Reklama

Reklama

Michael Kohlhaas

  • Francie Michael Kohlhaas (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

16. století. Michael Kohihaas, obchodník s koňmi, vede šťastný rodinný život. Když tento bezúhonný muž na vlastní kůži okusí nespravedlnost, dá dohromady armádu, aby očistil své jméno a znovu nastolil pořádek. V 16. století pomalu končí feudalismus a Evropa se ocitá na pomyslně tenké hranici mezi starým a novým světem. Vážený obchodník s koňmi Michael Kohihaas je milující otec a mírumilovný občan. Alespoň do té doby, než na vlastní kůži okusí bezpráví bohatého lorda, který ho okrade o koně, čímž odstartuje řetězec nezvratných událostí. Kohihaas přišel o živobytí a víru v právo, a tak se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Von Kleistovu novelku mám dobře nastudovanou; na pár stánkách zásadně řeší problém práva (a pravdy) na konci středověku, již v době řemesel a obchodu, tedy měst. Ve velikém Mads Mikkelsenovi jsem ale Michaela Kohlhaase nepoznal, měl jsem pocit, jakoby sestával ze spletence rolí, které dosud hrál. Michael Kohlhaas byl ohnivý a "saftig", tomuhle filmu ale chybí jiskra i šťáva. Nelibost rovněž pociťuji v rámci scénáře při výběru dialogů. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem VZKRIESENIE VALHALY, mám rád THE SALVATION. Bolo mi sympatické, že tvorcovia sa aj tentoraz snažia o podobný typ mlčanlivého hrdinu. Ale ide o nižší level. Vďaka záveru sa prikláňam k štyrom hviezdam, ale bolo tu niekoľko slepých uličiek (predovšetkým vedľajšie postavy, ktoré miestami len naťahovali stopáž a nestihli nič zásadné urobiť či povedať). Kvituje výborné používanie hudby - melódia zaznie len vtedy, keď je to naozaj nevyhnutné... ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V dějinách existuje nepřeberné množství dechberoucích příběhů. Kolhasův příběh by klidně mohl být jeden z nich, to by si ale rejža nesměl umanout, že z toho udělá intelektuální masturbaci. Takže dlouhé záběry, pokud možno beze slov, děj který vydá na 15 minut roztažený na hodinu a půl, a zcela nevěrohodné postavy, které svým chováním a uvažováním nemají v 16. století co dělat. Víc už říkat netřeba, vypnul jsem vysílen po devadesáti minutách, kdy jsem zcela ztratil chuť do života a pointa filmu mi zůstala naprosto lhostejná. 45% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Po tisící prvé jinak přežvýkaná balada o zásadovém a statečném, ukřivděném zbojníkovi, tentokrát však tak šíleně nudná a roztahaná, až jsem čekal, že Michael Lazar se svou suitou chcípne sešlostí věkem už někdy v polovině filmu. Na konci tak chybělo jen volání na Hynka, Viléma a Jarmilu. Nebýt úžasného Mikkelsena, zase bych jednou splachoval. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Nevídáno! Celý film těžká nuda - ani jsem se na to nevydržela dívat v kuse, ale poslední scéna úplně úžasná (= konečně hudba!, záběr bez střihu, to osudové se odehrává v zadním plánu za hlavní postavou a Mads Mikkelsen poprvé za 120 minut změní výraz a je úžasný!). Poslední 2 minuty snad točil úplně jinej režisér! Normálně by to bylo tak mezi 1* a 2*, ale závěrečná scéna to táhne nahoru... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach po celom Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Obchodník s koňmi Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) je inspirován skutečnou postavou, a to Hansem Kohlhaasem, který vedl spor s německým šlechticem jménem Günter von Zaschwitz. Ve své době byl Hans Kohlhaas velmi hledaným a nebezpečným, protože na protest vůči nespravedlivému zabavení majetku oním šlechticem shromáždil jiné zločince a společně okrádali lidi, vypalovali domy a plenili vesnice i města. (ČSFD)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama