Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 9

Recenze (108)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Snímek, který není určen pro starší publikum, držící se klasického "splněný dětský sen" tématu, s přehnaně dramatickým koncem, avšak velmi krásně, barevně a výborně hudebně zpracován. Kamera, střih, výrazy, nápady, vše sedí. Děckám se určitě musí líbit. Mít tak 10 let a být holka, možná začnu i baletit. Pěkné, velmi :-) 75 % ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka o malé dívence Félicii, která celým svým srdcem touží stát se baletkou. Za vytrvalé podpory Victora, vynálezce a kamaráda do každého počasí, a díky pomoci Odette se dostane do taneční školy v Paříži a zúčastní se konkurzu, kde je každý den o jednu tanečnici méně. A právě její upřímná taneční vášeň spolu s poctivou přípravou - "Vyskoč, zazvoň a při dopadu nesmíš rozstříkat vodu." - z ní udělají jedinečnou balerínu. Příjemné a pohodové pokoukání s milým hudebním podmazem. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že už názov tohto filmu ma odrádzal a asi bude odrádzať aj mnoho iných mužských filmových divákov. Som rád, že som sa nenechal odradiť a konštatujem, že sa jedná o jeden z najkrajších a najrozkošnejších animovaných filmov všetkých čias. Hlavná hrdinka sa stala jednou z mojich najobľúbenejších animovaných postáv. Félicia totiž nie je otravná, ani rozmaznaná, ale rozumovo vyspelá, akoby bola dospelá žena. Animácia je dokonalá, to už je očividné aj z priložených screenshotov. Príbeh i keď je celý film o tom istom, tak nenudí a nemá nejak veľké hluché miesta. Deti to asi baviť nebude, ale teenagerov a starých capov ako som ja určite bude. (2.6.2022) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Téma plnenia detských snov a prostredie historického Paríža, kde sa táto rozprávočka odohrávala, sa mi celkom pozdávali. Len škoda, že je to robené čisto pre detské publikum, a tak to celé pôsobí až príliš naivne a miestami veľmi absurdné, resp. hlúpe. Napriek peknému vizuálu, ktorý sa môže rovnať americkým animákom, a spomínaných predností však tomu chýbala ešte jedna dôležitá vec - a síce dôvtip, ktorý je pre mňa osobne pri animovanej tvorbe dosť dôležitý. Takže tak. 3* ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Někdy se v životě musíte hodně otáčet aby jste dosáhli svého snu! Baletní Karate kid potkává modermo! Nemám slov.... dokonalé, vtipné, veselé akční... nenucené a Nédisney-afektivní z perfektní choreografii, hudbou, postavami, dějem.. a pihatou zrzečkou v hlavní roli.... nářezné kreslené překvapení tohoto roku. BraVO! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • První taneční scénou v Národní pařížské opeře je P. I. Čajkovského „Labutí jezero“. Následně se zkouší klasický vánoční příběh „Louskáček“ stejného skladatele. (noelcoward73)
  • Příběh se odehrává někdy v letech 1887–1889 v době výstavby Eiffelovy věže, protože v několika záběrech je vidět pouze rozestavěné torzo. (noelcoward73)
  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)

Reklama

Reklama