Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dobré. Asi vznikla trochu mýlka v očekávání dalších Četnických humoresek. Osobně jsem velmi ráda, že to žádné takové „pokračování“ není. Tento seriál je zcela jiná kategorie, je to klasický kus, spíše bližší Příběhům kriminalistiky, pověstná „humoresková“ lidovost, přes nesporné celkové kvality seriálu v podání Töpfera často velmi těžko vstřebatelná a protivná, by tu byla nefunkčním problémem. Seriál jistě získá i trochu jiné diváky, než jaké měly právě Humoresky. Zedníček je ve své roli přesvědčivý, snadná role to opravdu není, ani jsem od něj takovou kvalitu nečekala. Dva mladí herci jsou ke svým rolím čerstvých policistů sympaticky a zdařile poctiví, jen Vika Kerekes až tragikomicky přehrává, ale její role není naštěstí pro celkovou performanci nikterak podstatná. Prostředí, do kterého je seriál zasažen, je více než lákavé, produkční práce je výborná. Uvidíme, co seriál přinese v dalších dílech. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale opravdu neskutečně mě to nebaví! Brněnské četníky miluju, ale ty z Luhačovic jsou mi do jednoho protivní. Postavy mdlé, prapodivně se šklebící, oči kulící a šišlající, navíc jakoby bez energie. Příběh nemá jiskru, šťávu, šmrnc. Výprava je tak dokonalá, až to působí uměle a vše jako právě naleštěné, nikde ani smítko. Hudba mdlá neřkuli žádná. Nevím čím to je, ale pravděpodobně scénářem, protože tam se rodí dobré postavy a příběh a to se zde tedy zatím vůbec nedaří. Na stanici v Brně to prostě žilo a to zde postrádám, tady jen žvatlá jedna postava s druhou bez jakéhokoliv prožitku. Ani nevím za co ty 2*, snad za tu krajinu... ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Achjo...toto dopadlo. Těch negativ je tolik, že je asi všechny nevyjmenuju. Aspoň ty největší - Zedníčka mám rád, ale ten jeho ušišlanej germán byl opravdu jen blbý vtip. Kdyby mluvil normálně s jemným německým přízvukem, neřeknu ani popel, ale ta hodně nepodařená šaškaráda, aby i pastevec z Ulanbátaru pochopil, že to není Moravák, je prostě pitomá. K tomu mimořádně, ale skutečně mimořádně NEZAJÍMAVÍ herci v rolích četníků (až na Mirka Hanuše!), co vlastně možná vůbec neví, co mají hrát, kdy mluvit, kam jít...samotné případy jsou opravdu vhodné jen pro večerní pohodový TV večer s rodinou, pokud k příjemnému večeru s rodinou už potřebujete televizi. Asi by se našly i klady - Ondřej Malý s Pájou Tomicovou jsou dvojka, která vám zaručeně vyrobí vtip a odlehčení. Nechci dštít oheň a síru, ale jsem hrozně zklamanej... na Humoresky se Luhačovičtí dívají zadupáni do prachu... ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Hlavně to pořád nesrovnávejte s Četnickými humoreskami. Ty dva seriály nemají vůbec nic společného - ani dobu, ani místo, kde se to odehrává, a už vůbec ne styl vyprávění. Ve skutečnosti jsou Četníci z Luhačovic nápadně podobní dobovým seriálům, jak je mají ve zvyku točit britské televize v čele s BBC. Nic bych za to nedala, že právě tady se Petr Bok inspiroval mnohem spíše než u Moskalykových humoresek. Ještě nejsme u konce, ale zatím se mi to líbí velice. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že jsem čekala více. V prvé řadě více humoru, napětí a alespoň jednu postavu, ze kterou bych cítila sympatie. Bohužel herci jsou nevýrazní, role jim evidentně nesedí. Děj je nudný, i přes relativně krátkou stopáž se mi zdál díl dlouhý. Hudba mdlá a napětí či akce poskrovnu. Snad jen dobové reálie a výprava jsou fajn. Snažím se nesrovnávat nesrovnatelné, ale humoreskám to nesahá ani po paty. Paradoxně všemi pomlouvaný Pavel Zedníček byl jediný, kdo mi v roli seděl a dle mého i něco předvedl. Bez něj bych šla s hodnocením možná ještě níž. Uvidím po dalších dílech. Zatím tak 45%. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Paní Cmíralová (Dana Batulková), matka jednoho z mladých četníků, bydlí podle příběhu na statku u Kroměříže. Její automobil Renault má však poznávací značku N 472 a je tedy zaregistrovaný až v Praze. (Martin_L)
  • Místo, kde najdou spícího Bartoše, je před jeskyní Rozbořenka v Korkořínském dole. (Winster)
  • Povolání četníka patřilo k těm nejnebezpečnějším. Četníci sice měli respekt společnosti, nicméně pachatelé, včetně pachatelů takových zločinů, jako byla krádež zvěře (pytláctví), pašeráci a kasaři neváhali na četníky střílet. Prakticky prvními padlými byli četníci, kteří padli v listopadu 1918 v bojích na Slovensku. Další padli při výkonu služby. Lze říci, že ročně při výkonu umíralo kolem 5–10 četníků (to je přibližný průměr). Bližší informace lze nalézt na webu Muzea policie. Řada četníků byla zastřelena, někteří byli utlučeni zločinci. (Česká televize)

Reklama

Reklama