Reklama

Reklama

Mstitel bezpráví 2

  • USA Bad Ass 2: Bad Asses (více)
Trailer

Veteráni Frank a Bernie se dají znovu dohromady, aby dokázali, že i jako důchodci nemají problém vyčistit ulice Los Angeles od argentinského drogového kartelu... Frank Vega se od policistů dozvídá, že mladík, kterého ve své tělocvičně trénoval v boxu, Manny Parkes, byl zavražděn. Známý policista také Frankovi oznamuje, že Manny byl údajně drogovým dealerem, u mrtvoly byly totiž nalezeny jakési tablety. Frank na pohřbu slíbí matce Mannyho, Rosarii, že vrahy jejího syna najde. Frank začne ihned pátrat mezi svými svěřenci v tělocvičně, kdo o Mannyho dealerství věděl. Frank je úspěšný a mladík Tucson Franka dovede do drogové varny, odkud Manny drogu získával. Frank varnu zničí a drogové dealery na místě ztluče. Výrobu drog však organizuje argentinský diplomat Leandro Herrera. Ten na Franka obratem posílá své zabijáky. Ti by Franka na chodníku před tělocvičnou doslova utloukli, kdyby Frankovi nepřišel na pomoc Bernie Pope, stařičký majitel krámku ze sousedství. Bernie útočníky zbije hokejkou a s Frankem se domluví, že spolu Mannyho pomstí. Oba staříci začnou pátrat po šéfovi drogového kartelu a velmi brzy zjistí, že organizaci řídí jakýsi Adolfo, což je Leandrův syn. Adolfo, na kterého se jeho povedený otec kvůli Frankovi a Berniemu vzteká, nechá vyhodit do vzduchu Frankovu tělocvičnu a Bernieho krámek. Frank s Berniem vtrhnou do Adolfova domu a tady ve rvačce Frank vypíchne Adolfovi oko. Zatím Leandro nechává unést Rosarii, aby se Frankovi, který se s ní sblížil, pomstil. Oba muži se ihned vydávají ve stařičkém fordu ženu zachránit. To se sice podaří, ale Frank se ještě předtím musí ve rvačce utkat s Leandrem. To však pro něj není problém a darebák seznámení s Frankovými pěstmi nepřežije. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První díl se ještě dal nazvat zábavnou koninou, odkazující na Troma filmy 80. let. Dvojka už se snaží o příběh (standard o oblíbeném dědovy, který se vydává na cestu pomsty ve stylu "Přání smrti") a možná i nějaké to herectví, ale propadá ve všem, co v jiných žánrově podobných snímcích (tentokrát se jedná o akční buddy movie, hlavně díky Gloverově přítomnosti). Chemie a špičkování mezi Trejem a Gloverem, absolutně nefunguje a většinu replik si asi sami vymýšleli a akční scény jsou jedny z nejhorších a nejnevýraznějších, které jsem za posledních několik let viděl. O scénáři raději nemluvit. Zábavu opravdu hledejte jinde. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Craig Moss chtěl tímto pokračováním samozřejmě navázat na, u jisté divácké obce relativně úspěšný první díl, ovšem asi bohužel i očekávatelně se mu to zatraceně nepovedlo a druhý Bad Ass je tak prostě už jen průser. Tvůrci se tu totiž vůbec nedrželi toho nejzásadnějšího pravidla pro druhé díly, a to „všeho víc“! Naopak, ve všech ohledech nekompromisně ubrali, což ve výsledku znamená, že film je bez tempa, s mizernou akcí, minimem hlášek a disponující ale vážně nudnou zápletkou, kopírující navíc polovinu věcí právě již z prvního dílu. Co se týče hlavní přednosti jedničky, Dannyho Treja, ten svým způsobem září i tentokrát, jen to má zjednodušené tím, že vše ostatní okolo něj je natolik špatný a nevýrazný, že prostě tou svou vizáží, ksichtem a nepřehlédnutelným antiherectvím tu prostě nemá jakoukoliv konkurenci. Ikdyž, nutno přiznat, že i Danny Glover tu nadhodil pár hlášek a fakt vtipných ksichtíků. Moss se tu pak dopustil navíc té hlouposti, že to na rozdíl od jedničky pojal celé až zbytečně příliš vážně, čímž se vytratila ona odlehčenost a vznikla tak tím pádem z nenáročné zábavy jen trapná nuda, s minimem působivých a zábavných scén. V případě tohoto pokračování zkrátka nepomůže ani ta nejskálopevnější tolerantnost, prostě jde jen o velice slabou podívanou. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma nebavila, ale dvojka mi pripadala neskutocne zabavna. Ovela lepsie vyvazili dramaticke sceny s komedialnymi. Tentokrat sa nastastie nesnazili o natocenie velkofilmu s rozpoctom, ktory by u velkofilmu nestacil ani na catering. A k tomu ako bonus famozny Danny Glover, ktory uz davno nehral tak skvelu postavu. Tesim sa na trojku a som zvedavy, ktory dedko pribudne k hlavnej dvojke v dalsom diely. 7/10 ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Uživatel volaný Vocaslav1 charakterizuje snímek jako nálož zábavy a prču (ať je to, co je to). Naneštěstí se jedná o úplně debilní počin, jež sází na to, že mladí prostě chtějí vidět "slavné" důchodce, kterak kosí celý argentinský kartel. A herecké obsazení jde ruku v ruce s pofidérností zápletky - vlasatý mexikán z Tijuany je exemplárním příkladem antiherce, jež ovšem mladé a inteligenčně neobdařené jedince láká. 15% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Stejně hloupé, ale i zároveň milé jako jednička. Scénář je samozřejmě naprostá hloupost, kterou korunuje zcela idiotské finále. Akčně to je takové stařečsky milé, ale je jasné, že zcela nevěřitelné a opět tam té akce moc není. A když je, je to samozřejmě o ničem. Ale je to hodně vtipné, oba dědkové hlásí parádně, jako třeba když po odhození granátu na vrtulník Trejo zahlásí: "Dárek od Postradatelných." Znalý divák dostane to, co čekal, ostatní o tuto béčkovou zábavu nezavadí. PS: daleko lepší než mraky posledních seagalovek ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama