Reklama

Reklama

Tajemství a smysl života

  • angličtina The Meaning and Mystery of Life (více)
Trailer

Obsahy(1)

Co je smyslem života? Co je láska, humor, strach a smrt? Je všechno jen sen? Kdo jsme a kam směřujeme? Probudíme se, vzpomeneme si? Na tyto a další otázky se snaží nalézt odpověď celovečerní film Petra Vachlera s názvem Tajemství a smysl života. (Falcon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Oliveris odpad!

všechny recenze uživatele

Kvôli tomuto filmu by malo ČSFD zriadiť ešte jednu možnosť hodnotenia, a to konkrétne "totálna chujovina!", lebo ešte aj ten "odpad!" je lepšie stráviteľný. 154 minút života v riti. Pán Vachler, ak máte psychické problémy, tak miesto sledovania podvodných ezoterikov na YouTube radšej navštívte odborníka, lebo nádor veľký ako basketbalová lopta pozitívnym prístupom skutočne nevyliečite. ()

Turby 

všechny recenze uživatele

Jedná se o vcelku unikátní počin. Hromadí se negativní hodnocení, ale to jen na základě divákova nepochopení nebo braní všeho doslova. Pro mě to nebyl ani moc velký nápor myšlenek, jelikož nad tímto tématem dumám většinu života, ale samozřejmě je to lepší zhlédnout jakožto záznam, který si budu moct zastavit u každé té myšlenky a promyslet ji tak jak si zaslouží, ale i tak jsem z kina odcházel s tím podstatným. U tohoto kousku se pozná ten jehož myšlení má "hloubku" a ten kdo přemýšlí jako cvičená opička v tunelu. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Česká kinematografia už naozaj stvorila, respektíve vyplodila všeličo, či dokonca všetko možné… ale Vachlerov alternatívny spirituálny veľkofilm je naprostý unikát. Propagácia východnej filozofie / náboženstva a konkrétneho životného štýlu z nich odvodeného, je tu jediný určujúci smer, jediné tajomstvo a zmysel tohoto diela. Ich pretláčanie, zjednodušovanie a svojvoľné kombinovanie najrozličnejších myšlienok je chvíľami až smiešne a viem si predstaviť až iritujúce pre veľkú časť populácie. Ostatne – absolútne rozporuplné hodnotenia na ČSFD to vyjadrujú celkom jasne. Osobne oceňujem zaujímavú formu a suverénnu remeselnú stránku, ako aj pozitívneho ducha a nástojčivé opakovanie toho, že so zmenami musí každý začať sám, u seba, pretože to je jediné funkčné zladenie všetkých protikladov vo vnútri súčasného človeka… Na druhej strane boli tu veci, čo ma srali, viac či menej. Jednak ma vytáčalo to zasadenie do mondénneho sveta vyššej strednej triedy, ktorých problémy vyzerajú tak, ako vyzerali vo filme a potom tvrdiť v súčasnom rozkurvenom svete, že všetko je tak ako má byť, hoci z hľadiska viery v reinkarnáciu absolútne samozrejmé a pochopiteľné, moje nevyvinuté ego veľmi rozhorčuje. Jo a ešte ako že mám čmeliaky rád, tak tohoto lietajúceho multidimenzionálneho mudrlanta by som nakopol. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Opravdu velice jsem si přála, aby se mi to líbilo - pustila jsem si předtím i několik rozhovorů s Petrem Vachlerem (a ty byly zajímavé) a do kina jsem šla rozhodnuta, že svůj obvyklý cynismus nechám v hluboké hibernaci a dovolím si na chvíli plně obnažit duši a otevřít se, bohužel to ale vůbec nepomohlo. Především mi nesedla ta forma. Nefungovalo to na mě. A i když věřím (a snad i vím), že mnoho z těch mluvících hlav jsou chytří a inspirativni lidé, tady zněly ty jejich z kontextu vytržené  motivační citáty jako prachobyčejné banality, které by napadly snad každého. V některých případech i jako úplné pitomosti. A z čeho jsem zklamaná asi nejvíc - ten příběh mě nedojal a ani jako celek mě to neosvítilo, ani nenakoplo; neřeklo mi to nic nového o světě, ani o mně. Což jsem v první chvíli přikládala věku a odžitým zkušenostem, ale když jsem to pak rozebírala se synem (21 let), který toho nažito ještě mnoho nemá, viděl to úplně stejně. Respektive ještě více kriticky, ten to dokonce odmítl úplně. ()

Dr.Abe 

všechny recenze uživatele

Projekce má přiblížit jiný pohled na život a hlavně i přiblížit smrt.  Osoby zde vystupující např. S. Grof, který se svou ženou zavedl metodu holotropního dýchání a pomohl rozšířit psychoterapeutické postupy, zde říkají své vlastní zkušenosti k vnímání reality a smrti. Stavy změněného vědomí a pohled za oponu smrti se zabývají např. i v dokumentu Bufo Alvarius 2017. Film odrazuje od hromadění peněz, ale točí se víceméně kolem dobře zajištěných jedinců  - to trochu ztrácí na efektu. Natočení všech zpovídajících a doba vytváření filmů nemuselo být zrovna jednoduché. Co se mi nelíbilo: *Spolier* byl umělý/nepovedený hromadný smích  ke konci snímku, hnedle jsem si vzpomněl Náš domov. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení začalo již v roce 2012. Od poloviny června roku 2013 pak byly filmovány hrané sekvence na Šumavě. (AnčaRambo)
  • Ve filmu se objevuje kolem 60 respondentů. (Kaleidoskop)

Reklama

Reklama