Reklama

Reklama

Zámecká zrůda

  • USA Castle Freak (více)
USA, 1995, 90 min (Special Edition: 95 min)

Tento horror se odehrává ve starám italském hradu, do kterého se právě stěhuje Američan John Reilly se svojí rodinou. Jeho rodinu zasahla treagédie při níž zahynul jeho malý syn a dcera oslepla. John doufá že se v novém sídle urovná jeho rozvrácený vztah se svou ženou Susan. Ale jak to tak bývá, v hradu není něco v pořádku. (V-Ray)

(více)

Recenze (118)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Brutální horor trhá rodinné drama na kusy . Aneb Gordonovo typické menu s panem vrchním Jeffrey Combsem, který tu hraje bývalého alkoholika a otce od rodiny, jenž díky autonehodě v opilosti zavinil smrt jednoho dítěte a oslepnutí druhého. Nečekejte pochopitelně žádnou hloubkovou studii, ale i ten náčrtek se Gordonovi vcelku podařil, horší je to s Combsovým herectvím, více mu sluší magoři než otcové od rodin a rozvášněného opilce už jsem mu pak vůbec nevěřil, Díkybohu, že alespoň kráska k sežrání (doslova) byla vcelku zajímavá kost (a později až na kost). Ale drama postupně a vcelku rychle ustupuje hororu a tam už Gordon kráčí jistými kroky. Zrůda je děsivá, odporná a nadržená, gore šťavnaté a vydatné, místy až gotická atmosféra rozhlehlého sídla  a závěrečná scéna v provazcích deště na střeše zámku mne vede až k pěkným čtyřem hvězdám. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

BluRay unrated verzeCastle Freak přináší další porci Gordonovského zpracování Lovecrafta, tentokrát se jedná spíš o psychologické komorní drama s velmi poklidným začátkem, které se zvrhne v sexuální mejdan s brutalitou, kterou jste si nejspíš nikdy nepřáli vidět, stejně jako zrůdu pobíhající chodbami s houpajícím šourkem. Zrůda je skvěle namaskovaná, Combs a Cramptonová - oba herecky zase jinak a opět dobře - hrají ztraumatizovaný manželský pár, tentokrát je ale výsledek tak nějak nudný a nechutný a když se film rozjede ke konci, napětí moc nefunguje a je znát málo peněz i přes půjčený hrad. Snímek je narozdíl od předešlých adaptací nepříjemně předvídatelný a místy směšný. ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

Gordon je prostě mistr! Počáteční nuda? Pomalý rozjezd? Kdepak! To jen Gordon potutelně podřezává žebřík, po kterém stoupáte až do půlky filmu, aby jste poté absolvovali nekompromisní sešup dolů ksichtem rovnou na beton. A stačilo "jen" vzít jednoduchoučký námět, s jistotou zkušeného šéfkuchaře smíchat přesně odměřené dávky napětí, gore a poctivého řemesla, vytvořit skvělé monstrum a to vše okořenit vlastními poznávacími znaky. Výsledkem je bravurní atmosférická záležitost srovnatelná s výtvory evropských žánrových mistrů. CASTLE FREAK mě velmi mile překvapil, řadím ho rozhodně k tomu nejlepšímu, co kdy režisér natočil. Jednoznačně pět *. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

No námět to nemělo úplně zlý, kdo by taky čekal od kluka, co bude od 5 let zavřený ve sklepě a týraný, že až uteče bude z něj lidumil, ale zpracování na svou dobu ušlo, dnes už se bohužel nechytá a chudák kastrát ze sklepa si chtěl vrznout a nemohl, když zjistil, že mu cosi chybí,ten musel být vzteky bez sebe. Za nápad, za pobavení a vzhledem k době, kdy byl snímek natočen ***. Viděno v rámci Seznamte se s.../ H.P.Lowecraft ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu vypadá opravdu zajímavě a já se těšil na pořádnou jízdu, kterou slibovalo vysoké hodnocení na netu. První minuty, kdy se na scéně objevil Giorgio byly neskutečné jenže postupem času se tedy alespoň umě vytratilo veškeré napětí. Zlom nastal po kousání bradavek té prostitutky. Protože v tu chvíli byl viděl celý kostým monstra a tady nastal kámen úrazu. Jakmile totiž kamera přestala zabírat vynikající masku (obličej) a sjela níže tak byl vidět gumový kostým, který na herci jen vlál. Hlavně tedy při záběrech zezadu. Tím mě doslova znechutili. Jinak ale musím pochválit výkon Jeffreyho Combse. V celkovém hodnocení takových 65%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Hrad použitý ve filmu je skutečný italský hrad, který vlastní prezident společnosti Full Moon Pictures. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama