Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dědic velkého jmění, který má v patách detektivy, se po sérii příjemných i tragických nedorozumění rozhodne dát dohromady svého dvojníka a jeho tajnou lásku. (Netflix)

Recenze (68)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST = 24.12.1969, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = MARTA MRLIANOVÁ+ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČT 3 = ?.?.199?, réžia českého znenia (ČT 1992) = ZDENĚK STĚPÁN+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: LUNA = ?.?.200?, réžia slovenského znenia = (8.2.2009) ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Tak teda nevim z čeho jsou tady všichni tak vyplácaný, ale je to nuda. Chvílema hodně velká nuda. Jediný co bych vyzdvihl je z filmu doslova sálající vánoční atmosféra, ale jinak nic. Jestli tohle je francouzská vánoční klasika, tak ať si ji francouzi nechaj. Mě je mnohem sympatičtější americká vánoční klasika Život je krásný Franka Capry. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice brilantní snímek ve své podstatě krásného pohádkového rozhraní spojeného s poetikou vánoc, písniček a dobré nálady. Po technické stránce je hodně podobný českým snímkům z téže doby. Pastelové barvy dávají všemu punc nádhernosti a představám. Umělecký potenciál je vidět každým filmovým okénkem a dá se říci, že i dnes o vánočním čase diváky po celodenním shonu dokáže potěšit. Nestárnoucí francouzská filmová vánoční klasika, která si na televizních obrazovkách zaslouží své pevné místo. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Aha, tak vy mi prikazujete?" "Nie, nie!"     Nesmierne pohodova romantická (hudobná) komédia (nemyslím si, že by tam bolo niečo fantazijného) s podmanivo rozprávkovou atmosférou. Spočiatku som síce dosť nedôverčivo pozeral na tie gýčovo pestré farby (ako v kreslenom filme) a vnímal tú celkovú "presladenosť", lenže ten film má priam neodolateľný pôvab (alebo ak chcete, francúzsky šarm), ktorým si ma dokázal postupne získať. Príbeh založený na zámene identít je síce veľmi prostý a mnoho krát videný, dokáže však neustále prinášať zábavné momenty s veľmi milým humorom. Hoci tu nie sú žiadne herecké esá, herecké výkony sa mi v rámci daného žánru aj tak celkom páčili: Gilbert Bécaud je na hudobníka pomerne presvedčivý v oboch polohách dvojroly (ako nesmelý a roztržitý Julien a aj ako šarmantný a sebavedomý Eric), pôvabná Françoise Arnoul pôsobí v role Marinette veľmi milo, na zahodenie (čo sa týka pôvabu) nie je ani Madeleine Lebeau v role zvodnej lekárničky a tie deti sú veľmi zlaté. A napokon musím vyzdvihnúť aj výbornú, do džezu ladenú hudbu (Gilbert Bécaud sa vyznamenal ako spevák i autor hudby), z ktorej sa mi okrem titulnej skladby najviac páčila detsky hravá "Patte Blanche".     "Viem, že dokážete použiť silu." "Tiež som to začul." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu nejlepší si pouštět o Vánocích, kdy jste v té správné atmosféře, nechcete se nechat ničím trápit a prostě si jen chcete užít příběh, který je hezký, vtipný a navíc se v něm něco děje. Poetika tohoto filmu vás ale může potěšit i mimo vánoční čas, protože je prostě milé a lidské. To už není jen Vánocemi. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Některé scény z filmu byly natočeny ve francouzském Lantriacu nedaleko Puy-en-Velay. (sator)
  • Písně, jenž zazní ve filmu, zpívá chlapecký sbor Manécanterie des Petits Chanteurs à la croix de bois. (sator)
  • Filmovou píseň „Le Pays d'où je viens“ zkomponoval Gilbert Bécaud a text k ní napsal Louis Jean Mathieu Amade. Píseň byla vydána v roce 1959 v souboru gramofonových desek „Karel Vlach Orchestra 1957–1960“. Text přebásnil do češtiny Zdeněk Borovec a píseň nazpíval Josef Zíma. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama