Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Tak a sériu mám hotovú. Chápem, čo sa na tom páči chlapom aj to, čo sa na tom páči ženám, aj keď sú to asi odlišné veci. Všetky časti si držali taký svoj šmrnc. Pár krát som si poplakala, samozrejme len pri scénach s okúzľujúcim Depeiracom. Bohu vďaka za tie filmy, v ktorých ju nikto neznásilnil, lebo občas začínala pôsobiť ako Angelika - radodajka naprieč kontinentom. Posledná časť bola slabšia trošku, dokonca sa tam neobjavila moja obľúbená Angelikina replika " Joffrey!", ale aspoň tam aspoň pôsobila ako tá nezlomná žena z predlohy. 3* ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

V celej ságe Angeliky to vyzerá tak, že sa so svojim Peyracom snáď už nikdy nestretne. Musí podstúpiť všemožné útrapy, opakované pokusy o znásilnenie, bičovanie, prechod púšťou a horami. Nám to drása nervy, ale nič z toho jej neuberie na kráse a kvalite účesu, aby sa to zavŕšilo v sladkom závere. Trochu ma rozladilo, že som práve dnes videl súčasnú fotku Michele Mercier v hrozných šatách, ale nepokazí mi to hodnotenie, veď som ju ako malý chlapec chcel mať doma. –––– Ve Francii osvícení lidé mají za to, že na lásku je třeba dvou. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi scéna, kdy si Angelika a Osman v zahradě recitují La Fontaina. Bohužel, stejně jako každý, kdo se kdy pokusil jí pomoct, i Ferraji špatně dopadl, a já toho v tu chvíli začala mít právě dost. Závěr mě pak už nijak neoslovil a já se smířila s tím, že vůči kouzlu Markýzy andělů & spol. jsem zřejmě beznadějně imunní. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to díl nejslabší a možná už i lehce nudící - jenže... Jenže tu jsou opět ty klasické věci, které to vytahují z hlubin - charismatické a velmi šarmantní herecké výkony, huda, kostýmy, atmosféra... a co je hlavní - to nádherné exotické prostředí Východu, to mě fakt potěšilo, příběhu to neskutečně pomohlo a bylo to díky tomu ještě o kus hezčí. Jinak mix romantika/dobrodružství, není o nic slabší, já proti tomu nic nemám a v rámci historické dobrodrůža je to vážně dobré, jenže jsem to prostě nedokázal ocenit tolik jako další díly (což není kritika)... Takže za mě hodně, hodně moc silných 60%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokud nedojde k natočení již dlouho slibovaného trháku Angelika A Sultán A Tyrl Na Starém Bělidle (na což by hlavní představitelka mohla mít alespoň věk, když už nic jiného), máme tu poslední díl nehorázné ságy ještě nehoráznější lásky. Připomínka počátků Hollywoodu, kdy se jistý Rudolph Valentino proháněl po poušti, jako když ji vyšije. Bohužel Angelika ani Sultán nemají ani špetku z onoho kouzla němého filmu...ale i tak si nemůžu pomoct a šťastný konec Joffreyovi a Angelice přeju;) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Ze všech původních filmů o Angelice právě zde její představitelka Michele Mercier vystřídá nejméně kostýmů, a to 9. (fiLLthe3DD)
  • Po natočení pátého snímku uvažoval producent Francis Cosne o pokračování, ale hlavní představitelka Michèle Mercier byla již velmi rozmrzelá. Cítila, že její život a její kariéra začínají a končí Angelikou a chtěla se vymanit z jejího stínu. Navíc jí vadil diletantský přístup tvůrců a uvědomovala si postupnou klesající úroveň filmů. K natočení šestého dílu již nakonec nedošlo. (Cucina_Rc)
  • Existuje pouze několik neznámých scén z filmů. Z nich pouze jedna známá fotografie, kde je na lodi vidět Peyrak z profilu a Angelika, která drží v ruce dalekohled. (ČSFD)

Reklama

Reklama