Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (444)

MarekT 

všechny recenze uživatele

"Nobody expects the Spanish Inquisition!" Co se mě týče, humor dělím na tyto kategorie: americký, britský, evropský a Monty Python. Ano, sexteto absolventů Oxfordu a Cambridge mě dokázalo takhle výrazně svým intelektuálním humorem zabrnkat na moji notu. Když jsem začínal Cirkus sledovat, chvíli mě trvalo, než jsem dokázal jejich styl komiky naladit. Naladil jsem se ovšem správný čas, protože v samotném prvním díle Whither Canada? nás čeká jedna z jejich nejslavnějších scének "The Funniest Joke in the World". K ní asi toliko: "Wenn ist das Nunstück git und der Slotemeyer? Ja! Beierhund das Oder die Flipperwaldt gespurht." Zbývajících 44 dílů baví stejně dobře, tudíž výtečně, i přes nějaké slabší skeče. Víc ovšem bylo těch povedených. Které mám na mysli? Co třeba Parrot Sketch, The Spanish Inquistion, All-England Proust Summarize, Kilimanjaro Expedition, Self-Defence Against Fresh Fruit, Dirty Hungarian Phrasebook, Ministry of Silly Walks, The Lumberjack Song, Julius Caesar on an Aldis lamp, How Not to Be Seen, et cetera, et cetera... Prostě k Monty Pythonům není moc co dodávat, jen, že uděluji plné hvězdičkové ohodnocení a že od srdce děkuji pánům Cleesovi, Idleovi, Jonesovi, Palinovi, Gilliamovi a na nebesa do oddělení "Slavní komici" i Champanovi. P.S. Myslím, že významem pro všechny následující generace je Monty Python to stejné, co Vesmírná odyssea. Každý v ní nachází inspiraci. "Mé jméno se píše Raymond Jachta-Luxusní, ale vyslovuje se Viklkrk Mangrový." ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Létající cirkus je zde vychválen až do nebe a nutno dodat, že oprávněně, neboť humor této legendární britské skupiny se doopravdy geniální. Jediné čím série trochu utrpěla byla s postupem času klesající úroveň. První dvě série byly bez jediné chyby. Od třetí série se silné díly začínají střídat se slabými a průměrnými a už se nezasmějete tolik. Ještě určitě stojí za to zmínit krásnou Carol Clevelandovou, kvůli které určitě stojí za to stát se sňatkovým poradcem :-) ()

Reklama

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Neskutečná sestava se zde dala dohromady. Ano, některé scény a dialogy jsou spíše trapné, ale to nic nemění na tom, o jak geniální pořad se jedná. Úchylné příběhy, nesmírně vtipné repliky, zajímavé animované vložky. Některé skeče jsou již legendární (reklamace papouška, sýrárna, ministerstvo švihlé chůze, Dennis Moore, španělská inkvizice /"Nikdo nečeká španělskou inkvizici!"/...) a je jen škoda, že vzniklo pouhých 45 dílů. Nápadů bylo jistě mnohem více. Létající cirkus zkrátka je - a vždy bude - svým pojetím a nápady nedostižný! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé, ano. Tohle prostě nemá obdoby. Kult, špička, genialita, říkejte si tomu jak chcete, prostě Monty Python je Monty Python. Kdo neviděl Závod degenerované britské aristokracie, Lva Davidoviče Trockého nebo Tanec rybích políčků, či snad nedej bože neví co znamená věta "Two bulls of sea lion in a life death combat..." ten neví co to znamená psychotický humor:) Dokonce si můžete i zazpívat:)) Co třeba tu naši? Immanuel Kant was a real pissant....:))) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný anglický humor, ale tých skečov je prirodzene veľa a niektoré sú slabšie, takže veľdielo som v tomto nikdy nevidel. Na tento druh absurdného humoru sa zvyká rýchlo, hoci láska na prvý pohľad to podľa mňa u mnohých nie je. A na lásku na viac pohľadov treba venovať tomu viac času pri dosť suž zastaralom obraze. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • V epizodě se objeví producent seriálu Ian McNaughton v roli jednoho z diváků ve studiu, kteří vtrhnou na scénu. (don corleone)
  • Stanice BBC měla problém se slovem "masturbace" v této epizodě. Jeden z účastníků soutěže v epizodě prohlásí, že jeho koníčky jsou "golf, týrání malých zvířat a masturbace". Eric Idle se použití tohoto výrazu během schůzky s BBC snažil obhájit větou: "každý přece masturbuje, vy ne?" Slovo ale bylo nakonec zamaskováno zvukovým ruchem, nicméně výrazný smích publika byl zachován. (don corleone)
  • V úvodní znělce pořadu hraje americký vlastenecký pochod "Liberty Bell" od Johna Philipa Sousy. Skladbu vybral autor úvodních animací Terry Gilliam. (Nihlathak)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama