Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Školní exkurze jsem měl vždycky rád. Tady je to podobné. Zajímavé je srovnávání jednoho druhu potraviny vyráběné průmyslově a potom v malých výrobnách. Zároveň se bortí některé mýty. Co je ale šílený, tak Vaňkův opravdu sofistikovaný styl: hlášky jako "Ty kráso!", "To si děláte prču/prdel!", "Mazel." atd. fakt zabíjí (ale v negativním slova smyslu). Málem bych zapomněl na "pupíky"! Bez nich by asi ani jediný díl nepustili ven. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V mých očích stejně dobré a poučné jako peklo na talíři. Roman Vaněk prostě věděl a ví, o čem mluvil a mnohým otevřel oči. Jasně, mnoha firmám taky lezl pěkně na nervy, ale proč žrát šunty a nechat vydělávat zloděje, co šidí a prodávají ochuzené suroviny nebo jen náhražky…Já měl tyto typy pořadu docela rád. Rozhodně lepší než ty některé píčoviny, co se dneska objevují v TV nebo i na tom Streamu… ()

Reklama

rekkky 

všechny recenze uživatele

Věcné, v lecčem poučné, trefné a leckdy zajímavé v tom smyslu, že se jedná o projekt, který provokuje a vytváří prostor k diskuzím nejen o jídle. Formát samozřejmě zapadá do koncepce internetové televize a vzhledem k probírané látce těží z profanovanosti tohoto tématu, kterého se tvůrci zhostili zase o něco jinak, než v podobných pořadech. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Peklo na talíři bylo mnohem zajímavější, ale i tak super pořad kde se lecos dozvím. Ovšem ta ujetos ohledně komixů a keců, to mě fakt dere. Dobrý chtěli to nějak odlišit, ale Romanovi hlášky jsou tragické a uměle tlačené a komix jen zdržuje od vlastního pořadu. To co bylo v pekle zajímavé je tady trapné ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"50% masa a zbytek je chemické inženýrství." Já mám celkem v oblibě svůj trávící trakt, takže si již dávám pozor na to, co jím proženu. A Roman Vaněk na tom má lví podíl, takže se zájmem sleduju i jeho putování výrobnou dobrot i šmakulád. Chápu, že přitom musí být na výrobce hodný, protože by ho ti další nepustili do výroby. Nicméně vtipné to je, poučné je to taky a mě to baví. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama