Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokračování "Bůh odpouští, já ne" se nese víceméně ve stylu prvního dílu. Není to tak drsné, neumírá se tu jak na běžícím pásu a je tu dokonce i jedna vtipná bitka, ale jinak je to v podstatě totéž. Nasraný Hill a ještě nasranější Spencer pronásledují Eliho Wallacha, který jim ukradl prachy z konce prvního dílu a nedobrovolně se stává komplici jeho pomsty proti trojici co ho zradila. O humor se tu stará paradoxně hlavně vykutálený podvodníček Wallach. Opět platí totéž co v prvním díle - slušné, ale ale žádná hitparáda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie filmu Boh odpúšťa... Ja nie! prekvapivo zmenilo styl. Uz to nie je drsny western, ale pohodovy film, ktory ma blizko komediam dvojice BS/TH. Tentokrat uz chemia medzi nimi funguje na jednotku. Dockame sa aj zabavne pojatych bitiek. Ale este nie su uplne prehnane. Je to taky kompromis medzi prilis blaznivymi bitkami a celkom uveritelnymi. V prestrelkach sa ubralo na zbytocnej brutalite, ktora k filmom BS/TH nesedi. Pribeh je epizodny a najviac mi pripomina film Dobrý, zlý a škaredý s tym, ze za dobreho tu je dvojka BS/TH, za skaredeho, ktory neustale vyparati nejaku zabavnu neplechu tu je znova Eli Wallach a zly sa ukaze az na konci. Ale je to riadny zmrd. K lepsiemu hodnoteniu filmu chyba sviznejsie tempo. Niektore epizodky neboli extra zaujimave alebo zabavne, ale viacere zase stali za to, takze po serioznej jednotke ma dvojka prijemne prekvapila. Ale je mozne, ze fanusikov drsnej jednotky tento väcsi priklon k humoru sklame. 6/10. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej western, kde zápletka nikdy není vyloženě předvídatelná a charaktery se tam pěkně charakterizujou. Eli Wallach zúročil zkušenosti z ošklivýho a i když ho hrál dost podobně, neomrzelo to. Terence Hill jako správnej drsnej kobvoj a né jak ho známe z Leoneho filmů (jako střeštěnýho vyzubenýho modrookýho šaška ala pozitivní postava) - dokonce i to pončo, klobouk a cigáro připomínající Eastwoodovy trvďáky se k němu hodilo. A klasickej drsnej Bud Spencer, kterej sice furt mlátí rukama kolem, ale sem tam taky sáhne po zbrani. Všichni maj sem tam dobrý hlášky. Pro mě asi nejlepší film, kde ti dva spolu hráli, protože to nebylo dělaný uplně jako komedie. Prostě mi to hodně připomnělo Leoneho nejlepší kousky, dokonce i ta hudba mi místama připomínala jejich atmosféru Jestli takhle má vypadat správnej spaghetti western, tak musim jenom kejvat hlavou... PS: akorát krev byste tam hledali marně... :-( ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie filmu "Boh odpúšťa... ja nie!" sa nesie v podobnom duchu, teda dej má viac bližšie ku klasickému westernu ako ku komédii. Napriek tomu, že v tomto filme Spencer a Hill sa viac blížia k filmom, v akých ich väčšinou poznáme, ich typických a zábavných bitiek si užijeme len veľmi málo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

K filmu dodám snad jen to, že Spencerovi s Hillem slušelo, když byli v trojici ještě s dalším sympaťákem. Ale cítím potřebu si položit řečnickou otázku, proč, proboha, někdo musel spáchat nový dabing, když ten z roku 1983 je geniální? Ležérní Hrušínského dabing Spencera překonává originál. A pak si nějaký hňup usmyslí, že by bylo príma, kdyby byl nahrazen patlavým Zavřelem, kterému není takřka rozumět. A Zahajský, budoucí Spencerův dabér, si s poklidem mluví Wallache. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)

Reklama

Reklama