Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli čekáte Na ostří nože nebo Přežít, zařaďte rychle zpátečku. Zimní romance dvou neskutečně nesympatických herců kterým ani vzájemné sympatie, ani vzájemnou nevraživost absolutně nevěříte. Po unylém pádu se tahle utahaná dvojka bez jiskry, švihu a napětí propajdá k šukačce, záchraně a finálnímu objetí. Jediným příjemným prvkem byla zimní krajina a ten krásný Labrador, který ovšem přinesl nejednu scénáristickou zhovadilost a i když sem sám milovník zvířat a psů a kór Zlatých Retrieverů a Labradorů, první věc kterou bych v chajdě ugriloval by byl ten pes a kdyby ste umírali hlady, udělali byste to samé a nekecejte, že ne. Nuda 50%. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu hráli jiní herci, bylo by to patrně úplně o ničem, ale Idris a pak hlavně Kate dělají z téhle dost předvídatelné tuctovky něco, kdy jim to prostě všechno baštíte, přiblble se usmívate, i když v koutku duše moc dobře víte, jak to asi celé dopadne. Lehce nadhodnocuji zejména k faktu, který mi u podobných dvojic tak zoufale často chybí a který jsem viděl naposledy snad v Pasažérech. Malá nápověda, můj velmi oblíbený předmět ve škole. Nevíte? No jasně, že jo! CHEMIE! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když jsem si pročítal, kdo všechno z projektu odstoupil, tak jsem byl spokojený, protože Winsletka patří do mojí TOP3 a Luthera jako herce také můžu. Ale tím ta spokojenost skončila. Pád letadla oukej, první dny také ušly, ale pak mi to začalo připomínat náš dubnový výlet na Blaník. Taky jsme sebou měli buchtu a čokla. Jen v tom nebylo tolik romantiky. Ale vyflusaní jsme díky tomu talentovi, co řekl "Hele, tudy to bude kratší!", byli přibližně stejně. Takže jestliže čekáte nějaký nervydrásající survival, nechte si zajít chuť. Ale i tak se mohl film zaseknout na průměru, kdyby to Abú nezabil poslední cca dvacetiminutovkou. Takovej kýč by se měl snad i trestat. 35% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Je to už 84 let a já pořád cítím ten čerstvý nátěr..." :) Je to už 20 let od doby, kdy Kate Winslet mrzla v ledových vodách Atlantiku. A po 20-ti letech mrzne zase. Tentokrát se tak však děje v mrazivých kanadských horách a není u toho tehdejší lamač dívčích srdcí Leo DiCaprio. Spousta uživatelů zde zmiňuje, že jim vadí, že se nejedná o poctivý survival. Romantické příběhy se odehrávají kdekoliv, tak proč by se nemohly přihodit i takto? Divák je však zvyklý na drsné survivaly Přežít, Everest a jiné, a podobný styl příběhu očekává i zde. Mně to naopak nevadilo vůbec. Kate Winslet je paní herečka a Idris Elba má šarm a charisma. Chemie mezi nimi funguje výborně a vytváří tak základ pro dobře fungující romantickou linii. Během času se dvojice začne sbližovat a jak postupně sestupují do nížin, boj o přežití se odsouvá do pozadí a nastává prostor pro vyvíjející se vztah mezi Alex a Benem. Závěr filmu, kde se ti dva po čase setkají, je hodně silný. Alespoň tu závěrečnou společnou scénu mohli nechat celou:) Člověk tak zůstává odkázán na Youtube a videa z natáčení. Je krásné vidět, jak vypadá poctivá filmařina. Příroda, hory, sníh, mráz. Žádné zelené plátno. "Půjdu se podívat kolem. Chcete přinést kafe?", "Na té hoře jsme byli sami dva. Svět je ale větší. A srdce je jenom sval. Nebo ne?" - "Kterej blbec tohle řekl?" ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Dvojice mých hereckých oblíbenců, osvědčená zápletka a krásné kulisy drsné a nehostinné přírody. Sázka na jistotu, ale na pořádné drama je to moc soft, opatrné a divácky komfortní (vlastně jsem se o ty dva vůbec nebál). Tyhle filmy by se měly snažit jít co nejvíc na dřeň - postavy musí trpět fyzicky i psychicky, aby byl divák v jednom kuse nervózní a okousal si přitom nehty i na nohou. Tohle je spíš tak pro matky s dětma. 50 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Psa hrali dva zlaté labradory, s menami Raleigh a Austin. (Astonko)
  • Idris Elba obdivoval, ako Kate Winslet dokáže prepínať medzi prízvukmi. Kým natáčala, hovorila bezproblémovou americkou angličtinou, keď scéna skončila, vrátila sa k svojej britskej: "Ja keď hrám Američana, tak ostávam vo svojom prízvuku po celý čas. Neodkážem to, čo ona, že si len tak prepínam medzi prízvukmi. Hneď som sa jej spýtal: Wow, to je úžasné, ako to robíš?" (Arsenal83)

Reklama

Reklama