Reklama

Reklama

VOD (1)

Šikanovaná a odstrkovaná Yennefer náhodou objeví způsob, jak utéct. Geraltovo pátrání po takzvaném ďáblovi skončí pořádným malérem. Ciri najde bezpečí mezi svými. (Netflix)

Recenze (114)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do seriálu pribudli Marigold A Yennefer, známi z kníh. Marigold je snáď rovnako vtipne otravný ako v knihe. Pri Yennefer uvidíme, čo jej mladosť, ktorej je v knihe venovaný oveľa menší priestor, ako vo filme, prinesie, no sme ušetrení väčších dramatických udalostí. Dej s Ciri sa veľmi nepohol. Najsmiešnejšie vyzerajúci čert/diabol alebo škaredí elfovia, čo mali vyzerať vznešene seriálu veľmi nepomáhajú rovnako ako vyhodenie väčšiny dialógov Geraltovej poviedky. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sapkowski vymyslel vcelku zajímavý svět, ale co se s ním udělali tvůrci tohoto seriálu, to je tedy mazec. Triky jsou skoro jako z Hvězdné brány, ale nevadilo by mi to. Co mě ale iritovalo hodně, byla neskutečně otravná postava barda a jeho blbý písničky, které totálně zlikvidovaly už tak velmi nevýraznou atmosféru celé epizody. Zatím chybí seriálu špinavost a právě nějaká atmosféra. Yennefer linka byla jako Harry Potter po polski... . Ještě tomu dám šanci, ale zatím zklamání. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černí elfové vypadají opravdu podivně, né že bych byl rasista, chápu, že chtějí byl rasově neutrální a pokouší se to ukecat tím, že elfové jsou prastará rasa co může být všelijaká, ale co od toho mám čekat? Duhovou plejádu kožních barev od modré po červenou? .... No to je jedno, Marigold má super hlas a herecký výkon je podařený, ale nečekal jsem, že bude vypadat takto. Yennefer je známá, že má mladickou vizáž, ale umí se i mračit, což zatím moc nepoznám, protože je v té době, kdy byla zasažena klatbou. Ciri to je jasně super tvář i když v prvním díle vypadala velmi dospěle, ale teď už vypadala na předpubertální věk. Leč čert rozhodně nedostal tolik prostoru jaký měl dostat, sice "džouk" "Did your mother fuck a snowman?" byl dobrý, ale nedostatečný. Hold jedna hodnina na epizodu nestačí evidentně. ... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Toss a coin to your Witcher O’ Valley of Plenty O’ Valley of Plenty..." Jedna hviezdička za výcvik Yennefer a druhá za chytľavú pesničku Marigolda na konci. To sú asi jediné dve veci, ktoré možno pochváliť. Zhrnutie celej poviedky Koniec sveta do 10 minút ju prirodzene podobne ako v predchádzajúcej epizóde totálne pripravilo o akúkoľvek hĺbku. Porovnávanie s Game of Thrones samozrejme nemá veľký zmysel, ale jednu vec GoT dokázalo aspoň v počiatočných sériach robiť omnoho lepšie ako seriálový Witcher. Dať si načas a budovať atmosféru s dialógmi. Seriálový Witcher zatiaľ pôsobí ako referát, ktorý vždy udalosť z knihy, ktorá by si zaslúžila pokojne celú hodinu, zhrnie do desiatich minút. Nováčikovia sú tak pripravení o čo i len náznak skutočného rozmeru sveta zaklínača a hĺbky postáv knižnej predlohy a čitatelia, ktorí môžu s knihou porovnávať nad tým všetkým musia len pokrútiť hlavou... ()

Landauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Humáč! Krásná ukázka, jak se nemá dělat adaptace. Výborná a skvěle vygradovaná povídka Konec světa tu byla ohlodána snad ani ne na kost, ale na úplný morek a v téhle podobě působí neskutečně hloupě a nesmyslně. Krom toho je umístěna do lokace, která je úplně mimo. Tam nemá být westernová krajina, ale úrodné lány jak na jihu Čech, což v tomhle příběhu hraje velkou roli. Ale na to tvůrci z vysoka hážou bobek. Jako ostatně na všechno. Děj téhle seriálové epizody je v podstatě o tom, že elfové chytili zaklínače při chytání čerta, zaklínač pronesl dojemnou řeč a oni ho pustili. Tvl! To je tak stupidní! A přitom samotná povídka je skvělá, dějově by vydala na celou epizodu a ten příběh má daleko epičtější pointu, než todle odfláknutý něco. Smekám před uměním seriálových tvůrců dokonale podělat výbornou a vcelku snadno adaptovatelnou předlohu. To se opravdu jen tak nevidí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Marigold (Joey Batey) se narodil v roce 1222 a na začátku příběhu je mu 18 let. První série končí, když je mu 41 let. (Geralt z Rivie)
  • Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotra) se narodila v roce 1192 a na začátku příběhu je jí 14 let. První série končí, když je jí 71 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama