Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (273)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pominu-li dva nespřátelé tábory, které tyto filmy odmítají - čtenáře předlohy a odpůrce nikdy nekončících repríz - přikloním se k těm, kteří ocení celou pentalogii jako dobré dobrodružné filmy. Tyto získávají plus hlavně díky barevnému širokoúhlému kinu, výtečné hudbě a samozřejmě - díky bezchybné chemii mezi Mercierovou a Hosseinem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Limonáda, ale chutná. Angeliku jsem dodnes neviděl, ovšem věděl jsem, že ji předchází pověst nebývalého erotického dusna... Samozřejmě tedy nebývalého v roce 1964. A tak jsem byl zvědav, co mi může nabídnout dnes. Překvapivě to bylo opět ono dusno, ačkoliv ne nijak intenzivní. Atmosféra snímku je přesto příjemně lechtivá, Michèle Mercier to sluší v šatech i bez nich, Robert Hossein sice není bůhvíjak charismatický, ale to potřebné "něco" v sobě také má, no a suverénně nejlepší herecký výkon podává sympaťák Jean Rochefort. Také kostýmy jsou skvělé, souboje mají šťávu, Magneho hudba je krásná, tak proč ne.___P.S. Opět vynikající československý dabing. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Angelika je svým bizarním "mýdlovým" způsobem nenapadnutelná. Pět filmů konstantní kvality a provedení, které dávají divačkám přesně to, co chtějí, a pro nás, dospělou mužskou část publika, tu moc nezbývá. Osobně jsem to dlouho neviděl, ale dobře si to pamatuju z dětství, kdy si to neustále pouštěla moje máma. A tenkrát jsem to vnímal jako docela pěknou pohádku... Zvlášť pozdější pirátské a orientální eskapády. Dnes bych u toho pravděpodobně nevydržel, ale rozhodně se tomu nemám potřebu smát... Holt Francie šedesátých let nebyla jen progresivita... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Knihu "Angelika, markíza anjelov" napísala v roku 1956 manželská dvojica Anne Golon a Serge Golon. Je to precízne spracovaný historicko-romantický román, z ktorého som sa o živote bežných ľudí i intrigách mocných vo Francúzskom kráľovstve v sedemnástom storočí dozvedel omnoho viac ako na hodinách dejepisu. V roku 1964 natočil režisér Bernard Borderie výbornú filmovú adaptáciu tejto kvalitnej literárnej predlohy. Stal sa z toho kultový romantický film, ktorý má však aj historicky presnú linku. **** ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasický romantický film z doby krále Ludvíka XIV. Je to v podstatě červená knihovna, ale velice kvalitní co se týče obsazení, herectví, kostýmů a mimo jiné také brilantního českého dabingu (Vinnetou a Angelika mají snad nejlepší dabing ze všech u nás nadabovaných filmů). Angelika (Michéle Merciérová) je opravdu krásná, démonickému Joffreyovi de Peyrac (Robert Hossein) to sluší i s jizvou a advokát (Jean Rochefort) je chvílemi nenápadná, chvílemi výrazná postava, která proplouvá většinou dílů série. Konec filmu, skloubený s hudbou Michela Magna, je opravdu silný. Sladkobolné romance nejsou můj styl, ale na tohle se mohu podívat pokaždé. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Autorce knižní předlohy Anne Golon se filmy o Angelice vůbec nelíbily. Chtěla zasahovat do scénáře a výběrů herců, tvůrci jí to ale nedovolili. Sama pak řekla, že film vůbec není jako kniha. Ve knize je Angelika chytrá, vzdělaná žena. Ve filmu tomu tak vždy není, často je tam Angelika (Michele Mercier) vykreslena spíš jako podvodnice. (Pierre)
  • Natáčanie filmu prebiehalo od 20.4. do 20.8.1964. (Raccoon.city)
  • Jacques Toja, který hrál ve filmu Ludvíka XIV., byl ve skutečnosti dobrým přítelem Michèle Mercier a často jí pomáhal opakovat roli. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama