Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady animáků. Tento se bohužel moc nepovedl. I když, námět není špatný. Představte si, že se probudíte ze zimního spánku a spatříte před sebou velkou „zeď“ v podobě „živého“ plotu. Rozhodnete se ho překonat a vyrazíte za dobrodružstvím do rušného velkoměsta. Film trpí hlaně tím, že není moc vtipný, protože vtip je to, co dělá animák animákem. Je tady sice vidět snaha autorů, aby se člověk pobavil, ale působí to dětinsky. Věřte mi, vím o čem mluvím. Film jsem viděl v mých 23 letech. Nedávno mě napadlo, že shlédnu většinu animovaných filmů, které byly vyrobeny. Vybírám si hlavně ty kvalitní a toto dle vysokého hodnocení měl být jeden z nich. Jenže, bohužel. Dávám slabší 3 hvězdičky. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jen lehounce nadprůměrný animák, který má dobrou vizi ohledně střetu přírody (myšleno zvířátek) s konzumní společností, nicméně není schopen tento námět dostatečně využít a tradiční zápletka, kdy jeden vůdce nahradí druhého, neoplývá zrovna originalitou. Pro děti si myslím ucházející zábava, pro mě jako dospělýho nic extra. Jsou mnohem lepší animáky. 60% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efety 10/10/// +rozhodně osobité charaktery, animace postav, zasazení děje do součastnosti, poučné pro děti a neurážející pro dospělé, a zmíním i potřebu vidět snímek znovu -snad hudební stránka proti ostatnímu neviniká, ale zase to není muzikál že?/// Na tento film jsem se vypravil se svými přáteli, jemu bude 12, jí bylo 10 a byl jsem mimojiné zvědav i na jejich reakce, zda se jim tato novinka zalíbí...No líbila se nejen jim, ale především i mě. Přestože mám animáky rád, zrovna nastává doba kdy dochází k záplavě těchto filmů a už není měsíce kdy by v kinech nebyl alespoň jediný. Film Za plotem však překvapil a to velmi. Originální dabing je výborný a ten český patří mezi nejpodařenější, dokonale se ke všem postavám hodí. A rovněž samotné postavy jsou různorodé, charaktery prokreslené a každá z postav plní svoji úlohu, žádná není tedy zbytečná a i třebas veverka Hammy mi přišla roztomilá, takovej křiženec mezi veverkou Kryserkou z Doby ledové a Supermanem :-) Příběh zde naleznete, i když je scénář předvidatelný, nevadí to. Spíše jsem měl z děje komplexní dojem, který nezahrnuje žádný zbytečnosti a je bez chyby. Pěkně to odsýpá a pořád se bavíte. Ještě se přiznám, že jsem se nesmál až tolik jak u Doby ledové 2, ale pravdou je, že tento fim nestojí jen na tom jediném, ale může se opírat o mnoho jiných věcí. Hudební stránka zde není až tak výrazná. Nakonec proberu animace. Jak animace lidí, tak hlavně zvířat(ek) je výborná, přirozená a především mě potěšilo zasazení tohoto filmíku do součastnosti, do prostředí, které je nám více či méně známé (zvířátka mají vlastní televizi, navzájem se fotí). Jo a taky nesmím zapomenout zmínit situace jako dobývání domu přes nastražené pasti nebo na to kouzelné love story mezi kocourem a ... a to už nebudu prozrazovat./// Celkem 94%/// Podruhé viděno na DVD 18.4.2009 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižná, slušně gradujcí animovaná zábava, která šlape od začátku do konce, poctivě zásobuje vtípky mladší i starší publikum, dokáže si vyhrát s pointami a přes přítomné obvyklé morální ponaučení se nebojí být občas přiměřeně cynická. Jako jednohubka výborné, s lehce zapamatovatelným aroma, dobře namíchanými ingrediencemi a příjemně nenatahovanou stopáží. Časem si určitě zkusím dát repete. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $155,019,340Tržby Celosvetovo $336,002,996Tržby za predaj DVD v USA $126,605,435 //počet predaných kusov 7,912,055║ DreamWorks a ich ďalší podarení počin, príbehovo pestré, vydarený humor nechýba a animačne si spĺnajú svoju zaužívanú úroveň ale na to aby v tomto prípade konkurovali Pixaru im ešte niečo málo chýba vypilovať. /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Medzi dvomi záverečnými titulkami sa nachádza ešte krátka scéna. (JADIM)
  • Možnost propůjčit hlas některému ze zvířátek odmítl mimo jiné i Gene Wilder. (imro)
  • Po střetu lidí se zvířaty odváží policie medvěda Vincenta (Nick Nolte) na vozíčku. To je odkaz na film Mlčení jehňátek (1991), jelikož má Vincent stejnou masku jako Hannibal Lecter. (pityty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno