Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Severské detektivky nejde nemilovat. Ti lidé jsou tak nějak správně narušení a filmům se daří budovat vždy hodně napínavou a přitom přesvědčivou atmosféru. Není zde žádné nadpřirozeno. Zlo prostě přichází z lidí, protože v nich JE a tečka. Zabijáci jsou o něco málo slabší než Muži, kteří nenávidí ženy, ale nic to nemění na faktu že mě se líbili. 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fasandræberne" je už podľa mňa film, ktorý práve deklaruje to, čo som hovoril v minulom komentári. Máme tu oveľa zaujímavejší príbeh a oveľa viac interakcie našich hrdinov so zloduchmi. A nakoľko v tomto prípade máme veľmi silných, bohatých a mocných zloduchov, ktorí potrebujú zakryť stopy po ich hriechoch z minulosti budú to mať Carl s Assadom v tomto prípade veľmi ťažké. Svetlo by však mohla priniesť dievčina, ktorá volala na tiesňovú linku a nahlásila to. Lenže je tu boj s časom, aby ju naši hrdinovia našli skôr než naši zloduchovia. Atmosféra tohto filmu je podľa mňa ešte silnejšia než bola naposledy, lebo tu oveľa viac vidíme našich hrdinov v nebezpečných situáciach a musia bojovať s osobami, ktoré majú zákon na svojej strane a neboja sa použiť žiadne prostriedky, aby vyšli zo situácie nedotknutí. A práve to z nich robí tak nebezpečných nepriateľov. Lenže možno ani naša svedkyňa nie je úplne neviniatko. Ale súčasne chceme, aby jej Carl pomohol, pretože cítime, že bola najmä zmanipulovaná svojim priateľom. A práve to robí tento film silným. A v záverečných častiach skutočne tuhne krv v žilách a prajete si len, aby z toho vyšli hrdinovia so zdravou kožou. Zraniteľnosť hrdinov je tu veľmi viditeľná a prežívame s nimi každý jeden moment. A okrem toho sa do oddelenia Q pripojí ešte aj nová postava menom Rose, ktorá je neskutočne sympatická a súčasne aj vtipná. Úprimne musím povedať, že "Fasandræberne" patrí medzi jeden z najsilnejších thrillerov, ktorý som kedy videl. Veľmi dobre vytvára atmosféru a všetko čo sa deje je absolútne neodhadnuteľné, lebo nájsť riešenie proti súperom, ktorí majú v rukách všetky karty je veľmi ťažké. Rozhodne je to thriller, ktorý stojí za to vidieť. Hodnotenie: A ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že svět kriminálky Q není přikrášlován, všechno špinavé a zranitelné. Proto mě chvílemi překvapovala houževnatost Kimmie, která si dokázala poradit s takovými věcmi, až jsem čuměla a přišlo mi to v této přízemní kriminálce až nepatřičné. Ale vlastně mě to nijak zvlášť při sledování nerušilo. Spíš si pořád nedokážu zvyknout na tempo vyprávění u severských filmů (prozatím jsem měla možnost jich zhlédnout jen pár, ale pokaždé mi přišli mnohem delší, než doopravdy byly). Rozhodně to není špatný film, pokud máte rádi špinavé kriminálky, tak jen s chutí do toho. Lepší 3*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden má frňák jak sněžný pluh, druhý ho má zalepený jak Nicholson v Chinatown, není se co divit, že tyto nosy vyčenichají kdejaký odložený případ.. Columbovský princip dokazování viny známému pachateli i pro severské kriminálky už poněkud stereotypní zápletku o předem prohraném boji s hříchy dávné minulosti bych vcelku přešel, nesmyslné odklony od knižní předlohy, nevýrazná atmosféra bez žádoucího mysteriózna a poněkud suché detektivní trio Mračoun, Vtipálek a Snaživka však už tolik benevolence nedovolí. Nevylučuji však, že si Flaskepost fra P půjdu z vody vylovit.. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejbrutálnějších detektivek, co kdy byla napsána i natočena - víc se k příběhu dodat nedá. Mám jen jednu výtku, stejnou jako u prvního dílu - Nikolaj Lie Kaas je se svým věčně naštvaným výrazem sice k sežrání, ale pro mě to prostě není Carl Mørck - toho si představuju jako autora knižních předloh podle oficiální nakladatelské fotky na přebálkách. Už se těším na třetí díl, který přijde do kin letos a patří k nejlepšímu z celé série. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Mikkel Nørgaard musel dlho obsadzovať mladých hercov, pretože film obsahuje veľa sexuálnych a násilných scén: "Veľmi dlho som obsadzoval mladých hercov. Koniec koncov, bolo to o tom, že som potreboval ľudí, ktorí by dokázali uniesť násilné scény, ale ktorí boli tiež pripravení objaviť sa v sexuálnych scénach filmu nahí. Bolo nevyhnutné, aby do násilných scén išli „všetko do toho“, aby sa stalo uveriteľným." (Arsenal83)
  • Režisér Mikkel Nørgaard o obsahu filmu: "Ak by som mal troma krátkymi slovami povedať, o čom film je, tak sú to: sex, násilie a moc." (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama