím manželem co nejlépe seznámit. A Popelec se pouští do boje s Mici Angorou, která se nehodlá vzdát snadného života z peněz Zlatníkovy firmy. (TV Nova)

(více)

Recenze (183)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian tu předvádí tedy pořádnou show. Jeho záchvaty či scéna kdy běhá po ulici v ženských hadrech jsou brilantní. Celkově oceňuji, že i po více než osmdesáti leteh svého vzniku dokáže tahle veselohra spolehlivě pobavit. Jistě našli se i slabší scény a závěr ve kterém ve kterém dostane pan Hadimrška padáka a následně zjistí že si ho občané zvolili za starostu mi nepřipadal zrovna nejlépe vymyšlený. Ale byla to jenom komedie s účelem diváka pobavit. A ten splnila dobře. Navíc kdybych měl gramofon, určitě bych si na něm přehrával pouze jednu desku. A to právě tu o Hadimrškovi.:-)))) Silné 4. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ani tento film se z těch Burianových nezařadí mezi mé oblíbené. Burian byl skvělý komik a dokázal filmy povýšit svým uměním, ovšem tento počin mě moc nezaujal. Příliš mě to sledování nebavilo. Na to, že s Lamačem točil i Martin Frič, taková režisérská osobnost, není film (překvapivě) moc dobrý, postrádá pro mě tu lehkost a vtip, navíc mi byly docela nesympatické ženy-herečky. S Burianem mám prostě jiné favority. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Osobne nemam moc rad filmy, kde Burian hraje svou "one man show", strasne neprirozene a vlezle. Zde ani nemohu obdivovat puvab prvorepublikovych herecek, protoze Valentova ani Grossova moc krasy nepobraly a nedokazu tak pochopit slepou lasku Zlatnika ke kabaretni zpevacce. Presto je v Hadimrskovi par velmi dobrych a nezapomenutelnych scen... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian jako Hadimrška když vlítne zrevidovat do Prahy gramofonovou firmu, to je tajfun, uragán a smršť!! Prostě a jasně - Král Komiků!! "Od prvního se vám sníží plat o pět set korun a začne se víc dělat! Aby jedna jehla vydržela na padesát desek!" "To je nějaký tempo? Taková chcíplá čeládka? Já vám vokážu, jak se to dělá!! " Těch hlášek je úplná potopa :D :D . ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian opět zaperlil. Jako pedantský úředník byl perfektní. Ale na každého jednou dojde, takže i on dostal svůj díl. Ovšem po těch všech peripetiích vše dopadlo dobře. Stejně jako Kleopatra i já miluju tu scénu, kdy se Hadimrška úžasně kácí k zemi. Takhle jsem ještě neviděla nikoho, že by se takovým způsobem kácel do vývrtky a ještě u toho mluvil jako Hurvínek. Vypadal přitom jako hadrový paňáca. Rozřazování gramodesek taky nemělo chybu. I když už jsem tenhle film viděla snad stokrát a možná i ještě vícekrát, tak si ho vždycky užiju. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Předválečnému kabrioletu Tatra T57a se přezdívá hadimrška. Proslavila se totiž právě v tomto filmu. Jezdí v něm revident Popelec Hadimrška (Vlasta Burian). (Stegman)
  • Poprvé na filmovém plátně herečka Světla Svozilová. (M.B)

Reklama

Reklama