Reklama

Reklama

VOD (1)

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (390)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Poměrně nesympatický Adam Jones, který se honí za dokonalostí svých jídel. No možná z toho bude něco zajímavého, ale pro mě se tak nestalo. Hrozně mi zde chyběla bližší seznámení s jakoukoli postavou. Proč je Adam Jones tak neskutečně vyšinutej, kvůli drogové minulosti, kvůli tomu co se stalo v Paříži, což vlastně pořádně nevíme, nebo kvůli úplně něčemu jinému, nebo si to snad rozdával s Danielem Brühlem, to jsem také moc nepobral?!? I se zbytkem postav se scénáristi neobtěžovali blíž představit. Např. proč "protivník" Jonese roztřískal svojí restauraci, jen díky dobré recenzi Umy Thurman, vždyť nešlo ani o Micheliny. To mi hlava nebere. Pro mě fakt za dvě! Začínám ztrácet víru v kuchařské filmy viz Chef s Jonem Favreau... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak trošku jsem se bál toho jídelního snobství. A jelikož žrádlo mám poměrně rád, byl jsem následně docela zklamán. Až na pár chodů jsem měl pocit, že nic z toho by nepolechtalo mé chuťové žlázy tak, jak bych si přál. A to se přitom Bradley Cooper, a nejen on, fakt docela snažil. Nezbývá tedy nic jiného, než naladit na podobnou notu s o rok mladším filmem Šéf, kde bych jim sežral všechno, na co se čočka kamery podívala. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

To jsou přesně ty restaurace, kde je na talíři malá mrkvička, malinká rybička, to vše čímsi pokapané atd. a i když to je pro některé zřejmě gastronomický orgasmus, tak při placení tam pak necháte sumu jak za celý barák. Né, tak já to nechci zlehčovat, rozhodně se pustím do něčeho, co vypadá na talíři lahodně a zrovna tak to chutná raději, než do něčeho, co jen vypadá, že by se snad dalo i jíst, nicméně tady jsem očekávala asi ještě něco jiného než lítající talíře, kmitající kuchtíky a kuchtičky a sem tam jen mrk na ten talíř. Bradley hrál skvostně, to v každém případě, Alice a Emma se tam jen mihly. Já si myslím, že tam ten potenciál byl větší a nevyužitý. Za mě slabší průměr......vážně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Herecká plasticita a živelnost Bradleyho Coopera ohromuje, ale jinak je tahle lehce extrémisticky působící honba za Michelinem trochu moc učesaná a pro běžného konzumenta, který se spokojí s kebabem od vedle, ale delikatesy mu nic moc neříkají. Představoval bych si méně rutinní vypravování a více zajímavých postav tak jako byla ta hlavní. Minimálně Sienna Miller mohla být, stejně tak Daniel Bruhl, či trestuhodně nevyužitá Alicia Vikander, který strhne i na absolutním minimu prostoru. Tyhle pokrmy nejsou o procesu najezení se, ale o emocích. To stejné čekám od filmu, ale jsou patrné nedodělky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Šéfkuchař v podání Bradleyho Coopera se po většinu času choval jako debil a nebyl to ten debil z ranku sympaťáků, takže se mu příliš fandit nedalo. Moje sympatie si nezískala ani Sienna Miller, která tady byla taková nijaká. Zbytek vedlejších postav na čele s Brühlem byl v pohodě, ale pokud nesedí ústřední dvojice, musí film nabídnout něco extra, aby zaujal. A to se nestalo. Jo, mělo to tempo, vaření bylo občas podáno jako adrenalinová záležitost a sem tam se najde pár úsměvných momentů, ale víceméně mě film nechával chladným a sliny se mi také moc nesbíhaly. Pro mě průměr. 50% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Postava Heleny, ktorú si zahrala S. Miller, sa mala pôvodne volať Sweeney, avšak režisér sa rozhodol použiť Sweeney aspoň ako jej priezvisko v scéne, kedy rozpráva o svojom bývalom manželovi. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa mal objaviť herec Jamie Dornan ako ex - priateľ Heleny (Sienna Miller). Scéna bola aj natočená, ale do finálnej verzie sa nedostala. Režisér John Wells to pre americký magazín Entertainment Weekly odôvodnil tým, že príbeh nikam neposúvala, preto skončila v strižni. I napriek tomu ocenil Dornanov výkon a označil ho za fantastický. (Anetulicek)

Reklama

Reklama