Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (977)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem tomu přijít na chuť. Time travel filmy jsou mi sympatické, ale zatím mě nedokázal žádný plně uspokojit. Predestination má sice originální a neokoukaný námět, který se mi bohužel nejevil příliš atraktivním a zábavným. Akce vlastně téměř žádná, napětí také scházelo, zvratů na Thriller pramálo, tak nějak to nešlapalo, tak jak by mělo. 55% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Takéto sci-fi filmy ma teda nikdy neomrzia. Prakticky žiadne zbytočné efekty a samoúčelné akčné scény, ale jeden perfektný nápad, pri ktorom by som ani neveril, že to môže fungovať, ale ono to funguje, inteligentnejšie zvládnuté by to už snáď byť ani nemohlo. Síce sa to dlhší čas tvári, ako pomerne štandardná sci-fi ladená kriminálka, kde sa cestovanie časom využíva k zastaveniu nejakého zločinca, čo bolo použité už viackrát, len tentokrát v komornom a neakčnom prevedení, k tomu doplnené o dramatickú líniu, čo by možno mohlo aj odradiť, ale mne sa to už od začiatku veľmi páčilo. Všetky dôležité postavy si ma získali prakticky okamžite a navyše sa to nesie vo výbornej atmosfére, vďaka ktorej to pôsobí mimoriadne vážne a úderne a tak som sa mohol kľudne tešiť, čo bude ďalej. A rozhodne to nesklame, práve naopak, tu som mal pocit, že je to neustále len lepšie, síce dej je možno až príliš priamočiary, ale zase aj to je čiastočne klad, aspoň sa to neustále venuje výhradne tomu hlavnému a je to nadmieru dynamické, pričom tá práca s postavami je tu tak vynikajúco zvládnutá a samozrejme aj všetky tie zvraty s tým vyplývajúce, že som na to občas pozeral prakticky s otvorenými ústami, ten hlavný nápad a aj samotný dej sú tu doladené do posledného detailu. K tomu výborné obsadenie, či už môj obľúbenec Ethan Hawke v hlavnej úlohe, ale aj Sarah Nook vo všetkých svojich postavách, ktorá ho vlastne aj zatieňuje a nesklame ani síce v rámci žánru komorné, ale hlavne bezchybné technické spracovanie. Takže na plné hodnotenie to kvôli tomu priamočiaremu deju nie je, ale aj tak je Predestination jedej z najzaujímavejších sci-fi filmov za dlhú dobu a je to presne ten typ filmu, pri ktorom hneď po pozretí mám chuť si ho pustiť znovu, aby sa mohlo overiť, či všetky tie detaily skutočne fungujú. A preto ma to po druhom pozretí bavilo ešte viac a určite to nebolo naposledy. 78% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Že nám ale Péťa s Míšou dali zabrat, co ?:-) Takové ty hlášky typu : "Cestování v čase může být matoucí" mě tentokrát ze srdce rozesmály, protože v mém případě mám v Predestination docela solidní hokej. Za chvíli zazněla věta : "Věci se dějí ve správném pořadí" , která byla opravdu v dané situaci silně povzbudivá, já vám to kluci věřím a nebudu raději pátrat...... Mně se to natolik líbilo, že si dám asi jednou repete a zkusím to rozlousknout. Myslím, že při větším soustředění a možná s tužkou v ruce to dám. A to zázračné pouzdro bych taky někdy brala, mně stačí oproti těm dvěma jen pár let zpátky:-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co bylo dříve; vejce, slepice či kohout? Škola hrou aneb úvod do světa problematiky časových paradoxů v názorné praxi, ve které tvůrci nedělají z diváka tupce a velmi záhy opustí hru na velkou pointu, protože oni vědí, že vy stejně víte; ostatně... Již jen ten název, že? Jediným problémem je, že celý ten důmyslně vymyšlený i zprostředkovaný "paradox kruhem" (či Novikův princip sebekonzistence chcete-li) tu popírá sebe sama (!následují mírné spoilery!) těmi zpropadenými novinovými výstřižky. Protože pokud mohou v minulosti existovat novinové články z budoucnosti, která nenastala, tak celá ta neměnná předurčenost výše uvedených paradoxů v osobní linii je jaksi postavená na hlavu, ne? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tady je i slovo "paradox" málo ... V jiných filmech o cestování časem jsou časové paradoxy spíš překážkou, se kterou tvůrci marně bojují, a které se naplno vyjeví, až když divák začne do příběhu logicky vrtat, ale v Predestaination je paradox alfou a omegou snímku, tvůrci si jej pečlivě budují a skoro se až snaží, aby byl co nejparadoxnější. ()

Galerie (192)

Zajímavosti (13)

  • Přibližně v 17. minutě, kdy je malá Jane v postýlce, se při pohledu na planety trochu odkope, ale v dalším záběru je opět zabalená. (fcapab)
  • Před první cestou v čase, kdy hlavní postava (Ethan Hawke) přísahá na pravidla a podává si ruku s dalšími agenty, má v záběrech zblízka na pravé ruce řemínek, ale v záběrech z dálky ho nemá. (JohnSmith)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama