Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 107)

somnar 

všechny recenze uživatele

S Boylem jsme mohli mít "novou studenou válku", místo toho máme obskurního Lutsifera (!) v Jedovaté zahradě, který chce zničit svět prostřednictvím nanobotů. Chápu, že Bond nemusí být seriózní, což tady stvrzuje nečekaně uvolněný Craig, ale uvést v roce 2021 po časových kejklích v Tenetovi a splétání dějů v libovolné Mission: Impossible něco tak scenáristicky líného a rutinně zrežírovaného, kdy je divák vždy několik kroků před postavami (ano, na tom ostrově se ASI něco děje), mi přijde jako už opravdu příliš velké retro. Ten film si toho asi je vědom, takže si musí vypomáhat vyhroceným, na můj vkus trochu potupným rodinným melodramatem, po němž jsem ještě víc docenil, jak si střeba Skyfall poradilo s loučením M, nebo Spectre s "prázdnotou" svého protagonisty. Za tohle by ale měli dostat producenti Cifrou přes kule. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Akce je parádní a živočišná. Na rozdíl od starších Bondů je film opět syrovější a všechno to násilí jakoby opravdovější. Potěšily mne odkazy na staré bondovky, to já rád - titulky Doktor No...a hlavně hudba z filmu V tajné službě Jejího Veličenstva. Je mi naprosto jasné, proč ji tam dali...a mohl jsem zkrátka ten konec čekat už dopředu. Jinak - úvodní song otřesný - utahané nic. Sentimentu až příliš - s blížícím se závěrem to bylo na kopici kapesníků. Proslýchalo se, že budoucí 007 by mohl být černý, ale že to bude žena?....uf. Jako by nestačila Moneypenny. Přese všechno - důstojné rozloučení s důchodcem 007. Nejlepší však bylo letadlo měnící se v ponorku. Super! ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní bondovka. Dlouhá, dějově obsáhlá, patřičně robustní, se skvělým hereckým výkonem Craiga. Nelze se ubránit dojmu určité podobnosti s předešlou Spectre, především co se tempa a formální opulentnosti týče, avšak režijní kumšt a cit pro set-up scén Mendese střídá pracovitý Fukunaga, který se nezalekne předlouhé stopáže, další 00sedmičky na place, ani velkolepého vrstvení motivů důmyslně poskladané příběhové mozaiky. Tentokrát se do kina nepůjde na akčního Bonda, ale na hrdinu z masa a kostí, plného emocí a trápení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úctyhodné zakončení éry Jamese Bonda v podání Daniela Craiga. Takové, jaké James Bond ještě nezažil. Epicky osobní a akčně precizní. Tyto dvě spojení totiž způsobily, že na konci filmu ukápla i slz a to se mi sakra dlouho nestalo. Je tedy pravda, že ze začátku jsem úplně netušil, jaký je záměr Rami Maleka být zde ten zlý. Po sérii krásných záběrů s ještě hezčí akcí nejen v Itálii nebo Kubě, ale i v Norsku, jsem ale pochopil, a vzhledem k délce se nemohl dočkat vyústění. To mě natolik rozebralo, že se v mé hlavě James Bond na pár dnů stal vrcholným tématem. Nemá smysl říkat víc, dokud film neuvidíte. Kdo má Bonda rád a viděl všechny díly s Craigem, ten si to jednoznačně užije. Plus dodám, že mě v tomto filmu nesmírně mile překvapila Ana de Armas. Její role tu svojí zábavností vysoce převýšila všechny ostatní. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ta ženská posila ve scenáristickém týmu je tam hodně cítit. Nejemotivnější bondovka, která ambiciózně uzavírá vývoj hlavní postavy a člověk na ni může vzít partnerku, které jinak bondovky nic neříkají. Není mi to proti mysli, ale ve výsledku mě to nechalo překvapivě chladným. Zbytek je krásně nasnímaná špionská dějová vata se slabým záporákem a pár výživnými akčními scénami (úvodní honička, přestřelka s Anou de Armas, jejíž postava by si zasloužila spin-off). ()

Galerie (175)

Zajímavosti (61)

  • Daniel Craig prohlásil, že by si raději podřezal žíly, než aby agenta 007 opět ztvárnil. Svůj názor ale nakonec změnil a k roli Jamese Bonda se přece jen znovu vrátil. (Pierre)
  • Bondovky jsou tradičně kosmopolitními, velkolepými příběhy, a Není čas zemřít není výjimkou, štáb se tedy vypravil do Itálie (městečko Matera), Norska, Skotska a na Jamajku (poblíž Port Antonio). Jedna z klíčových akčních scén se odehrává na Kubě, ale ze zjevných důvodů – ať už politických nebo ještě výbušnějších – tuto lokaci nahradily kulisy v ateliérech Pinewood, postavené za pouhých sedm týdnů, pouhou polovinu doby obvykle potřebné k postavení tak rozsáhlého placu. „V podstatě jsme narvali to nejlepší z Havany na jedno místo,“ prohlásil se Mark Tildesley, zodpovědný za výpravu a vysvětluje, že zářivá barevná paleta filmaři postaveného městečka je přizpůsobena nočnímu natáčení v něm se odehrávajících scén. „Museli jsme jemně přepálit saturaci kulis, takže ve dne to působí trochu divně. Jakmile se ale setmí, vypadá scéna krásně.“ (MatyM)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama