Reklama

Reklama

Případ pro lyžaře

(TV film)
  • Česko Zvláštní případ (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
TV spot

Dnes se můžete těšit na další díl volného cyklu detektivek z pera renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru "Zvláštní případ". Komisař Vašátko (V. Preiss) se na dovolené na horské chatě potká s malířem Horácem (D. Matásek). Sešla se tu různorodá společnost hostů, které vládne agresivní a arogantní režisér Skorkovský (D. Prachař). Ten ponižuje a týrá nesmyslnými příkazy svého malého syna (M. Svoboda). Horác jeho chování nese velmi těžce. Špatně to snášení i ostatní, ale ti jsou režisérovi nějak zavázáni. Dusno v chatě postupně narůstá a režisér je nalezen mrtev. Policie se kvůli vichřici nemůže do chaty dostat, a tak se vyšetřování ujímá přítomný a zkušený komisař Vašátko. Chata je plná lidí, kteří mají silné motivy k vraždě... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Bodega_Bay 

všechny recenze uživatele

Původní knihu neznám, takže o Vašátkovi žádnou představu nemám, tudíž mi Preiss vyhovuje. Na stopáž 69 minut - dobrý. Já byla spokojená, celou dobu se atmosféra držela, navíc hory, sníh, chalupa, to jsou kulisy tak krásné, že by tam vlastně mohli celou tu dobu hrát šachy a byla bych i s tím v pohodě. Vražda v pohodě, dost mě bavila Pavla Beretová. Vrah...no, nějak to sice jasný bylo, ale to nevadí. Jelikož by bylo bláhové očekávat nějakou tu českou verzi Columba nebo Midsomeru, Poirota už vůbec ne, dávám hezké 3 hvězdy. Rozhodně doporučuju jako oddechovku před spaním, index strachu 0 i pro ty, co jsou doma sami. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Dobrá pochmurná atmosféra horské chaty. Je třeba se ale dívat dost bystře, jelikož děj je lehce zmatený či přímo náročný na detaily a o možné pachatele tu není nouze. Naštěstí uz po 10 minutách je jasné, kdo tu zemře 😀 Díky bohu jsem predlohu nečetl a tak jsem byl na konci příjemně prekvapen... Na druhou stranu, jedná se o prostou televizní inscenaci, kterou ani Preiss nezachrání. 50% ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Případ pro lyžaře se mi zdál atraktivní svým komorním, ale útulným prostředím horské chaty, zasypané sněhem. Bohužel, z celé trilogie se mi v něm nejméně líbilo chování, či spíše herecký projev postav a co nejhůře, pointa celého příběhu. Jinak se jednalo o pohodovou odpočinkovou kriminálku, kde by mi ani nevadilo, že by se zločin nestal či se stal jiný, méně závažný, případně kdyby se nemusela řešit vražda, k tomu způsobem obzvláště podivným a málo uvěřitelným. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařená detektivka, která se samozřejmě nedá brát moc realisticky jako normální krimi v životě. Jde zde spíše o celkem zdařile zavřené role a postavy, postupně se rozjíždějící napětí. Zejména Viktor Preiss zde hraje dobře. Bohužel dialogy, scénář a některé nedostatky hodnocení kazí. Hodnocení: 60 % ()

boni 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné, škoda. První dva "díly" jsem neviděl, ale tenhle vypadal námětem velmi zajímavě, takže jsem si ho nenechal ujít. Vánoce, hory, sněhová bouře, vražda, uzavřený okruh lidí.. no už vidím ten příběh jako od Agathy Christie, hříčka s divákem a psychologií postav. Bohužel to mělo k něčemu takovému velmi daleko, hodně slabé herecké výkony, které nedokázal zachránit ani Matásek a charisma Viktora Preisse, kterého jsme už ale také viděli v lepších rolích. Rozuzlení trochu předvídatelné a rozhodně ne nijak uspokojivé. Televizní kriminální inscenace, na kterou se hodně rychle zapomene a asi to nikomu vadit nebude. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Kořenově, na Turnovské chatě u rozhledny Štěpánka. (rakovnik)
  • V okamžiku, kdy Petr (Radek Valenta) opouští chatu a Vašátko (Viktor Preiss) za ním volá, je venku jasno a nesněží. O chvilku později, když jde nahoru po schodech, Jája jde k němu do pokoje a mluví s ním, venku je již  hluboká tma a vánice. (Brain)

Reklama

Reklama