Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

tron 

všechny recenze uživatele

„My jeme, aby sme žili, ale oni žijú, aby jedli.“ DreamWorks doteraz napriek výbornému (prvému a sčasti aj durhému) SHREKOVI len prešľapoval na mieste (otravne pop-kultúrne PRÍBEH ŽRALOKA a MADAGASCAR boli v lepšom prípade priemerné). ZA PLOTOM je vítaná zmena k lepšiemu a to hlavne vďaka "poriadnemu" scenáru (konečne postavičky nudne necitujú slávnejšie filmy, ale rozprávajú samé za seba). Nad niektorými úžasnými nápadmi (zastavenie Zeme) zostáva rozum stáť. Pekná a svieža farebná animácia, svižné dialógy, podarené postavičky. Toto ma bavilo. Škoda, že v DreamWorks tak málo experimentujú a spoliehajú sa skôr na blbosti typu SHREK 3. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina jest banálním příběhem roztomilých postaviček, které se neustále placatí sem a tam, že by to jeden nejraději vypnul. Pak se však příběh rozjede a začíná nabírat obrátky, aby v závěru - a nejen metaforicky - doslova explodoval. Chvílemi to vypadá, že autoři nechají tu milou rodinku opravdu brutálně povraždit. Skvělá scéna skunk(ová)+kocour připomene klasické kreslené americké grotesky. Český dabing je mimořádně povedený a vtipný. Jo, a mám slabost pro mývaly! Páč jestli se nudíte, tak si kupte medvídka mývala... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Family Of Me – Ben Folds ,2. RJ Enters The Cave – Rupert Gregson-Williams ,3. The Family Awakes - Rupert Gregson-Williams ,4. Heist – Ben Folds ,5. Lost In The Supermarket – Ben Folds ,6. Lets Call It Steve - Rupert Gregson-Williams ,7. Hammy Time - Rupert Gregson-Williams ,8. Still – Ben Folds ,9. Play? - Rupert Gregson-Williams ,10. Rockin’ The Suburbs (Over The Hedge Version) – Ben Folds featuring William Shatner ,11. The Inside Heist - Rupert Gregson-Williams ,12. RJ Rescues His Family - Rupert Gregson-Williams ,13. Still (Reprise) – Ben Folds , ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižná, slušně gradujcí animovaná zábava, která šlape od začátku do konce, poctivě zásobuje vtípky mladší i starší publikum, dokáže si vyhrát s pointami a přes přítomné obvyklé morální ponaučení se nebojí být občas přiměřeně cynická. Jako jednohubka výborné, s lehce zapamatovatelným aroma, dobře namíchanými ingrediencemi a příjemně nenatahovanou stopáží. Časem si určitě zkusím dát repete. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že trailer a celý film je hodně něco jiného. Jestliže upoutávky se zdáli být dosti shitózní záležitostí, tak film jako celek je naprostý opak. Příběh jako takový je sice svým způsobem naprosto jednoduchý a předvídatelný, čímž myslím, že celý děj člověk zná po deseti minutách od začátku filmu, jelikož scénář kopíruje snad ta největší klišé. Na plátně to znamená to, že mýval R.J. zničí zásoby jídla medvědovi a ten mu na oplátku vyhrožuje smrtí, jestli mu do týdne nesplaší nové. R.J. využívá ostatní zvířata s kterými se spřátelí, pak z toho má špatný pocit, vyklopí pravdu, je mu odpuštěno, no prostě klasika. Naštěstí u animáků se na příběh stejně zas tak moc nekouká a co je důležité poněkud více, jsou fórky, narážky a hlášky. Těch je v Za plotem taková hromada až se člověk diví, že to vůbec všechno může fungovat. Ale světe div se ono to funguje a navíc skvěle. K tomu v originálním znění je už tradičně spousta slavných osobností, ze kterých naprosto nejvíc vyčnívá Bruce Willis, který je sice na R.J možná trochu starý, ale stejně zní hodně cool. Trochu ohraným dojmem působí využívání co největšího počtu chlupatých zvířat, aby pánové animátoři mohli ukázat, že doba jde stále kupředu, někdy to totiž opravdu už trochu škodí. Když se to vezme, tak jediným nesrstnatcem je v příběhu želvák Verne a to je pro mě trochu málo. V záplavě letošních průměrných animáků však tohle dílko působý hodně svěžím dojmem, obzvlášť pro mladší publikum je to hitovka, ale i pro nás poněkud starší (i když o pár let) se jedná o vynikající zábavu. Osobně jsem se takhle bavil naposled u prvního Shreka a to už je celkem doba. :) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Jde o adaptaci komiksového stripu "Over the Hedge", ve kterém zvířátka ironicky komentují počínání lidí. Jeho autoři, Michael Fry a T. Lewis začali komiks tvořit v roce 1995 a v době vzniku filmu vycházel zhruba ve 150 různých novinách. (imro)
  • Tiger je perzská mačka, a preto bol za jeho dabéra zvolený Omid Djalili, ktorý je iránskeho pôvodu. (vander19)

Reklama

Reklama