Reklama

Reklama

VOD (1)

Šikanovaná a odstrkovaná Yennefer náhodou objeví způsob, jak utéct. Geraltovo pátrání po takzvaném ďáblovi skončí pořádným malérem. Ciri najde bezpečí mezi svými. (Netflix)

Recenze (114)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O poznání slabší a zbytečně překombinovaný druhý díl, který je možná pro znalce předlohy modla, ale pro neznalce docela patálie. Akce minimum, atmosféry sice dost, ale možná až příliš obsáhlý a hluboký svět bez jakýchkoliv berllček a pomocné ruky pro neznalce celého příběhu. Divák se tak ocitá v nezáviděnihodné situaci, kdy občas neví která bije a trochu zoufale tak vyhlíží rozřešení v dalších epizodách. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

There I go again, delivering exposition. Chvilku jsem se bál, jestli bude Joey Batey jako Marigold (resp. Jaskier) fungovat, ale mé obavy při první odlehčené (z Geraltovy strany nabručené) debatě zmizely. Je přesně takový jaký má být, skvělý protiklad a partner, postupem epizody šlo skvěle vidět jak se mezi nimi utváří skvělá chemie. Dostal jsem tady taky první dávku větších fantasy elementů a musím říct, že jsem ani nevěděl, jak mi něco takového strašně v filmové a seriálové tvorbě chybělo. Ve scéně, kdy se objevil pan s kopyty, jsem se cítil jako malé dítě, které našlo ztracenou milovanou hračku. Kterýžto pocit se při scéně v jeskyni ještě znásobil (výborná hudba!). Vedle počátku spanilých dobrodružství zaklínače a barda oproti první epizodě přibyla jedna dějová linie navíc, která nejen že uvedla na scénu Yennefer (Anya hraje její postupný přerod excelentně), ale taky další zásadní aspekty světa - magii a čaroděje. Poslední část nenásilně podané expozice (důležité hlavně pro diváky nepolíbené předlohou ani hrami) poskytlo pokračování linky s princeznou, kde ji vidíme na útěku a v interakci s dalšími obětmi války. Buduje to svět a buduje to i její charakter. 9/10 ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak mohli z té nejlepší zaklínačské povídky vycedit tak málo...? Čert a jeho Konec světa je přece něco dokonalého! Na elfy je to momentálně 2x černoch, 1x asiat, 1x hnusný bílý muž. Uspěchané, až moc uspěchané a příběh na tom hrozně moc tratí. Na GoTku lidé milovali příběhovou propracovanost a naprosto odepsali poslední řady za zbrklost a nevysvětlenost. Nechápu tedy přístup Netflixu, který si podle mě vůbec nelibuje ve vyprávění. Marigold celkem slušné, Yen zatím nic moc... „A on, pane zaklínači, není jenom čert, ale zhovadilec zlomyslný a v makovici má, s prominutím, nasráno tak, že kolikrát s ním k vydržení není. Jednou, pane, studnu zasviní, tu pak za děvečkami lítá, straší je, vyhrožuje, prý že jebat bude. Krade, pane, chudým i bohatým…“ ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černí elfové vypadají opravdu podivně, né že bych byl rasista, chápu, že chtějí byl rasově neutrální a pokouší se to ukecat tím, že elfové jsou prastará rasa co může být všelijaká, ale co od toho mám čekat? Duhovou plejádu kožních barev od modré po červenou? .... No to je jedno, Marigold má super hlas a herecký výkon je podařený, ale nečekal jsem, že bude vypadat takto. Yennefer je známá, že má mladickou vizáž, ale umí se i mračit, což zatím moc nepoznám, protože je v té době, kdy byla zasažena klatbou. Ciri to je jasně super tvář i když v prvním díle vypadala velmi dospěle, ale teď už vypadala na předpubertální věk. Leč čert rozhodně nedostal tolik prostoru jaký měl dostat, sice "džouk" "Did your mother fuck a snowman?" byl dobrý, ale nedostatečný. Hold jedna hodnina na epizodu nestačí evidentně. ... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po uspěchané jedničce přišla zas roztahaná dvojka plná prázdných dialogů. Představení elfů nic moc, historie týkající se Yennefer by mohla být zajímavá v rámci principu toho co se její příběh snaží ukázat, ale na mě to vůbec nezapůsobilo, opět jen halda zbytečných dialogů a moje citové zaujetí nula. Dandelion je docela v pohodě, Geralt měl málo prostoru. Každopádně srovnání s hry o trůny rozhodně neni na místě, alespoň ne s počátečními díly, chybí mi tu syrovost a herecké výkony postav (Henry to tu pořád táhne sám). Představení fantasy lore je strašné, já jako fanda knížek a her všechno znám, ale pro diváky nepolíbené to vůbec nevyužívá potenciál toho světa, nehledě na to že mi i chybí takové to správné typicky slovanské historické zobrazení středověku, což u Zaklínače vždy mělo svoji atmosféru. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Marigold (Joey Batey) se narodil v roce 1222 a na začátku příběhu je mu 18 let. První série končí, když je mu 41 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama