Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA The Jungle Book (více)
Trailer 1

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (752)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Milá neurážející rodinná zábava pro každého. Pro každého, komu nevadí, že film při sebemenším náznaku riskování doslova stáhne ocas a raději pustí písničku. Pro každého, kdo si libuje v hnusném color gradingu. A nakonec pro každého, kdo v kině ocení minimum přemýšlení a maximum atrakcí. Mně tohle kombo ovšem nesedlo a ačkoliv jsem ještě nikdy nezažil v kině takhle boží hlasové obsazení, víc jak 6/10 si to prostě nezaslouží. V ideálním světě by se měl Favreau vrátit zpátky k indie filmům a Disney se na tyhle ultra-příjemné adaptace klasických příběhů vykašlat. V ideálním světě... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Film a mnohaprecedentní okupace spojenou armádou dvou kusů pitomstva, kocoura a sedmnácti plyšáků, která změnila suverénní stát mé postele na míru na podměrečné hnízdo, je bezkonkurenčním budíkem pro nostalgii. Po časech, kdy děti a orangutani měli tolik slušnosti, aby ti první kopali svou matku zevnitř do ledvin namísto incize loktu mezi žebra, a druzí nepotřebovali ke svému „ook“ muzikálová čísla. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Když to nejde horem přes komiksy, tak to půjde dolem přes ultra vizuálně odladěné zvířecí skoroanimované dobrodružství ? Ani náhodou. Ta tam je hustá atmosféra knihy. Tady se skotačí a dovádí o sto šest a nebýt všelijakých technických propriet a neskutečně vypiplaného digifestu zvířátek, která tady tomu všemu vévodí, nebyl by to horko těžko ani průměr, protože těch pár vtipných glos nezachrání obrovsky krátký, zoufale málo rozmáchlý příběh a nevyrovnané tempo. Avatar v technické opulentnosti stále nepřekonán a že tady ta snaha byla cítit až přes plátno ! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Našinec zhýčkaný současnými trikovými možnostmi šokovaný nebude. Já tedy oceňuji alegorický lidský příběh, jelikož tohle je vpodstatě bajka, o přátelství, lásce a pomoci. Ono to zní klišovitě, ale když přibývá lidí, co zesměšňují lásku a pravdu, a tedy preferují lež a nenávist, pak je každý podobný film důležitý. A což teprve akční a napínavé scény! Závěrečný útok na Šér Chána je drsný a naturalistický, byť kamera ty roztrhané vlky neukáže. Ale souznící divák musí cítit každý dráp, každý tesák zaražený hluboko do masa. Nebudu srovnávat s animovanou klasikou, oba filmy jsou zkrátka skvělé. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Animák z roku 1967 byl zábavnější, ale tohle je vizuálně natolik bombastická a přesvědčivá adaptace Kiplingova románu, že ze dne na den dodala jemu čtenářský a sama sobě divácký lesk na dlouhá léta dopředu. Nekonají se sice žádné emocionální spršky a Favreau diriguje narativní koncept v rovinách bezpečného rodinného bijáku, ale úžasné CGI chvílemi snad překonává vše, co jsme dosud mohli vidět, nekonvenčnost a majestátnost prostředí i hrdinů z každého záběru přímo sálá a korunu nasazuje fantastický původní dabing. Dlouho mě tak nemrzelo, že jsem nějaký film prošvihl v kině.... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Film mal v Indii premiéru 8. 4. 2016, týždeň pred premiérou v amerických kinách. Tvorcovia tým chceli vzdať poctu krajine, kde sa príbeh filmu odohráva. (beso74)
  • Aj keď sú všetky zvieratá vo filme pôvodom indické, jediný herec, ktorý im prepožičal hlas a má svoje korene práve v tejto oblasti bol Ben Kingsley (Baghíra), potomok anglo-indického rodu. (beso74)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Disney našlo svoji Ursulu

Disney našlo svoji Ursulu

29.06.2019

Studio Disney pokračuje v úspěšném předělávání svých slavných animáků do hrané podoby a po Knize džunglí, Aladinovi a za pár dní i Lvím králi, dojde v nejbližších letech i na Malou mořskou vílu.… (více)

Mauglí míří na Netflix

Mauglí míří na Netflix

28.07.2018

Temná adaptace Knihy džunglí Andyho Serkise (Válka o planetu opic), pojmenovaná jednoduše Mauglí, právě změnila distribuční model. Původně film vznikal pod studiem Warner Bros., a to současně s… (více)

Reklama

Reklama