Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dostalo. Svým námětem se mi to líbilo ještě o něco víc než Život Briana, což je laťka, která se na první pohled snad ani nedá překonat. Kromě, z mého pohledu, ne tak dobrého předfilmu, se mi líbilo naprosto vše. Rybičky, listy, darování orgánů, zvracení, smrtka a tomu všemu vévodí naučná hodina o sexu. Bravo! Mimochodem slyšeli jste ještě někde jinde písničky z tak důležitým textem? :-) Film disponuje dle mého jen jedinou a to dost podstatnou vadou. Na rozdíl od Života Briana, má Smysl Života naprosto opačný efekt a na další sledování je již mnohem méně zábavný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Proč vůbec žijem, k čemu to je? Je Bůh opravdu, nebo ne? Ať je to tak nebo tak, dneska zjistíme jak..... . Mám radši šílenější nápady. Ty historický mi připadají víc ujetější. Jsou zde samozřejmě výborný věci (třeba klip na téma spermie), ale je toho nějak míň. A jestli se dozvíte něco o smyslu života? Slíbili to! ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ač jsou reakce ostatních příznivců Monty Pythonů na tento film trochu chladnější, můj názor je ten, že tohle je vrchol jejich práce. Jediný film (když nepočítáte And now for something completely different), který se drží stavby Létajícího cirkusu a je rozdělen na jednotlivé skeče. Některý je slabší, některý lepší, ale jako celek působí velmi mile a velmi vtipně. Na píseň Christmas in Heaven jen tak nezapomenu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Odpověď na filozofickou otázku z titulu snímku vám film nedá a některé " černé " scény jsou nedokončené a někdy i zmatené. Scénář : Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones a Michael Palin. Hudba - John Du Prez a Monty Python - ocenění : 1984 - BAFTA Awards - nominace ( Nejlepší orginální píseň, za píseň "Every Sperm Is Sacred" ) http://www.youtube.com/watch?v=U0kJHQpvgB8 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Z trojice pythonovských filmov kolujúcich po našich kinách sa najviac približuje štruktúre jednotlivých dielov slávnej polhodinovej televíznej série. Navzájom nesúvisiace scény, vracanie sa k už opakovanému motívu uprostred úplne iného deja, prerušenia prestávkami, animované vstupy, pesničky - nesúrodá anarchia deja i postáv, ostrý výsmech ikonkám aktuálnej doby - tak ako to mám v ich podaní rád. Pomerne dlhý odstup od ich posledného spoločného diela spôsobili odťažitosť a chlad idúci z filmu. Toto negatívum ale vyvažuje spracovanie jednotlivých epizód a absencia dobových politických narážok, ktorým som v seriáli nie vždy rozumel a tak mi unikal ich humor a zmysel. Neodolateľne úchylná je najmä scénka s pánom Kreozotom, ktorý sa príde najesť do reštaurácie. Pre priaznivcov grc-artu povinnosť ! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Při natáčení segmentu "Crimsonova permanentní pojišťovna" se Terry Gilliam nechal trochu unést a místo původně plánovaných pěti minut se dostal na třicetiminutovou stopáž. Tvůrci tuto pasáž nakonec zkrátili na 16 minut a udělali z ní samostatný předfilm. (Terva)
  • V Irsku byl film původně mládeži do 18 let nepřístupný. Později byla hranice snížena na 15 let. V USA film získal rating R (děti do 17 let pouze v doprovodu dospělého). (Terva)
  • Jediná postava, která se objeví ve všech čtyřech pythonovských filmech, je Bůh (Graham Chapman). (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama