Reklama

Reklama

Prince Avalanche

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny nezávislé komedie, která získala Stříbrného medvěda na letošním Berlinale, jsou dva mladí silničáři, kteří pracují na opravě silnice uprostřed texaských lesů, poničených nedávným požárem. Dva povahově odlišní muži se zaplétají do osidel nevraživosti a teprve postupně se mezi nimi rodí porozumění... Hlavních rolí se ujali Paul Rudd a Emile Hirsch. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (106)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Doposud asi nejlépe natočený lesní porost. Ale co si budeme nalhávat, sledování dvou silničářů konajících rutinní pracovní záležitosti dělnického života, není zrovna dvakrát kulturně zábavné. Naštěstí se to obešlo bez přehnaného rozumování a oba chlapci vedou dialogy hodné svého intelektu, trošku jsem se obával, aby si někdo nehrál na Malicka. Nesympatický otylý Emilek naštěstí není v montérkach s palicí či kolečkem v rukou tak odporný jako když balil Penelope (Cruz). Určitě zde opět spousta zdejších citlivých chlapců a děvčat bude psát, jak je to celé krásně lidské citlivé a patrně i hluboké a ono je to přitom naprosto obyčejné a rutinní, kluci holky občas stačí zvednout zadek z gauče a pokecat s lidmi ve svém okolí a budete poslouchat stejné "žvásty" o těžkostech života a vztahů a ještě se provětráte a dáte si třeba pivko :) Natočené je to ovšem velmi dobře a kamera je bezchybná, hudba klasicky nezávisláková. Těším se na dobu, kdy uvidím americkou nezávislárnu, ve které minimálně jedna z postav nebude zobat antidepresiva, už je to otravné. Stejně jako poslední půlhodina tohoto snímku. A toho skunka požírajícího přejetou želvu si také mohli odpustit. 60% ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Jsem asi blázen ,když tomuhle snímku dám za 5*****,ale já mám pro podobné ptákoviny slabost,navíc,když u herce,kterého mám zaškatulkovaného z určitých kladných a pohodových rolí , najednou vystrčí drápky a překvapí jako málokdo -pan božský Paul Rudd-kretén na entou,ale nééé, až tak docela. Naopak "Emile Hirch"- ten nepřekvapuje,jelikož každá z jeho rolí je úplně jiná a je doposud nevyhraněný,klobouk dolů za odvahu a všestranost tohohle nenápadného týpka. A nakonec i přátelství má tady určitou cenu,je tady po celou dobu, jen ke konci se potvrzuje a nabírá na síle. Zajímavý a jiný film.:) ()

Reklama

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Dva silničáři se postupně prokecají celou tou hodinou a půl aniž by tím hnuli s "příběhem", celé to tak nějak příjemně plyne a až po závěrečných titulcích si uvědomíte, že byl film vlastně úplně o ničem. Stejně tak, jako že vám to vlastně nevadí. Já děkuji dramaturgii Bio Oka za neokoukaný film a fajnově strávený čas. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Komédia ? Nie. Dráma ? Áno. Dalo by sa skôr povedať, že ide o akúsi poviedku mdlého tempa zobrazujúcu prácu Robinsonov texaského lesa mimo civilizácie, kde sú ponechaní predovšetkým svojim myšlienkam a úvahám. O živote mimo "divočiny" sa dozvedáme len nepriamo prostredníctvom listov, náhodných prechádzajúcich a rozprávania jedného z protagonistov. Netreba čakať hlbšiu pointu či emočný zásah a ani výrazné herecké prejavy, postačí si len nájsť hodinku a pol času, ľahnúť si a relaxovať, nechať plynúť dej, nezamýšľať sa. Prostredie s hudbou vytvoria atmosféru dostatočnú na prekrytie menej výrazného príbehu, a to v tomto prípade na tri hviezdičky úplne postačí. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nebyl to sice ten Texas, jak se o něm zpívá v lidovce "Ruty šuty", ani jako o něm zpívá Michelle Shocked ("I learned to drive on those East Texas red clay backroads / and I mean to tell you my friend / They weren't no easy roads / You had to watch out for all the curves / Down by Kelsey Creek / And detour through the Lindsay's pasture / When the water ran too deep" - Memories of East Texas), ale silnicím se to už blíží - a cestáře bych tam mohl dělat z fleku. To ale jen kdyby mě chtěli vzít jako třetího do party, protože ti dva se stali parťáky tak, jak to v životě často chodí. Pozn.: V závěru filmu se ptá Alvin (němé) starší ženy (proto německy): "'Willst Du bei unserer Lawine mitmachen?' (Nechceš si užít v naší lavině?) - odtud tedy Princ Lavina. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Snímka bola nakrútená behom 16 dní. (Sufferer)
  • Na začátku filmu Alvin (Paul Rudd) prochází troskami vyhořelého domu a potká starou ženu v růžovém klobouku, jak se probírá sutinami. Ženu hraje Joyce Payne, která žádné předchozí zkušenosti s herectvím neměla. Jen se probírala sutí svého skutečného domova, když ji režisér David Gordon Green objevil, poprosil ji, zda by mohl její příběh použít i ve filmu. Joyce a její manžel přišli o všechno během obrovských lesních požárů v roce 2011. Co její postava vypráví ve filmu, je tedy skutečný příběh Joyce. (Nine)

Reklama

Reklama