Reklama

Reklama

Zmenšování

  • USA Downsizing (více)
Trailer 1

Proces zvaný celulární miniaturizace vyvinuli norští vědci jako jeden z léků na hrozící přelidnění planety. Malí lidé míň snědí a zaberou míň místa, to dá rozum. A aby do tohoto programu vstupovali lidé houfně a s nadšením, provázejí ho gigantické ekonomické výhody a trvalý pobyt v mini-milionářském ráji Leisureland. Vidina zbohatnutí do programu přivede i Paula Safranka (Matt Damon) a jeho ženu Audrey (Kristen Wiig). Bezdětní čtyřicátníci s nudnou prací a neútulným bytem stejně nevidí lepší životní perspektivu. Po absolvování vstupního pohovoru následuje nutná úprava (všechen tělesný porost a plomby musí pryč) a pak už narkóza a samotná miniaturizace. Když se deseticentimetrový Paul probudí „na druhé straně“, dozví se, že Audrey nakonec vycouvala. Bohatého, ale opuštěného Paula naštěstí nenechají dlouho truchlit jeho noví „přátelé“, srbský playboy Dušan (Christoph Waltz) a jednonohá vietnamská disidentka (Hong Chau). S nimi toho prožije během pár týdnů víc než za celý svůj dosavadní život a uvědomí si, že i v malém světě lze prožít velké věci. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (488)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Takhle zajímavou látku natočit tak nezajímavě, nudně a bez kreativity je skoro hřích. Matt Damon jde z kopce, jeho dost možná poslední dobrý film byl Marťan, letos zklamal už 2x a jeho nadcházející film Oceans´8 moc budoucnost nemá. První hodina filmu byla ještě jakžtakž ucházející a Christoph Waltz tomu dával docela energii, ale po příchodu otravné Vietnamky, která mi pila krev jak už dlouho žádná postava film degradoval o dva stupně a také absolutně vybočil od původního konceptu a měl jsem pocit, že sleduji rozdílný film. Nepovedlo se to. 40% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $24,449,754Tržby Celosvetovo $55,003,890Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,566,317Tržby za predaj DVD v USA $1,110,633║ Dosť chladné podanie, chýba tomu lepší nadhľad, určite správne odľahčenie, kto sa v tomto filme nájde a vychutná si ho? Alexander Payne je proste mdlý režisér, na uspanie dobrý. /40%/ ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Klasický film o normálním nudném chlápkovi, který najednou změní svůj život, potká zajímavé lidi a najde lásku. Zde byla ta událost, co dala vše do pohybu zmenšení hlavního hrdiny. Je s podivem, že tvůrci přišli s originálním nápadem zmenšování, pojmenují tak celý film a pak to samotné změnšování využijí tak na 30%. Většina filmu se odehrává mezi zmenšenými lidmi, takže to vypadá úplně normálně a fakt tam nejsou téměř žádné kontrasty mezi velkým a malým světem. Mě to nevadilo, ale chápu že hodně lidí bue zklamaných. Já jsem taky čekal něco ve stylu, že tam třeba bude mrňavej banoovní zloděj, nebo že je tam budou zabíjet mravenci, nebo prostě něco. Ale ne, hlavní hrdina jen dumá, k čemu je v životě určen a dělá poskoka beznohý Vietnamce. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(54%) Zmenšování. Snímek, který mě v první polovině tak strašně bavil, že jsem byl po skončení tak zklamaný, že se ta druhá půle snímku tak debilně vymkla kontrole. Jako kdyby tento počin režírovali dva režiséři. Nápad to má perfektní, ta atmosféra, odhodlání se nechat zmenšit, to vše mě strašně bavilo. Jenže druhá část už je strašně nudná. Navíc mě vadili dvě věci. Za prvé, ta dějová linie s vietnamkou mě vůbec nebavila, byla otravná a celé to bylo takové rušivé a k danému tématu se to absolutně nehodilo. Ta druhá věc je, že jsem se těšil na bizarní a věcné problémy zmenšených lidí. Jenže to bylo celé odfláklé. Lahve vína, sklenky, to vše bylo pro malé pidilidi jak šité na míru. No, velká nelogická blbost to asi není, ale já si to představoval propracovanější. M.Damon zahrál svůj standart, stejně jako Ch.Waltz, který mě zde dost seděl, zbytek v pohodě. Hudba přijatelná. Takže nakonec hodnotím jen průměrem. Velká škoda, mohlo to být lepší, rozjezd byl víc než slibný. Víc to kritizovat nehodlám. Jako jednohubka to není nejhorší záležitost, ale podruhé si to už nepustím. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Scenár nie je vôbec zlý, pričom obsahuje aj pár zaujímavých nápadov. Len škoda, že sa niektoré z nich hlbšie a zaujímavejšie nerozobrali. Páčilo sa mi aj formálne vyznenie snímku - bola tu taká príjemná, pohodová atmosféra. Aj vďaka nej tu jednotlivé postavičky pôsobili milo a celkom zaujímavo, i keď sa tu herci po hereckej stránke od práce nepretrhli. No vždy sa tu našlo niečo, čo v ich podaní aspoň pobavilo, či už nejaký ich skutok, alebo nejaká konkrétna situácia. Vlastne sa to celé z určitého uhlu pohľadu dá brať aj ako jemná spoločenská satira na súčasné pálčivé problémy (hlavne ekonomické, ekologické, imigrantské...). Spokojnosť. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Ontariu, Torontu (Kanada), v Omaze, v Los Angeles (USA) a v Trollfjordenu (Norsko). (PaTeXx)
  • Když Ngoc Lan Tran (Hong Chau) ke konci filmu řekne, že Američané znají devět způsobů „šukání“, vyjmenuje jich pak jenom osm (z lásky, z nenávisti, jen pro sex, na rozchod, usmíření, v opilosti, z kamarádství a z lítosti). (thomasnikrs)
  • Vesnice byla natáčena v Kelso Rock v Kanadě. (Dzeyna)

Reklama

Reklama