Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

crha 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná, oddychová letní komedie. Celková zápletka je docela vtipná, ale nejvtipnější je, že to torzo je prdel. Prostě klasická lidská anitcká prdel od sochy. Já vím, že mi stačí málo, ale přijde mi to fakt hrozně absurdní. Co nebo spíš kdo zaujme ale nejvíc je překrásná manželka archeologa. Podobný unikát jako třeba Olinka Schoberová. Prostě nechápu, jak mohla takhle vypadat ženská před cca třiceti lety. Tak, že kdyby jí někdo zmrazil a teď vypustil mezi lidi, tak to bude furt ta největší kunda (pardón) široko daleko. Musím se začít krotit a psát slušnější komentáře. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se podívat na něco oddechového, veselého, přitom ne úplně hloupého, něco s vtipnými dialogy, komickými gesty, přitom ne úplně poťouchlého. Myslel jsem si, že by to mohl být právě tento film. A možná to byl, jenom jsem se zněj nedokázal radovat - i když na Meteorách jsem také chvilku pobyl. Myslím ale, ze znám důvod, proč mi veselohry (komedie, ne tak grotesky) prostě už nesednou: Vychoval jsem s péčí a radostí tři děti, přitom mi každé z nich přineslo takovou zábavu, legraci a komiku (o poučení už vůbec nemluvím), že se s tím film nemůže v tomto směru vůbec a nikdy měřit. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přerod z melancholické detektivky na crazy zábavu se povedl. To ovšem nic nemění na tom, že tento snímek je také velmi napínavý a má zajímavou kriminální zápletku. Vše má rychlé tempo, je to road-movie a obsazení Francise Perrina a Catherine Alric v rolích archeologa Charlese-Huberta Pocheta a jeho překrásné ženušky jen napomáhá... JEN SI PŘEDSTAVTE DĚTI A SOUSEDKY, JAK VYDRÁPÁVAJ NEHTAMA ČTYŘTUNOVEJ BALVAN...! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dvakrát mě to neoslovilo. Čekal jsem víc a Nežné kuře bych z hlediska kvality přirovnal výš. Ačkoliv francouzský humor mám rád na víc jak 3 to nebude. Protože Torzo prostě není nějak zvlášť vtipné. Jediný vtip, který nad kterým jsem se od srdce pobavil je neustálé komolení jména Blankenberg. Ten film pro jistotu zopakuje několikrát. Jsou zde samozřejně i jiné úsměvné věci. Třeba žertování Lisy s její matkou v dopise. A Řecké prostředí je zajímavé, postava řeckého komisaře je taky poměrně zábavně komická. Ale ničím to podle mě nějak nevybočuje z průměru a vlastně jsem čekal mnohem víc. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pokračování Něžného kuřete, avšak již bez něžnosti a s pořádnou dávkou bláznivých situací a absurdních scén. Mě tenhle přerod z úsměvného jemného melancholického humoru v absolutní crazy komedii tak úplně nesedl a trošku i vadil. Nic na tom ale nemění fakt, ze se jedná o velice zdatnou filmařinu a Phillipe de Broca odvedl práci hodnou svého talentu. Český dabing opět dosahuje toho nejvyššího levelu!! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)
  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)

Reklama

Reklama