Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Antoanella Ungureanu - tak se jmenuje můj problém. Tenhle jazykolam není totiž ničím jiným, než jménem "ředitelky sekce kanálu Nova Cinema, která řídí jeho chod, zodpovídá za sestavování programového schématu a obsah programů tohoto kanálu." V tom případě má tato už od pohledu nesympatická dáma prsty i v hyenistickém ustřihávání titulků všech filmů bez ohledu na to, jestli se jede na čas nebo ne. Přičemž ani to největší zpoždění není pražádnou omluvou. Nova Cinema je tak ostudou našich televizních stanic, neboť absolutně popírá svůj vlastní název a propagovaný program. Tfuj tajbl, hanba vám a lejno na váš kobereček! Až jsem samým rozčílením zapomněl, co jsem původně chtěl napsat k tomuto filmu... Asi něco v tom smyslu, že Bůh by rozhodně neměl odpouštět všechno. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Tak je zaujímavé, že dvojicu, ktorú som mal v detstve tak rád, teraz akosi nemusím. No napriek tomu som im dal jedného večera šancu napraviť si u mňa opäť reputáciu a môžem povedať, že síce nevyhrali, ale ani úplne neprepadli. Určite najviac ma dostala scéna keď sa medzi sebou pobili a ak chcete vedieť kto z nich vyhral tak si tento docela zábavný western musíte pozrieť. Aspoň spoznáte stromovú techniku boja. Alebo spôsob ako motivovať niekoho pri nesení ťažkého bremena. Alebo.... . ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nevím kde v tom ostatní viděli komedii, protože zápletka i atmosféra je pořádně temná. Nešetří se mrtvolami, ani krutými scénami s mrazivou atmosférou. Kdo zná jen zřeštěné filmy téhle dvojice, bude možná chvilku zmatený. Humoru je tu opravdu minimum a když už, tak je černý jako duše hlavního záporáka. Akcí bohužel taky neoplývá, takže si kamera libovala v dlouhých statických scénách a vyprávění se líně vleklo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na zpestření a oddech od všech hororů jsem si chtěl pustit nějakou tu fackovačkovou komedii od dua Spencer-Hill. I sáhl jsem po jejich prvním kousku a překvapivě jsem zjistil že se jedná o úplně jiný styl. Bez bitek, bez srandiček - v podstatě klasický italský western, tedy nic co bych extra miloval. Špinavý, drsný film kde lidský život nemá cenu a Hill hraje hajzla co chce dostat prachy a pomstít se ještě horším hajzlům. Spencer je tu víceméně sidekick a místo pěstí tu létají kulky. Dlužno říct, že přes solidní dávku nudy se jedná o povedený kousek, ale žádná klasika a nic co bych musel vidět znovu. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Že to nebude komedie, mě ani ve snu nenapadlo. Tuhle dvojku máte prostě už tak zafixovanou. To je stejný, jako když vidíte Jirku Paroubka zvracet ty nesmysly v televizi. Automaticky hledáte ovladač, abyste toho vola mohli přepnout. Takhle automaticky jsem si zařadil tento film hned do komedie a aniž bych se podíval předtím na csfd/což jsem mohl, že/, jsem si film pustil. Taxi tak říkám po nějaký době, že tam jaxi chybí humor. A násilí taky nějak moc hustý........csfd.cz.....vše se vyjasňuje. Skvělý filmek!!! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • V západním Německu byl film znám pod třemi názvy - “Gott vergibt - wir beide nie“, “Gott vergibt...Django nie!“ a také jako “Zwei vom Affen gebissen“. (Stocki)
  • V čase 00:03:05, poté, co přijede vlak plný mrtvých cestujících do stanice, jeden ze zastřelených cestujících velmi viditelně otevře ústa. (korbitch22)
  • Roli Buda Spencera měl původně hrát herec Peter Martell. Ten však utrpěl úraz, a tak režisér Giuseppe Colizzi zavolal Spencerově ženě a se slovy: "Je ještě Carlo tak tlustý?" oslovil právě Buda Spencera, vlastním jménem Carla Pedersoliho. (Jizni Tlapa)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama