Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

koty2201 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úprimne, ja som hral Last of Us pred 10 rokmi, takže som na Davida aj zabudol. Ale už som si ho vďaka tejto epizóde dobre pripomenul. S prihliadnutím k tomu, že nás čaká už len 1 epizóda do konca, tak už viem prečo hovoria novinári, ktorí seriál videli, o rýchlom konci. Pretože v tejto pasáži by to chcelo ešte 2 epizódy do konca. V celom seriáli je škoda, že sa niečomu venujú príliš krátko alebo to tu vôbec nie je. Jednak nejaké dôležité pamätné situácie z príbehu alebo tá dokola opakovaná zmienka o akcii. Keby je viac takýchto napínavých a akčných sekvencií v celom seriáli, tak je to hneď lepšie. Svet, ktorý je údajne podľa slov postáv nebezpečný, ale reálne sa dokopy nič nebezpečné pre Ellie a Joela nedeje, len zbytočne kradnú uveriteľnosť týchto tvrdení.  A tu je trochu problém aj so samotným Davidom. Pretože ten sa vás svojim konaním v hre, kedy Ellie zachraňoval pred clickermi snažil presvedčiť, že je skutočne mierumilovný človek. Tu to len Ellie povie a to je všetko. A Joel bol svedkom šialenstva na konci tejto epizódy, lenže v seriáli je vonku a videl Ellie až keď bolo po všetkom. Takto to nevyznelo tak silno ako v hre. Takže keď to tak zhrniem, tak nehovorím, že seriál nejak veľmi klesol na kvalite. To nie. Stále je to výborne natočený seriál. Len bohužiaľ, fanúšika hry ako mňa, štvú niektoré hlúpe zmeny a rozhodnutia tvorcov. Niektoré momenty mohli oproti hre nechať tak alebo zlepšiť. Avšak im sa podarilo aj zopár zaujímavých pasáží vynechať a iné zase zhoršiť. Škoda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale tak dobre, tentokrát to zaokrúhlim hore a dám vysoké hodnotenie. Môže za to najmä zimná atmosféra, antagonista psychopat a Bella Ramsey, ktorá má väčší priestor než Pascal. Ten ho tiež dostane, ale vtedy som zase chcel, aby sa strihlo na slečnu na pokraji síl, zato s pevným odhodlaním všetkým naokolo dať lekciu. Jej konanie síce hraničí s uveriteľnosťou, ale zase keď vám ide o krk, ste v maximálnom vypätí a vaši protivníci sú v podstate len v klídečku keď si pre vás idú, tak to neprekáža. 7/10 ()

Reklama

HNTR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjde mi, že posledních pár dílů šlo postupně kvalitou trošku níž, tentokrát zde máme epizodu, která to zase nakopává a doufám, že tak dostatečně, aby za to stál i ten poslední díl, který nás čeká příští týden. Setkáváme se s další skupinou, o které na začátku nic nevíme a postupem času se dostáváme k pointě. Vidíme, že pro ostatní postavy naši hlavní hrdinové můžou působit jako záporáci. David funguje skvěle, je v něm vidět takový ten typický slizák. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další naprosto skvělý díl, od legendárního lovu na jelena až po střet s Davidem. A musím říct že tvůrci opět vytvořili absolutně věrnou adaptaci, protože je to opravdu úplně přesný dle předlohy. Jediné co seriálu začínám pomalu vytýkat je absence runnerů a clickerů a obecně všech “houbových” zombie který jsou ve hře na každém kroku a zde jich je řekl bych prachmálo. Další věcí je absence spórů, stále jsem doufal ve scénu kdy si Joel vezme masku při procházení spóry ale ani to zde zatím nebylo ukázáno. Ale jinak naprosto věrné předloze od scenérií až po hlášky. PS: cameo originálního Joela víc než potěší srdce fanouška 9/10 ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně nemám potřebu nadhodnocovat závěr v jinak obyčejném díle, ale sem tam si mohu dovolit trochu odklonu. U finální scény jsem skoro nedýchal a ten naprosto fantastický výkon Belly Ramsey mě nakonec přiměl to o pár desítek procent posunout hodnocením nahoru. Možná jsem byl u ní trošičku zaujatý, hlavně proto, že Pedro Pascal se, na rozdíl od Belly jakožto Ellie, pro mě stal Joelem prakticky ihned. Teď už nemám prakticky vůbec pochyb o jejich chemii. Jen je škoda, že se tak stává až ke konci série (tak musel jsem si rýpnout, ne?). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Když David (Scott Shepherd) donese uvězněné Ellie (Bella Ramsey) tác s jídlem, tak ta ho během hádky odkopne stranou. V dalším záběru je ale tác zase na předešlém místě. (Duoscop)
  • Ve scéně, kde Ellie (Bella Ramsey) má Davida (Scott Shepherd) a Jamese (Troy Baker) na ráně, Bella Ramsey opravdu drží skutečnou (nenabitou) pušku. Kvůli své velikosti a váze se Bella snažila udržet zbraň namířenou po delší dobu, což je v epizodě patrné a bylo záměrně ponecháno, aby se ukázalo, že Ellie zjevně není zběhlá v používání těžkých střelných zbraní. (mikki089)
  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)

Reklama

Reklama