Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Endavour 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu můžu říci, že jsem byl dosti šokován kvantem peprných poznámek na jistou skupinu lidí v České republice, a že tohle vůbec managementem ČT prošlo. Nicméně účel světí prostředky a já se první polovinu seriálu náramně bavil. Nicméně když skončila geniální pasáž s Poštou pro tebe, jakoby seriálu najednou chyběl nápad jak diváka upoutat. Uvidíme, co nám tento seriál ještě ukáže, respektive čím nás bude šokovat. Uděluji politicky nekorektních 60%. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takhle má vypadat televizní satira. Nechci chválit dne před večerem, do finále ještě daleko, ale toto start jak se patří. Most vhodná vyloučená lokalita pro to naše klasické české buranství zpracované do komedie s přesahem. Blbý na tom akorát je, že mraky vypatlanců se v tom najdou a budou si ještě o to víc na svém buranství honit triko ,,když to přece bylo v televizi". ()

Reklama

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně na rozdíl třeba od Zelenkových trapných křečí a příšerných českých TV kriminálek něco překvapivě přirozeného. Vytřískat z českých herců i neherců takový projev, za to režisér zaslouží velkou poklonu. Zásluhu má i scénář zručně kombinující "dialogy o ničem" (viditelně inspirované šedesátkovými filmy typu Černého Petra) s dějovými pozoruhodnostmi jako je třeba noční závod nebo Pošta pro tebe (dobrý nápad udělat si v pořadu reklamu na jiný pořad). Tady je ovšem jediný skřípanec, kvůli kterému hvězda dolů - brácha Dáša z toho čouhá jako sláma z bot, herecky hrozné na hranici koukatelnosti (navíc předělanou ženu by opravdu neměla hrát pravá žena, uf) , po všech stránkách nevěrohodné, bez tohoto "bulvárního" a uměle našroubovaného motivu by vše fungovalo výrazně lépe a na jedničku. ()

tehol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"dame ctyrku? jakou ctyrku, vzdyt nas je sest" komentar uzivatele honajz me rozesmal, zajimalo by me, jestli vi o tom, ze serialy jsou vetsinou smyslene a neukazuji skotecnost. jestli pochybuje, ze mostecaci budou radi, tak at se podiva na fanbase it's always sunny in philadelphia..... ps. hudba top ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Intelektuálská představa buranského humoru mi nikdy moc neseděla. Je určena jen určité vrstvě diváků, která většinou nezvedla zadky ze svých pražských bublin nebo i zvedla, a popisuje to, co viděla letem světem a má potřebu bez znalosti souvislostí to pobaveně komentovat a dělat si z toho prdel, protože chápejte, ti lidi nejsou tak intelektuálně na výši jako elita. Navíc se všechny charaktery postav u takových projektů ještě o něco přeženou, aby to jako fakt byla bžunda pro ty zasvěcené s nadhledem a na výši. Pro mne tedy po prvním dílu jde spíše o sci-fi z nějakého paralelního světa, která se skutečným Mostem nemá až tak moc společného, a docela by mě zajímalo, kolik skutečných obyvatel Mostu a okolí seriál ocení a bude za něj rádo. Jinak těch 47 minut je zbytečně moc, protože hluchých scén, zbytečné vaty a pasáží je hodně. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama