Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

sud 

všechny recenze uživatele

Standartní pokračování série. Nevím jestli to má skutečně něco společného s realitou (jestli král Ludvík XIV. skutečně potkal Angeliku), ale budiž. Avšak po několika minutách začíná nezáživná pasáž u Perského vyslance a následně z jeho rukou Angeliku osvobozuje maďarský hrabě Rákoczi (je to sice sympaťák, ale co se týče herectví, nemá divákovi moc co nabídnout). Bylo by to možná zajímavější kdyby se onen hrabě Rákoczi ve filmu objevil víckrát (pak by mě možná přesvědčil že umí líp hrát). Pak se téměř nic zásadního neděje, do doby než Angelika objeví kult vyznavačů satana. A na konec se na scéně objevuje hrabě de Peyrac. Avšak ten konec je takový dost narychlo. Chtělo by to asi tak deset minut navíc a bylo by to lepší. Ale i tak je film celkově na lepší tři. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak sa nám Angelika začne hrať na Mata Hari a oje..., pardon dostane na rôznych exotických misiách pomaly každého chlapa a neodolá jej ani kráľovský frantík. Stala sa z nej riadna rajda. Kto si to ešte nerozdal s Angelikou, nech sa prihlási u súdruha Žinčicu. Bohužiaľ pre nás chlapov, počet akčných scén klesol na dno, ale počet posteľových scén dosiahol vrcholu. Toto už je nadobro séria pre ženy. A ako vidím vysoké  hodnotenie žien, ktoré mám v obľúbených, tak evidentne sú spokojné. Holt, ženy majú Angeliku a my máme Bonda. Ale občas sa tam nájde vtipný dialóg. Prosím vás na kolenách. Tak prečo nekľačíte? Mám reumu. Fuj. Film zachraňuje finále v ktorom možno príde aj kúzelník, teda pardon upálený čarodej. Ale potom, čo zistí s koľkými si to cudná Angelika rozdala, tak zoberie nohu na ramená a aj s pahýľom nahodí také tempo, že jej zdrhne. Lenže márne. Angelika zapriahne kone a s fanatickým výrazom v xichte sa rozhodne, že ho dohoní. Proste to sa už nedá brať vážne. Ale z nostalgie tomu dám aj tú tretiu hviezdu. 5/10. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Když si tak zpětně pročítám oficiální text distributora, zjišťuji, že to je jeden velký spoiler. Ono se toho totiž ve třetím díle opravdu víc nestane (pokud nepočítám některé maličkosti, doslova :P), což je na celých sto minut stopáže docela... slabší. Ale i tak nedokážu hodnotit hůře než třemi hvězdičkami, neboť k téhle filmové sérii zkrátka nedokáži být plně objektivní, nebo co. Protože upřímně, už na začátku mne vytočilo, jak Angelika tvrdí "ne, ne, ne" a když král vytáhne dekret, tak hned "ano, ano, ano". A to nepočítám tu "akci" se šaty... Ale což, Versailles je zkrátka nádherné (zvlášť, když jste tam byli a teď už si zpětně říkáte "á, to znám"), vykreslení zvyků tehdejšího dvoru smutné, ale zřejmě pravdivé a co je nejdůležitější, ten zaprděný perský velvyslanec dostal košem. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mocnému půvabu Angeliky podlehne i samotný vládce Francie, král Ludvík XIV. Angelika však pevně odolává, i když u dvora je považována za královu milenku. Ta si to však radši v posteli rozdá s rebelujícím uherským princem Rákoczim. Neskutečná šlapka, ta Angelika naše. V samotném závěru se Angelika opět setkává s milovaným Žofrejem, ale ten před ní utíká..... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

:-) no ... co na to říct .... musela jsem se na to znovu podívat, abych si to oživila a objektivně napsala komentář. Stále stejně necudná a dá snad každému ... Na druhou stranu (podle slov čtenáře, který četl i knihy) markýza byla prý přes ty postele o mnoho víc dajná než jak ukazují ve filmu :-)) Vzpomínám si taky, že kdysi dávno, když jsem film viděla jako mnohem, mnohem mladší tak mě hodně zasáhla satanistická scéna se zabíjením neviňátek a smrt Barcaroly ... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama