Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 2
Francie / Německo / USA, 2016, 134 min

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (326)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $21,587,519Tržby Celosvetovo $37,279,439Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,660,128Tržby za predaj DVD v USA $2,305,244║ Tento rok sa zadarilo aspoň starým zručným režisérom (Gibson, Spielberg) a rovnako tak aj Oliver Stone ukázal že kontroverzné príbehy mu sedia. Výborne podané, skvelý herci na čele s Josephom Gordon-Levittom. /videl v kine: 80%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pořád stejně kritický, lehce hryzavý a zajimavý Stone. Trochu mám obavu, že už nic dalšího než pitvačky v kousavých problémech USA apod. tenhle patriot točit nebude a to je trochu škoda (boží a "jinak" pojatý Alexander). Na druhou stranu je Snowden zajímavé téma, slušně zpracované a pro obyčejného diváka neznalého věci dobře uchopitelné. Tedy i úplný negramot pochopí co se ve filmu děje a co má s čím souvislost. Pro skalní politology a rádoby vědátory to však asi nebude to pravé ořechové, Není to čistý dokumentaristický styl, tvůrci chtěli, aby se na to dobře chodilo i do kina a účel splněn. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone už není, co býval. Říkám to furt. Válka ve Vietnamu je už dávno passé, Woody Harrelson v lenonkách taky zestárl a známý hollywoodský buřič si od té doby vybírá stále méně zajímavá témata. Což se v případě biografie Eda Snowdena mohlo obrátit, kdyby si jen ta stylizace tolik nehrála na moderní klipový techno thriller 21. století a předložila nám spíše hutné civilní drama s důrazem na postavy a argumentační dialogy. Protože to téma vládní špionáže je opravdu nosné a dala by se okolo něj z fleku vystavět tříhodinová konverzačka jako ze staré školy. Ale kdepak, Stone raději namíchal další liberální limonádu pro nenáročného diváka. A do toho ten podivný Gordon-Levittův přednes. Už v Muži na laně jsem z toho jeho francouzského přízvuku rostl, ale tady to dotáhl do čirého absurdna. Což bije do uší o to více, když ve finále slyšíme samotného Snowdena a ne loutku se stroječkem v krku. Někdo by tomu mladíkovi měl říct, že zhostit se role vycházející ze skutečného předobrazu lze obstojně i bez nepřirozené modulace hlasu. Tak snad příště. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ano demokracie a svoboda je relativní a bezpečnost je dvojsečná zbraň, jistě Olivere to všechno víme, ale přeci jenom něco neotřepaného by tu nebylo? Ok nebudu řvát na Snowdena jsem se těšil, věřil jsem, že můj oblíbený kontroverzní režisér mě ve zpracování tématu které je mu vlastní nemůže zklamat a sice vyloženě nezklamal, ale ani nenabídl nic navíc Stone určitě nesenilní jak jsem se obával v období mezi filmy WTC a Divoši, ale po skvělém dokumentárním cyklu dějiny spojených států už bylo všechno řečeno. Zde zvládá parketu obstojně, ale chybí ta nadstavba, kterou vyčerpal ve svých předchozích dílech. Bohužel 4* nedám za nezvládnutý konec.65% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Při odchodu z kina jsem zauvažovala, jestli si místo chytrého telefonu radši nesplaším obyčejnou tlačítkovou Nokii... s kauzou jsem nebyla příliš obeznámena a její důsledky mě docela vzaly. Taky jsem ráda, že Shailene všechny ty "Rezistence" nezabránily v budování kariéry, s Levittem se výborně doplňovali. P. S. Bezva Cageova rolička. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení začalo 16. února 2015 se zamýšlenou premiérou k 25. prosinci 2015. Nakonec ale byla odložena až do roku 2016. Oliver Stone vydal prohlášení, že vizuální efekty byly příliš složité, tak film nemohl být dokončen včas. (BloodMax)

Reklama

Reklama