Reklama

Reklama

Prince Avalanche

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny nezávislé komedie, která získala Stříbrného medvěda na letošním Berlinale, jsou dva mladí silničáři, kteří pracují na opravě silnice uprostřed texaských lesů, poničených nedávným požárem. Dva povahově odlišní muži se zaplétají do osidel nevraživosti a teprve postupně se mezi nimi rodí porozumění... Hlavních rolí se ujali Paul Rudd a Emile Hirsch. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (106)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

NENECHTE SE ODRADIT TRAILEREM!!! TAHLE PODÍVANÁ STOJÍ OPRAVDU ZA TO!!! Mám rád komedie D. G. Greena, ale tohle bych od něho nečekal. Tak jako většina lidí nebude čekat a bude příjemně šokována jak tady hraje můj oblíbenec a hlavně sympaťák Paul Ruud. Emile Hirsch i s několika kily navíc skvěle sekunduje. Tahle dvojka chlapíků mi prostě přirostla k srdci a skvěle mě bavila. Stále vzpomínám jak Emile vypráví o svém víkendu a nejen o něm. Rozhodně největší filmový zážitek v Karlových Varech. 10/10 ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak od Prince Avalanche jsem čekal ledacos jako například potrhlou komedii,vtipné i méně vtipnější scény,ale toto...?Nevím,ale opravdu jsem se snažil na tom filmu najít alespoň minutu vtipu nebo naopak dramatu atd,ale prostě jsem nic nenašel a když uplynula pomalu hodina stopáže tak jsem si říkal,že tohle se teda fakt nepovedlo a konec to nijak nevylepšil.Nevím možná byla důležitá prvotní scéna o vyhoření lesa a vlastně skrytý význam,že celý rádoby příběh těch dvou chlápku (který se opravdu a to doslova odehrál v tomto stylu: dva chlápci pracují jako dopravní silničáři co značí silnice a mezitím je dvakrát navštíví místní usedlík s chlastem ,do toho se Paul Rudd rozejde na dálku se svojí ženou což je sestra Emila Hirsche a to je de facto opravdu vše ) a nebyl až tak podstatný jako přežití místních lidí.Nevím,ale za mě nemohu víc jak celkově 40 % a dvě hvězdy. ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, takže nemohu posoudit nakolik se ho to drží a nedrží, ale ve finále to naprosto jedno. Green ukázal, že nemusí nutně dřít u průměrných komedií, tady se totiž zmohl na ultimátní nezávislý feel-good film s parádními hereckými výkony (Rudd nikdy nebyl lepší) a excelentní atmosférou odcizeného středozápadu USA. 90% (Berlinale 2013) ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Jsem asi blázen ,když tomuhle snímku dám za 5*****,ale já mám pro podobné ptákoviny slabost,navíc,když u herce,kterého mám zaškatulkovaného z určitých kladných a pohodových rolí , najednou vystrčí drápky a překvapí jako málokdo -pan božský Paul Rudd-kretén na entou,ale nééé, až tak docela. Naopak "Emile Hirch"- ten nepřekvapuje,jelikož každá z jeho rolí je úplně jiná a je doposud nevyhraněný,klobouk dolů za odvahu a všestranost tohohle nenápadného týpka. A nakonec i přátelství má tady určitou cenu,je tady po celou dobu, jen ke konci se potvrzuje a nabírá na síle. Zajímavý a jiný film.:) ()

maxidoba 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě meditativní snímek o dvou opravářích silnice chytil svým obrazem, který se soustředil na přírodu zotavující se po požáru. Skvěle do ní zapadala i postava existencionálně zmateného Paula Rudda, který práci na silnici bral jako součást terapie. Avšak čím víc prostoru dostával jeho kolega v podání Emila Hirsche, tím víc se film dostává do nepříjemné plytkosti a v té zůstává až do konce. Škoda. Podle mě snímek potenciál měl, ale bohužel ho nevyužil. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Snímka bola nakrútená behom 16 dní. (Sufferer)
  • Na začátku filmu Alvin (Paul Rudd) prochází troskami vyhořelého domu a potká starou ženu v růžovém klobouku, jak se probírá sutinami. Ženu hraje Joyce Payne, která žádné předchozí zkušenosti s herectvím neměla. Jen se probírala sutí svého skutečného domova, když ji režisér David Gordon Green objevil, poprosil ji, zda by mohl její příběh použít i ve filmu. Joyce a její manžel přišli o všechno během obrovských lesních požárů v roce 2011. Co její postava vypráví ve filmu, je tedy skutečný příběh Joyce. (Nine)

Reklama

Reklama