Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 1

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (440)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘÁL BY SIS, ABY TĚ BŮH UDĚLAL SILNĚJŠÍM, ABYS MĚ MOHL ZASTAVIT? BYL JSI TADY A NIC JSI NEZMĚNIL. A BŮH SE NEZJEVIL..“ /// Standartní severská krimi (nadstandartní světová) o jednom vírošukovi, ve který nejde ani tak o Boha, jako o smrt. Oddělení „Q“ je fajn, ale doufám, že Harry Hole bude jinačí kafe! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2009 napsal Jussi Adler-Olsen, neznám. 2.) Když se řekne máma, vidím nůžky. 3.) Thx za titule „Jemu, tedy IDžORovi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fares Fares s hipsterskou bradou a jeho parťák s vyťahanou kravatou a výrazom "mám hroznou kocovinu" mi pripomínajú svojou kúlovosťou Semira s Janom. Alebo Hansom. A vlastne aj celá táto "Fincher wannabe" séria mi pripomína viac Kobru 11, ako temné zaoceánske vzory. Ak sa tak nad tým zamyslím, tak ich pričinením sa prípad skôr vliekol, respektíve dodrbal, akoby napredoval vďaka umu vyšetrovateľov smerom k výsledku. Keďže sa v priebehu vyšetrovania zamýšľajú nad podstatou bytia, zmyslom života a či im náhodou tento prípad neponúkol sám Boh, tak sa ani nečudujem. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo ma primälo, aby som sa po dvoch nevýrazných skúsenostiach s filmami, v ktorých vystupoval dvojfares s trasľavým kolegom, odhodlal pozrieť si tretí. Dočkal som sa očakávaného. Opäť išlo o film, ktorý môžem charakterizovať jedným slovom - nesympatický. Nedokážem ani vymenovať niečo, s čím som bol spokojný. Síce som film dopozeral aj bez rýchloposunu, ale nedokázal by som niekomu povedať, čo mi vlastne dal. Takže som najradšej, že film skončil a už nikdy sa k nemu nevrátim, ani myšlienkami. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vzkaz v láhvi je dosud nejpovedenější díl z knižní série o Oddělení Q, nemohl jsem se od knihy odtrhnout a doslova jsem lítal nad řádky. Jako knižní i filmový fanoušek jsem si dobře uvědomoval, jak těžké musí být přenést třetí díl z knihy na filmové plátno. A moje obavy se naplnily - měl jsem pocit, že sleduji úplně jiný příběh anebo že filmaři vyzobali potenciálně napínavé pasáže a poslepovali je do filmu. Výsledek je katastrofa a jednu hvězdičku dávám za to, že se vlastně potvrdilo, že Vzkaz v láhvi je nezfilmovatelný, proto je nutné ocenit snahu. Na druhou stranu se s tím dalo poprat o dost lépe. Pevně věřím, že Složka č. 64 bude filmová bomba, ta je na zfilmování naopak jako stvořená, už vidím ten příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Olsenovy série se zatím podařilo zfilmovat nejlépe. Rozhodl jsem se, že budu předstírat, že jsem knihu nečetl a díky tomu jsem si užil kvalitní krimithriller z prostředí komunity náboženských fanatiků s temnou atmosférou a přesvědčivým záporákem. Naprosto skvělý je Nikolaj Lie Kaas v roli detektiva Morcka, který dokáže vynikajícím způsobem zahrát člověka, s nímž si život několikrát denně vytře zadek. I když jsem díky knize věděl, jak film dopadne, dostalo se mi patřičné dávky napětí a těším se, jak bude vypadat Složka 64. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy otec unesených dětí stojí v otevřených dveřích vlaku, je ve dveřích na konci vagónu, při prostřihu (záběrů) z helikoptéry ale stojí na druhé straně vagónu (vepředu). (SsgtJira)
  • Film se natáčel v oblasti Romo, v Dánsku. (herr_carter)
  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)

Reklama

Reklama