Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 2

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Parádní herecká osádka, soustředěná režie, staromódní sci-fi patinka. Bohužel je to ve finále takové nijaké. Nevyužije to zajímavě nastřelené motivy jen to prostě skončí. Žádná katarze, nic. Driver je trestuhodně nevyužitý, Shepard taky. Přirovnání k E.T.mu je na místě, jen tak nechytí za srdce. Nichols jako by si nebyl jistý co chce říci. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komorní, lehce artová záležitost nesází na bombastické efekty (i když několika se jich divák přeci jen dočká), ale na dramatický příběh, jehož hlavním motivem je záchrana dítěte s mimořádnými schopnostmi. Pravda, taková dospělácká verze E.T. Mimozemšťana, jenže já byl více než spokojen. Zpočátku pomalejší tempo začíná zvolna zrychlovat a vrcholí zběsilým útěkem na život a na smrt, kdy uprchlíci mají v patách snad všechny ozbrojené složky Spojených států. Výborné herecké výkony, slušná kamera, atmosferická hudba (zejména v závěru) a neklid postupně až mrazivý vytváří báječný koktejl pro filmové fajnšmekry. Emotivní film. Půlnoční dítě není pro každého, čemuž bohužel odpovídá i zdejší hodnocení...na IMDb se sešlo nadšenců přeci jen více. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tuze moc by to chtělo být sofistikovanějším carpenterovým Starmanem. Zpočátku se to i daří, ovšem čím více se blíží závěr, tím méně toto tvrzení platí. Nichols si totiž podkopává nohy hloupoučkým scénářem. Naštěstí s tím z pozice režiséra dělá první poslední a obsazení ho rovněž nenechalo ve štychu. S čestnou výjimkou v podobě Lieberhera, kterého však do jisté míry omlouvá krutě nevděčná rola přemoudřelého děcka. Ovšem i navzdory vší té hloupé naivitě si to po celou dobu drží podmanivě svébytnou atmosféru a díky Stoneovi za kamerou je to vizuálně vymazlené jako máloco. Ve výsledku více zajímavé než opravdu dobré, ale zajímavé tím... No, zajímavým/sympatickým způsobem. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučký příběh, který se zpočátku tváří strašlivě tajemně, aby posléze předčasně splaskl jako špatně zavázaný pouťový balónek. Není schopný udržet v přijatelných mezích vlastní chatrnou konstrukci - a tak vás rezignovaně vláčí z místa na místo a patrně doufá, že si vystačíte s vlastní fantazií a dějovou linii si uzpůsobíte podle svého: Občasné vakuum si něčím vyplníte, neobjasněné souvislosti si hravě domyslíte a logické chyby bez reptání opravíte - nebo velkoryse přehlédnete. Chyba není v rozpočtu, ale zcela jednoznačně ve vypravěčských schopnostech duchovních otců "Půlnočního dítěte". Slabé 2* ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pre Nicholsove filmy mám ja asi slabosť. Vždy ma ten chlap dokáže niečim zaujať. Tentokrát to bolo príbehom, ktorého rozuzlenie pred vami chvíľu skrýva, spôsobom jeho vyrozprávania, ale hlavne neskutočnou atmosférou (a tá je jeho doménou), tentokrát aj podmanivou muzikou a samozrejme skvelým Shannonom, ktorému zdatne sekundovali aj ostatní herci. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo naprieč viacerými štátmi na juhu Spojených štátov, predovšetkým však v meste New Orleans, kde sa točilo 40 dní. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama