Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak na nízký tlak? Dodržujte pitný režim a denně si pusťte alespoň jeden italský spaghetti-western. Když to bude navíc ten s dvojicí Terence Hill a Bud Spencer, možná si trochu zkazíte vkus, krevní tlak vám ale následkem činnosti vaší bránice povyskočí. Je to sice trochu monotónní filmové menu, ale díky skutečně povedenému českému dabingu se tyhle spaghetti konzumovat dají... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Šerif Bambíno (Bud Spencer): "To nechceš vôbec nič robiť?" Lenivý Joe (Terence Hill): "Pozri sa, nič nerobím a predsa nemám vôbec na nič čas." Tento dialóg, z inak priemerného westernu, ma odrovnal. Veď to je jasné. Človek, ktorý dokáže nájsť vášnivú radosť v ničnerobení, ako by mohol niekedy pracovať, byť zamestnaný?  Výstižné. Šťastné sú chvíle, keď nemusím nič robiť. Absolútne nemám čas na inú otravnú prácu, či zamestnanie. A ak by som mal prostriedky na ničnerobenie, ani stádom volov by ma do konca života nik nedohnal k nejakej "zmysluplnej a platenej práci". Oveľa radšej by som sa donekonečna kúpal s krásnymi mormónkami v jazere, pojedal plné taniere fazule a preháňal sa na koni krajinou, podobne ako dvaja odlišní a predsa podobní bratia s diabolsky rýchlymi rukami v tomto filme. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bratře, snažil jsem se tě varovat, že tito dva moji hosté patří k jiné víře. Řídí se důsledně zákonem: Oko za oko, zub za zub." Líný Joe a Bambino mě bavili svým tradičním vyfackováním zla z Divokého Západu. A samozřejmě svým obvyklým smrtelným hříchem - obžerstvím. Prostě poučení je jednoduché jako celý tento příběh: všechny fazole se musí sežrat, Mormoni jsou k fackování naprosto ideální a neexistuje takový počet nepřátel, aby ho tito dva povedení synové děvky nedokázali umlátit. Mě tohle patrně nikdy nepřestane bavit. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pravá a levá ruka ďábla. Vtipný spaghetti western, akční scény (boom, prásk, hlavička, kladivo) jak typické pro tyhle dva herce tu najdeme také, ocenil bych ale i velice dobrý dabing (Trávníček, Zahajský, Švarc, Bruder aj.) a zdařilou Micalizziovu hudbu..Průměr ale zároveň i jeden z těch zdařilejších z jejich společné filmografie. Nenáročný, oddychový a sloužící hlavně proto pobavení..."Dej toho mexikánce do vozu je furt namol":-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprostá westernová klasika, kde není nouze o nadhled, pravé westernové bitky (ta závěrečná byla snad největší v celé westernové historii), přestřelené přestřelky, ba ani o půvabné Mormonky (takové MILFky už v dnešních filmech nenajdete - za ty rozhodně stálo obrátit městečko vzhůru nohama). Děj je opravdu zajímavě napsaný a nenajdete zde moc slabých pasáží. Velmi příjemná oddechovka. Jeden z nejlepších, ne-li rovnou nejlepší western s touto váhově nevyváženou, tentokrát dokonce bratrskou, dvojicí. [80 %] ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Natáčalo sa neďaleko malého talianskeho mesta Camerata Nuova, na hranici regiónov Lazio a Abruzzo. (m.a.t.o.)
  • Do českých kin se tento snímek dostal teprve v roce 1993, zatímco volné pokračování Malý unavený Joe (1972) mělo československou kinopremiéru v roce 1979. Oba filmy jsme tedy poznali v opačném pořadí. (charles3)

Reklama

Reklama