Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (200)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Filmařina na český poměry vcelku slušná, jen by občas nebylo od věci zlepšit zvuk a nepoužívat tolik zpomalovaček nebo jinak dobrou industriální hudbu (často totiž hrála napínavá hudba i při scénách, ve kterejch se nakonec nic napínavýho nestalo). Příběh měl skvělej potenciál, kterej se ale dařilo využívat hlavně na začátku (pokusy Vetchýho různě ovlivňovat z pozice kriminalisty samotný vyšetřování). Líbilo se mi i postupný odhalování "jak to doopravdy bylo" v rámci konfrontací Vetchýho s dcerou včetně pointy. Jenže překombinovaný finále bez větší snahy dohrát do konce aspoň hlavní dějovou linku převážně pozitivní dojem dost zkazilo. Počáteční nadšení teda časem vyšumělo a Spravedlnost můžu označit za sympatickej průměr, ale je fajn, že jde v posledních letech česká seriálová tvorba evidetně nahoru. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

"Kriminálky" si za prvé pečlivě vybírám, a že jsem první den trošku s despektem začal se po očku dívat teprve, co z toho bude. Více než scénář mě trefila vynikající kamera a minimalistická, nepompézní, ale přesto velmi přesvědčivá hudba. Dále obsazení Fingera (který po Rodině, co je základ státu) si švihnul opět reálného a přesvědčivého kriminalistu. Vetchý také výborný (určitě lepší než v roli „Mrázka“). Potěšil mne hodně Honza Plouhar a jeho smutné, bezvýchodné oči, přesvědčivý byl rovněž Jan Novotný, jako šéf 1. OOK. Námět ne zcela originální, každopádně nejednoznačnost, rozporuplnost a kontroverzní chování postav má své dramaturgické opodstatnění. Celkový výraz minisérie vyznívá velmi civilně, ba reálně, a to nejen důrazem na věrohodnost interiérů, ale i postupů ve vyšetřování evokující oblíbené případy prvního oddělení, na rozdíl od jiných sérií, kdy některé sází prvoplánovaně na drsnou školu, nebo straší neokultními manýrami podle jakési (fantasmagorické) předlohy. …a za druhé tohle nebyla kriminálka, ale zejména psychologické drama. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A máme tu další kriminálku severského stylu. Patřičně temnou, zadumanou, s hrdiny u nichž nevíte zda jim fandit či nikoliv. Bohužel, tím ,,severským'' stylem nemyslím ani tak obšlehnutou atmošku kriminálek severských zemí, ale skutečnost, že se to ZASE odehrává u nás někde na průmyslovém severu... Český film má jednu velkou nevýhodu. Když někdo přijde s něčím novým (respektive to spíše někdo jako první obšlehne ze západu) roztrhne se se pak s tím u nás pytel. Ten první počin je totiž většinou jako cosi nového úspěšný, tak co vymýšlet něco nového a riskovat neúspěch, když tady už někdo vyšlapal cestičku za nás že? A tak tu máme opět jako kulisy hnusné průmyslové čtvrti v temných filtrech. Jenže to co fungovalo v geniální Pustině, nebo Světu pod hlavou, kde to umocňovalo socialistický hnus posledních let Husákovy vlády, tady je to jaksi zbytečné. A bohužel nejde jen o exteriéry. Divák nedávno dokoukavší seriál Bohéma v kancelářích kriminálky jistě dobře rozeznal skleněné kóje německé vedení Barrandovských ateliérů či onu jídelnu se schůdky odkud pak rudá svoloč v únoru blekotala cosi o dělnickém vedení. Chyběl už jen ten Javorský s odstávajícíma ušima a nalepovacím knírkem. Obsazení herci hráli dobře, Vetchý je jistota, stejně tak Finger. Neříkám, že to bylo špatné, ale po éře lékařských seriálů je těch všech kriminálek už nějak moc. Ještě pár kriminálek ze severu a s gustem si dám Ženu za pultem jako protilék :-). Tři pilule na spaní a ta poslední je za hudbu. * * * ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Asi všechno už bylo kdysi vymyšleno a divákům historicky opakovaně v obměnách naservírováno. Ale zápletka a rytmus vyprávění (scénář) zrovna tohoto seriálu působí příjemně originálně tomuto východisku navzdory.. Je to dost možná proto, že se jedná o více než kvalitní filmové řemeslo, za což primárně zodpovídá zase režisér. Ten už si svoje herce, kameru i střih (nabízí se říci ještě zvuk:)) zbičoval jak se patří - navíc s lidmi jako Vetchý (opět výkon strojově absolutní) nebo Finger (málokdo dokáže zahrát líp policejního leváka s policejní morálkou i etnografií, v zaměstnání i domácnosti) měl patrně práci o díl ulehčenou. Kulhá Vaculík (trochu) a jeho žena (sotva leze, byť roli měla mikroskopickou). Celek více než vyvážený a z pohledu televizní zábavy docela nebetyčný! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Postavit projekt na vnitřním rozkolu mezi rolí otce a profesí kriminalisty je rozhodně nosný a originální prvek, a není ani s podivem, že role otce v etickém dilematu převáží, krev prostě není voda, Bebjakova rutinní režie funguje jak dobře promazaný stroj, Ondřej Vetchý má role policistů rovněž v malíčku, trochu ale drhne scénář - hlavně tedy ke konci dost šustí papírem... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Natáčelo se na jaře 2016 v Ostravě. Konkrétně v Ostrava centrum - ulice Sokolovská, Most M.Sýkory. Dále v Ostravě Vítkovicích na nádraží, ulici Zalužanského - lakovna Vítkovice, ulici Jeremenkova - nádvoří zdravotní školy, ulici 1. máje - dělnická kolonie, ulici Lidická - kolonie. Byly použity i reálné názvy ulic Rudná, Železárenská. (ČSFD)
  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama