Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (313)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa odradiť pomerne nízkym hodnotením a komentármi temného typu. Wilsonov je komédia a tak to treba ja brať. Robí si srandu zo všetkého a všetkých, od Goríl až po maďarských negrov. Je to celkom fajn nahláškované, niektoré hefty ma dali do kolien. Mínus možno je dlhšia minutáž, čo sa odzrkadlilo na niekoľkých hluchých a zbytočných miestach. Taktiež záver bol klasicky uletený. Ale ako komédia to funguje, má to skvelé obsadenie ( konečne Kraus ), obstojnú výpravu a mierne infantilný dej. Ja som sa bavil a s týmto zámerom som tam aj išiel. Čiže spokojnosť. 3 z 5 ( CinemaCity Eurodiera ) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ha, ha a ha ha ha, ale vlastne skoro žiadne ha ha z mojej strany u tejto komédie. Čakal som od toho viac, kedysi dávno som sa na to tešil a keďže som to videl až teraz, tak zisťujem, že som vtedy skoro o nič neprišiel. Jedna vec je, že zas niekde napchali USA, druhá že nevedia natočiť niečo, čo by ľudí bavilo a keďže vidím, že nielen moja reakcia na to je, že slabota, tak sa mi to potvrdzuje. ()

Reklama

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

co to ku.va bylo?srovnávat Wilsonov s tvorbou Wese Andersona je čistá svatokrádež.Teoreticky je možné si vybavit určitou spojitost s Grandhotelem Budapešť,ale zatímco ten je naprosto geniální,Wilsonov je až zoufale hloupý,nudný a zbytečný.Pro americkou tvorbu už dlouho platí,že parodie je mrtvá (díky tomu komu se dostává do rukou) a ta česká evidentně jakbysmet.Oldřich Lipský se musí otáčet v hrobě jen při náznaku srovnání tohoto s Adélou...0% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TADY JDE O DEMOKRACII! LIDI MAJÍ STRACH, VE MĚSTĚ VLÁDNE CHAOS A MY NEMÁME VRAHA!…“ /// Na počátku si myslím, že ze sebe všichni dělaj debily bezdůvodně. Že se někdo dlouho koukal na ty vše parodující filmy jako je Adéla či snad Tajemnej hrad v Karpatech a dočista mu z toho hráblo. Pak se vobjeví Macháček a já vím – tahle píčovina se snaží bejt totálně ujetá! Vobčas se ji to dokonce podaří, což nadšenci nesmyslných fórů jistě náležitě vocení. Jakožto vyhledávač ujetin musím konstatovat, že by to chtělo ještě jednu projekci. Bohužel, tolik času nemám… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč je velikost ptáka 1. krokem k depresi. 2.) Nejsem normální. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK 52,5miliónaTržby Celosvetovo $273,000▐ v podstate som čakal ďaleko väčšiu hrôzu než sa mi nakoniec dostala, dokonca som sa na tom aj pár krát pousmial na tomto hybride Sherlocka Holmesa, dokonca v rámci výpravy ani nie najhoršie, len to chcelo trochu iný kamerový filter /videl v kine: 40%/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Počas nakrúcania v Bratislave bola historická budova Slovenského národného divadla spredu zahalená veľkou americkou vlajkou, čo mnohých miestnych zaskočilo aj pobúrilo. Nevedeli totiž, že vlajka je súčasťou nakrúcania filmu a ide iba o rekvizitu. (Piri)
  • Titulnú skladbu "Wilson City" nahrala slovenská poprocková skupina HEX. (StilesTW)
  • Často je vo filme zobrazená americká vlajka, avšak súčasná s 50 hviezdami, ktorú v USA začali používať až v roku 1960. Navyše sa vo filme opakovane hovorí o tom, že Wilsonov chce byť 49. štátom USA a na vlajku (s 50 hviezdami) sa herci snažia prirobiť 49. za Wilsonov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama