Reklama

Reklama

Mladinká Sidonie-Gabrielle Colette se zamiluje do o 15 let staršího, charismatického pařížského literáta Willyho.  Poté, co se vezmou, je Colette z klidného venkovského prostředí katapultována do světa zářivých pařížských salónů a opojných večírků francouzské smetánky. Colette se přizpůsobuje novému životu, noří se do bohémského světa svého manžela. Inspirativní prostředí v ní probouzí kreativitu a spisovatelský talent. Píše první dílo ze série o Claudine. Willy jí dovolí publikovat pouze, pokud román vyjde pod jeho jménem. Fenomenální úspěch Claudine dělá z Willyho slavného spisovatele a z manželského páru opravdové celebrity. Jenže emancipovaná Colette touží po uznání. Jejich manželství se nejen vlivem Willyho nevěry a Colettina vzrůstajícího zájmu o ženy začíná hroutit. Willy se však své talentované ženy za žádnou cenu nehodlá vzdát... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

novoten 

všechny recenze uživatele

Souboj malosti a ješitnosti s inspirací a zápalem. Nevím ale, jestli mám film chápat jako odraz nižších lidských pohnutek, nebo snad jen jako připomínku, že žila a psala jedna specifická odvážná dáma. Linie tvůrčí a životní se totiž nedoplňují, jen smutně srážejí. Keira možná není ve svých kostýmních fetiších vždy využitá, letos je ovšem poprvé zbytečná. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Nevím, co jsem od Colette čekala, ale bohužel nejspíš trochu něco jiného, než co jsem dostala. Knightley tento typ filmu sedí, to už víme dávno. Ale tady jsem poprvé měla pocit, že nám neukazuje nic jiného, než co jsme viděli v jejím podání už x krát a mnohem lépe. Celý snímek pluje svým střídmým tempem, bez větších zvratů, které by vás upoutaly. Zbytek herců upadá v šedi průměru, hudba spíš uspává, než aby podtrhovala, a celkový dojem tak nějak vyšuměl do ztracena v časových skocích. Je to škoda. Jako životopis Colette ujde, ale jako film bohužel pokulhává. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film sice nebyl žádnou katastrofou, ale od tématu a hlavně pařížského prostředí jsem očekával mnohem více. Takto byl děj poněkud líný, Keira Knightley hrála tradičně výborně, ale scénář pořádně nerozvinul ani příběh, ani titulní postavu. Jediným větším přínosem tak pro mě bylo to, že jsem se dozvěděl o autorce, o které jsem do dnešního dne vůbec neslyšel. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Colette představuje jednu z prvních feministicko – emancipačně lesbických vlaštovek, která radši než péči o manžela a domácnost si hodila frndu do kaťat a postavila se svému vlastnímu předurčenému osudu „pipky domácí“. A proč by ne, když na to měla odvahu, chuť a talent, nehledě na to, že její mužíček byl také pěkný vejlupek. Každopádně, o film jde poutavě zpracovaný, odehrávající se možná až ve zbytečně moc svižném tempu, díky čemuž pak divák nemá bohužel šanci příliš proniknout do hloubky příběhu, stejně tak jako do niter postav, celé to tak vyznívá povrchně a zároveň bez funkčních emocí. Na takovýto typ filmu je zde i velice málo dramatických, či jinak vypjatých scén, a pozitivně nemohu hodnotit ani dobovou atmosféru, která snímek vůbec neoživila. Co se obsazení týče, Keira Knightley se své zajímavé postavy zhostila velmi přesvědčivě, a prakticky ten film drží nad vodou a navíc v tom zůstala úplně sama, jelikož ostatní ji tu vlastně svými krátkými výstupy jen přihrávají. Colette zkrátka není nikterak výrazná podívaná, která by dokázala strhnout, či nějak vyloženě konkrétně něčím zaujmout, na druhou stranu určitě ale ani nenudí, příběh odsýpá, takže prostě takový obyčejný průměr. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Colette má něco do sebe, rozhodně na tu dobu asi docela odvážná osoba. Z naivní vesnické dívky se stane jedna z nejúznávanějších spisovatelek své doby. Ale film je spíše o vášni, intrikách, poznávání života, poznáváni sama sebe. Po dlouhé době role, která Keiře skvěle sedí. Dominic West má charisma a občas si říkám, že je to fakt blázen. Scénka kdy zpívá na stole uprostřed 4 žen je fakt k sežrání. Místy se to však zbytečně táhlo, tak 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Scény v dome a záhradách Burgundska sa natáčali v kaštieli v Oxfordshire, ktorý bol tiež použitý ako kulisa v niekoľkých epizódach seriálu Panstvo Downton (od r. 2015). (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama