Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Chaotické, moc zbytečných postav (proč Matásek, ryšavý vyšinutec, tolik policajtů..?) a nastavování omáčky. Vždyť V. Preiss by vše sfoukl za ně a to levou zadní. Dějová linka napínavá, ale s řadou odboček. Minulost propojená s přítomností všudypřítomná. Téměř všichni herci si tu užili svých pět minut slávy, a to i ti skvělí J. Dvořák, P. Rímský nebo M. Táborský. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zhruba v polovici som si uvedomil, že som už túto epizódku pred pár rokmi videl. Repete som si teda mohol odpustiť, i keď vyslovene zle na mňa táto Proškovej krimi nepôsobí. Ako som sa však už vyjadril pri iných spracovaniach jej poviedok, všetko mi to príde na jedno kopyto, podľa jednej a tej istej šablóny. Za mňa bez emócie, atmosféry .. skrátka točíme, len aby sme niečo točili. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 68%***TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Prostředí 7/10/// PLUS: pěkné záběry exteriérů, na TV film hodně "hvězdné" obsazení, především pak v menších rolích, potěší Jan Dolanský a jeho herecký projev, rovněž oblíbená Jana Pidrmanová, ale i spousta dalších, scénář mě zaujal a byl jsem zvědav jak to dopadne MÍNUS: někomu může vadit pomalejší tempo a menší důraz na akci./// Shrnutí: Měl jsem skoro za to, že české detektivky už vymřeli. Ono opravdu se jich moc netočí a v dnešní době kdy spousta diváků doslova hltá zahraniční detektivní produkci je to docela s podivem. Proto mě potěšil tento malý příspěvek do žánru, který popravdě já moc nevyhledávám, ale tentokrát jsem si film užil. A komu nebude vadit pomalejší tempo, tak ten bude spokojen./// PS: Je celkem zajímavé jak se spousta českých herců zvučných jmen upíchne i k sebemenší roli. Miroslav Táborský by mohl povídat. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Jestli bylo zaděláno na víc než jen na tradiční televizní film České televize, tak jen díky velmi solidním hercům. Ale ani kvalitní herecká sestava nepomůže trochu rozklíženému scénáři, kterej sice má jistej potenciál, ale taky trochu moc postav, díky čemuž se v tom divák trochu ztrácí. Vyloženě průserová je ovšem režie, která film nemilosrdně pohřbívá od začátku až do konce. ()

DanielaE 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbilo ústřední duo Preiss - Matásek. Jan Dolanský si roli spletl zřejmě s Hamletem, příšerně přehrává a je samozřejmě chyba režisérky, když si nepohlídá, aby výkony byly vyrovnané. Překombinovaná zápletka, hloupé rozuzlení (scéna s americkými kamny, Matáskův oslí můstek). Jako 31. případ Maj. Zemana by to možná prošlo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)
  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)

Reklama

Reklama