Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (258)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ten příběh dost vykuchali a překroutili. Těšil jsem se na Claire Foy, ale zatímco Rooney Mara i Noomi Rapace na roli Lisbeth skvěle pasovaly, Claire se na ni tolik nehodí, působí moc hodným dojmem, herecky ploše. Představitel Mikaela je moc mladej, nemá pořádný charisma a jeho postava je ve filmu totálně nevýrazná. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Popravdě, kromě prvního dílu z originální švédské trilogie mě chytla pořádně jen jednička, ostatní buď nestálo za nic nebo to přímo nenaštvalo, ale bůhvíjaké pocity se z toho filmu nedostavily. Pořád mi chybí Fincherův americký remake jedničky.....uvidíme, třeba se k tomu časem dostanu. Velice mě ale zajímal tento nejnovější přírůstek, protože příběhově nabízí zápletku, která doposud Švédy nebyla natočena. Alvarez mě zaujal Smrtí ve tmě, parádní thriller se vším všudy. I proto jsem se na Dívku v pavoučí síti docela těšil. Nezklamalo mě to, nýbrž mě to ale nijak ani neohromilo. Obsazení Claire Foy do hlavní role Lisbeth Salanderové se podle mě zdařilo, její image zachytili vskutku přesvědčivě, i její chování se dosti blížilo originálu, když to člověk porovná. Na druhou stranu herec coby hlavní novinář mě zklamal, tam bych asi v kastingu zvolil někoho jiného. Akční stránka sice na jednu stranu nebyla špatná, pár scén vydařeně natočených, ale pořád si kladu otázku. Neměli více vsadit na thrillerovou stránku než na tu akční ? I tak vydařené. Za mě dávám 64 % ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Kyberpunkově vystajlovaná Lisbeth Salander v podání sympatické Claire Foy si tentokrát na nic nehraje a vcelku s klidem kašle na hlubší postihnutí hlavních charakterů či pečlivé a oduševnělé zkoumání vlastních neuróz, přičemž místo toho nám spolu s tvůrci servíruje solidní akcí napěchovaný a nadmíru zábavný špionážní thriller. Alvarez sice nenatočil tak ambiciózní snímek jako Fincher, ale určitě svižnější, dynamičtější a dost možná i zábavnější. Spokojenost. 7/10! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lisbeth Salander tady na mě občas působila jako ženský protějšek Jasona Bournea s až magickými IT schopnostmi a to se ne vždy úplně hodilo. Přeci jenom bych uvítal, kdyby její počínání doznalo nějakého zaškobrtnutí a nebylo tak strojově přesné. A prospělo by i více emocí, kor v kontextu s rodinnou linkou. Ale jinak se jedná o solidní přímočarý akčňák s parádním sniperským finále, který se atmosférou víc blíží k původní severské verzi. Co se týče tolik diskutované Claire Foy, tak se nemyslím, že by byla horší než Noomi Rapace či Rooney Mara. Její podání je prostě jiné a i přes zmíněnou kritiku mi nakonec vyhovovalo. A to se dá říct i o zbytku castingu, ačkoliv obsazení nevýrazného Gudnasona do role Blomkvista se ukázalo jako ne moc dobrý nápad. Možná jsem čekal trochu víc, ale i tak to stálo za to. Z Alvareze se stává jistota. 70% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Popravdě to vypadá, jako by to točili seveřané. Klasická sněžná nádhera, která se vyskutuje kolem Stockholmu a i uvnitř něj má ohromnou atmosféru. Příběh je napínavý tak, že vás to drží ve střehu a jste zvědaví, co přijde dál. Hlavní hrdinka je skvělá a oblíbíte si jí asi hned, stejně jako všechny postavy. Až se divím, že mi nikdo nevadil. Za mě vážně skvělé. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama