Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 5
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (225)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Nepolíben knižní ani videoherní podobou Zaklínače, přistupoval jsem k němu jako k seriálu, který bude „něco jako“ Hra o trůny a to se mi částečně potvrdilo, i když zaměnit by se v žádném případě nedaly. Po prvních epizodách jsem byl kvůli propletenosti dějových a časových linií na vážkách a vlastně si tu nelineárnost ani dlouho neuvědomoval. Postupně se skládačka vyplnila, ale doteď v tomto způsobu vyprávění nevidím moc velký smysl, respektive nevím, čím vlastně přispívá k lepšímu zážitku a zda to není jen prostředek ke zmatení diváka. Henry Cavill byl v roli Zaklínače dobrý (adaptaci neznám, takže se raději zdržím detailnějšího hodnocení), ale nemůžu se zbavit dojmu, že v rámci 1. sezóny hraje skoro druhé housle, ať už co se týče výpravy, tak celkové doby na obrazovce. Taková Yennefer na mě měla mnohem větší impakt (jo, je pěkná, ale nejen proto) a takřka vše, co se mi ze Zaklínače vybaví, spadá do její dějové linky. Nemůžu tedy říct, že by mě seriál nebavil, ale zároveň nemůžu říct, že mě baví všechny rozjeté dějové linky. 70% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dobré! :). Člověk se po těch prvotních fotkách a prohlášeních začínal docela bát, ale tvůrci se s tím zatím popasovali víceméně statečně. Možná bych ocenil ještě větší důraz na Geralta jako takového, a ostatní důležité postavy představoval až třeba k závěru první řady, a ne hned ze začátku, což také zapříčíní pro neznalého diváka poměrně zmatek v časové linii. Linka Geralta je pochopitelně to nejlepší z celé 1. série, naopak linka Ciri, i přes dobrý výběr herečky byla zatím nejvíce nudná (stejně, jako její linka v knihách), a také změny oproti předlože, které byli udělány nejvíce právě v její lince někdy dost zabolí... Co však nelze odpustit, a kvůli čemu nelze jít na 5* je výběr představitelky Triss, zde opravdu tvůrci šlápli hodně vedle, a snad do 2. řady udělají aspoň něco s jejími vlasy, a sama herečka zapracuje na svém někdy dost podivném výrazu. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (9/10). Mi bylo na začátku celkem jedno, kdo ztvární Geralta, Ciri, Triss.. Hlavní bylo, aby byl ten seriál kvalitní.. O nic jiného nešlo.. Herec, který se na roli moc nehodí může ztvárnit ve výsledku skvělý výkon.. A Henry .. Bože chlape.. Ty jsi mi udělal, ale brutální radost.. Přesně tak, jak jsi ho ztvárnil, jsem si toho zaklínače Geralta představoval. K seriálu nemám skoro žádné výtky.. Vyzdvihl bych souboje, které jsou úžasně natočené, kontaktní a kamera krásně tancuje s bojovníkem, který svírá meč, nebo něco jiného. Dále bych chtěl pochválit hudbu, která se velmi povedla a krásně doplňuje scény, které by byly bez ní poloviční. A v neposlední řadě jsem byl velmi potěšen hereckými výkony, protože někteří herci odvedli neskutečný kus práce a krásně nám představili postavy, které představují. Např. Marigold - Složil skvělé písně, které se mi hned usadily v hlavě a musím si je pořád zpívat. Geralt - Úžasná práce s mečem, mimikou a naprosté sžití se s celou postavou zaklínače. Nejlepší epizoda: Zrádce měsíc (S01E03) . Hodnotím pouze jako fanboy, který hrál jen Zaklínače I. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dílo A.S. mám opravdu hodně rád. Na seriálovou verzi jsem se ani nijak moc netěšil, ani se k ní neupínal, jelikož jsem se chtěl vyhnout zklamání, že to zkrátka nebude podle mého gusta. Po prvních 4 dílech jsem byl naprosto unešený a nadšený! U pátého a šestého jsem vystřízlivěl a zažil zklamání. Poslední dva mou náladu pozvedly, nikoliv již k počáteční extázi. Povedl se casting, od začátku jsem koukal na Geralta a ne na herce, Yen taky naprosto výborná, Ciri jakbysmet. Fajn i vedlejší postavy, třeba Myšilov, Calente. Předlohu si dějově už do detailů nepamatuju, ale za mě je to dost věrné. Navíc celou dobu jsem měl pocit, že jsem v Sapkowského světě, atmosféra (jo mohla být trochu tamější a špinavější), hlášky. Chorografie soubojů skvělá. Souboj se zbojníky v Blavikenu je jedna z nejlepších scén, jakou jsem kdy viděl. Striga taky super. Hudební doprovod úžasný. Tolik k tomu dobrému. Brnění Nilfgardu je fakt průšvih, ale dá se to přejít a snad to v dalších sériích napraví :). Některé scény jsem moc nechápal. Orientace v ději a prostředí celkem složitá i pro fanouška. Některé kecací scény nudné. Boj o Sodden byl přinejmenším zvláštní. A někdy to působí lacině. Co na závěr? Bylo to super, ale mohlo to být ještě o mnoho lepší. Rozhodně nejsem naštvaný a vidím ohromný potenciál do dalších sérií. 4,5* ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Nezvyknem mať námietky na casting, ale tu si myslím, že je to kameň úrazu. Hlavne Yennefer. Tejto mladej herečke ten "badass" feeling vôbec nejde. Neveril som jej nič a prišla mi skôr ako namosúrená teenagerka, nie ako časom a skúsenosťami ošlahaná čarodejnica (prečo tam nedali niekoho s charizmou?). Ciri pôsobila až moc vylakaná a čo do presatana spravili s postavou Vilgefortz-a? :-O Samozrejme, že má seriál aj svoje klady. Hlavne funguje v poviedkových epizódach, kde to skvelo "chemizovalo" medzi Geraltom a Marigoldom (pri obidvoch chválim casting) a ich spoločné úlohy ma mimoriadne bavili. Ak však prišla veľká bitka, posledná epizóda, tak to padlo na hubu a zrazu to celé začalo pôsobiť lacno a totálne umelo. Nebyť posledných 2 epizód, kde to malo celé zapadnúť do seba a prísť k veľkému stretnutiu, tak by som bol spokojný, ale záver mi pokazil chute. Uvidíme, čo prinesie druhá séria, ktorá bola schválená skorej, ako vôbec vypustili prvú. Dobrý ťah? Kráľom seriálu roku 2019 ostávajú Watchmen, ktorí sú úplne iná liga :P ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Oproti knižní předloze dračí mládě bylo již narozené. Matka mláděte navíc nebyla zabita. Tvůrci navíc příběhy více propojili a v posledním rozhovoru s Borchem (Ron Cook) odkázali i na džinovo přání a Dítě překvapení. (Geralt z Rivie)
  • V seriálové verzi Zaklínače se čarodějka Triss Ranuncul (Anna Shaffer) setká s Geraltem (Henry Cavill), aby jej informovala o strize, kterou je potřeba zabít. V první knize („Poslední přání“) se však Triss neobjevuje. O nestvůře se zaklínač dozvídá na základě královské vyhlášky a bližší informace o strize mu sděluje wyzimský purkrabí Velerad. Nicméně autorka seriálu chtěla čarodějku uvést již v první sérii, aby se dostala do povědomí diváků. (Luicy)
  • Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotra) se narodila v roce 1192 a na začátku příběhu je jí 14 let. První série končí, když je jí 71 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama